Sayfa 915/1002 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,313 - 7,320 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Ben şunu anlayamıyorum. Orta ve uzun vadede dövize yenik düşen fonlar niçin alınıp yatırım yapılır.Türkiye gibi bir ülkede döviz al koy vadeliye ,en azından kaybetme riskin yok bence.Dövize yenik düşüyorsan ,boşa kürek çekip zaman harcanıyor sadece ,streside cabası.

2.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    İşte orta riskli biriysen kendin bu zamanlama işiyle fazla uğraşma diyorum.En basitinden HSA+KUB ile hisse+yabancı hisse+eurobond+faiz bacaklarını kullanıyorsun.Bunların ağırlıklarını portföy yöneticisi denen adamlar yapıyor zaten.Bu kombinasyonu sadece bir örnek diye verdim, yapasın diye değil.Zamanlama dediğin şeyin en babasını yapan IPB var.AED var, 1 yıldan fazla tutunca stopaj yok.OPB var döviz+hisse+faiz hepsi var.IJA/TGA/FID var agresif takılan.OPL/FFH var R3 olan.Stopajsız fon sepetleri var FFP+YAN+YAC+GJB +FFP .Nitelikli yatırımcısan bir fona 90-100 bin yatırıcaksan TPP var.Şahsen benim portföyüm R4-R5 değişkenlerle dolu.Biraz da TTA.KUB olduğu için başka yabancı fon almadım, gerek yok.Son zamanlarda stopajsız olduğundan OJT'ye meylettim.OPB+FFP+HSA+FID+AED+GZM+TPP+KUB ile gayet şık getiriler oluşuyor.Yanına da OJT+TTA ve HVS+OPH koydum biraz o kadar, çok da gerekli değil bence.Sepetimi illa kendim oluşturacağım diyorsan Ataportföy ,İşportföy, Tebportföy aylık bültenlerini takip et, ordaki dağılımlardan kendine bir fikir çıkar.Aslında söylemek istediğim aşırı hareket çok gerekli deği, kendine uyan fonu bul yat üstüne.Mesela IPB bana göre değil ama belki sana göre iyidir.
    Çok faydalı bilgiler vermişsin sağol, hepsini de inceleyeceğim, birkaç tanesi var ama geç girdiğim için temkinli olayım dedim ağırlık olarak düşük kaldılar, şimdi hangilerini ekleyeyim hangilerinin ağırlığını arttırayım onları belirlemeye çalışayım. TPP geçen hafta benim de dikkatimi çekmişti ama baktım çok çıkmış almaya elim gitmemişti. Hareket konusunda doğru söylüyorsun fon işinde al sat yerine al yat yapmak gerekiyormuş ama tepeden girip düşüşe yakalanınca insan panik oluyor işte, daha önce zararına sattığım bir çok fonda bekleseydim iyi kâr edecekmişim mesela ama bundan sonra uzun vadeli düşünüp ona göre hareket edeceğim.

3. karmakarışık stratejiler kuranlar var...bunu bir strateji oyunu, ve hatta sanat gibi görenler.. oysa bence tek bir hedef vardır daha çok para kazanmak.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bir ara IPB'de yaptı öyle, onlar düşüş dedikçe bist arttı, bu da süründü durdu bir süre, sonra baktılar bu bist düşmeyecek vazgeçtiler ısrardan da toparladı fon.
    aynen o ara satmış, ben sattıktan sonra çok hızlı yükselmişlerdi. bende arkasından mendil sallamıştım.
    ama pazartesi ve salı bekleyeceğim, mevcut hali sürerse satarım

5.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Sizce bu ay faiz indirimi gelir mi?gelirse dolar 14 ü geçer mi? Herkesin yorumlarını almak benim için bir beyin fırtınası yaratıyor.benzer soruyu ilk faiz indirimi öncesi Eylülde de sormuştum. Kimseden ses çıkmadı.
    hocam indirime niye taktın ki.
    eksi 6,5 faiz var, ve enflasyon arttığı için reel faiz bu ay büyük ihtimalle -10 'u bulacak.
    merkez dokunmasa bile enflasyon yüzde 3 faiz indirimi yapmış demektir.
    üstüne TCMB 1 puan indirse ne olur indirmese ne olur.
    tl nin kaderi değişir mi sanıyorsun.

Myfinans ustadim siz yoksa bankacimisiniz?

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Myfinans ustadim siz yoksa bankacimisiniz?
    Kara çocuk perşembe faiz sabit bırakılırsa ne almak gerek? Borsa mı sence?

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Kara çocuk perşembe faiz sabit bırakılırsa ne almak gerek? Borsa mı sence?
    Sabit birakma durumu olmaz
    Indireceklerdir.
    Bu haftayi ppf de gecirmek mantikli olacaktir
    Ytd

Sayfa 915/1002 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz