Öyle olacağı zaten belli idi , babo altın vuruş açıp , darlanıp gittiği hep oldu.
Çünkü BABO nun ömrü bu piyasalarda geçmiş , hamuru piyasadan , normal zamanlarda baktığı graflar dır euro bazlı,
Yalnız adam çıkmış hala ona TL ralli oldu diyor , o kardeş buradada bazen kendini çokkkkkkkkkkkkkk zeki sanıp , kendince kelime oyunları ile herkese yedirdiğini sanan tiplerden bir tanesi , Babo Altın vuruş açtıysa , faiz,dolar, bu oyunun içinde gördüğü için açmıştır.Millet sanıyorki euro bazlı graf çizdi geldi Altın vuruş dediburada bunu çok zaman anlattık her grafçı veya teknikçi nin bakış açısı , simülasyonu, graf okumaları, piyasaları okuması farklıdır bunu insanların kabul etmesi gerek olay bu kadar net , kendisi benim için ÜSTAD dır bu net, ama egosu altında ezilenler ve resmi okuyamayanlar adamı bunalttı , hatta bir tanesi arar ara girdiğimde okudum hisse soruyor
hisse işine bakmıyorum dediği halde sordu yine , ne zaman saldırıya uğradı aynı şahıs bir bok anlamadığı halde çıkıp laf sokuyor dötüm.Sonuç olarak BABO BABO dur .
Babo'nun bana göre başka bir olgunluğu ve derinliği var....
Üstad'lığı bana göre de tartışılmazdır...
Böyle bir şeyi bu piyasada çok fazla insan için söyleyemem sanırım...
Memlekette sanat, estetik eğitimi ve yaratıcılık en son sırada, örneği de ben. Güzel olanın ne olduğunu az çok anlıyorum ama bir tane güzel bir şey çizemem. Mühendislik birilerinin hayal ettiğini yapabilme işi, hem iyi bir mühendis olup hem de sıra dışı tasarım daha zor, yani başta yapılamayacağını düşündüğün şey üzerinde kafa yormak bir mühendis için anlamlı olmayabilir.
Bir şeylerin benzerini ürettince mecburen daha ucuz yapmak ya da servis teslimat vs gibi koşullarda iyi olmak gerekiyor. Tefal, Philips, Braun vs tasarlayıp Çin'de üretiyor genelde daha uzun dayanıyor, yerlide bir şeyler eksik kalıyor. Ben genelde kayıplara daha çok kafayı taktiığım için bozulunca üzülmeyeceğim ürün alıyorum ama genelde başta iyisini almadığıma pişman oluyorum. Normal davranış verdiğin paranın hakkını fazlası ile karşılayan arkadaşına gösterebileceğin şeyler almak olabilir.
Internette artık yorumlar, incelemeler, videolar var, olumlu ve olumsuz şeyleri okumadan bir şey almamak lazım.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
iyi de babonun topiği açtığı dönemden sonra olanlar ortada. Topiği açma nedeni de açtığı noktanın hisse satma değil bilakis alma noktası olduğunu düşünmesiydi ve çok da haklı çıktı. topiğinde de grafiği çizer yorumu okuyucuya bırakır. Ama normalde 3-5 kişinin bile okumadığı kişiler sürekli gelip topiği kirlettiler. Babo bu işi xtraderx Selçuk gibi profesyonel olarak yapmıyor aslen sadece kendi portföyünü yönetiyor zaten adam ömürünün sonuna kadar yetecek tutarı kazanmış, artık kimseye birşey ispat etmeye de ihtiyacı yok. 2001 de foruma üye oldum, babo yu da Selçuk Gönençleri de, Taner Genek'i vb de iyi bilirim. Kimler geldi geçti...
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Şimdi yukardaki yorumu cuma saat 13.00 de yaptık burada , formasyon çalıştı 2000 den aldılar yukarı gelip burada bunları her teknikçi paylaşmaz , BABO da bu işlerde işi olmaz grafını koyar o çengelli bulmacayı siz çözmeye çalışırsınız , anlatmak istediğim bu ama millet hemen tahta soruyor , graf soruyor yav adam bunları anlatmaya mecbur değilki , belki oyun sisteminin veya bakış açısının ortaya çıkmasını istemiyor saygı göstermek gerekli ,
bazen bizlerde burada saldırı veya laf sokmalara kalıyoruz yine söylüyorum benimle kavga etmesine gerek yok kimsenin ben burada teknik yorumlamalar yapıyorum , teknik bilgisi varsa er meydanı yazılanlar kalıcı , fikrini beyan edersin.Kuştaki gibi çıkmadımı sil , bildinmi şişir kendini yok![]()
Piyasayı okuyamayan senelerdir borsanın içinde olan bir sürü kişi endeks 155/160 iken hisseleri sattı. Kenarda düşüş bekledi oyuna giremezsen fiyata trad etmezsen tv izlersin. [emoji58]
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...
Yer İmleri