Sayfa 631/1001 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,041 - 5,048 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Memlekette sanat, estetik eğitimi ve yaratıcılık en son sırada, örneği de ben. Güzel olanın ne olduğunu az çok anlıyorum ama bir tane güzel bir şey çizemem. Mühendislik birilerinin hayal ettiğini yapabilme işi, hem iyi bir mühendis olup hem de sıra dışı tasarım daha zor, yani başta yapılamayacağını düşündüğün şey üzerinde kafa yormak bir mühendis için anlamlı olmayabilir.
    Bizim asıl sorunlarımızdan biridir bu...
    Bence ilkokulda sanat dersi verilmeye başlanmalı...

Bizde kültürel nedenlerden dolayı özellikle din etkisi demek daha doğru, sanat kötüdür ve günahtır...
    Mimari alanında bile belli bir noktanın ötesine geçememişiz..
    Sanatta ve tasarımda iyi olamazsanız nasıl yeni ürünler ortaya çıkaracaksınız..
    Ancak taklitçi olursunuz.

Ek: İyi bir mühendislik içinde iyi bir tasarım yeteneği olması gerekir...ki bence olmazsa olmazdır..

2. Real time online pozisyon yazın ..kaç defa belirttim ..illa rakam değil ..ama,ne olduğunuz belli olsun ..nerde olduğunuz belli olsun ..samimi yazana kimse bir şey diyemez ..ama öbür türlü muallak yazarsan sonra küsüp gittim olur da
    Hayat hoş gerisi boş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Sayın ABKA bana göre bu forumda en iyi spot alış yeri belirleyen sizsiniz,
    Tekrar yazıyorum. spot alış gününüzü yazmanızı rica ederim.
    Ben de aldığım hisseyi yazarım.
    Orta vadeli hisse alışlarımı yılda bir kere yapıyorum.(bu sene 2 tane sat/ al oldu)

2020 de 10 Agustos ,2021 de 21 Eylüldü...BUNU da forumda paylaştım..ama ne zaman satılır o konu da malesef kötüyüm.

Bir de ciddi hisse araştırması yapmam lazım..Ama yine de alış tarihinden itibaren 4-5 ayda %40-60 arası kar oluyor..Hisse karı olarak bana yetiyor.Bu sene dolar artınca karlar dolara karşı eridi.Dolar bazlı %40-50 kar,umarım olur.

Ama şubattan itibaren/sonra sadece vobda SHORT/FLAT GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.

Bana kalırsa bıst100, SUBAT SONUNA kadar 2 dolar üzerini görmeli.En azından o zamana kadar bekleyeceğim.

Ama kısa vade ne olur,özellikle vob, bunu bilmek çok zor.-%8-9 luk düzeltme olsa kim ne diyebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Bu biraz çengelli bulmaca olmuş pazıllarda boşluk var gibi
    benimde ayın 2021 son 15 gün - 2022 ocak-şubat stratejimi tamamladım , içinde teknik ve temel , bir kaç ters salvo ile oyunu şablona oturtmaya çalışıcam.
    Bu yorumu sn Abka ya yaptım cuma günü , kendimizce çalışmalar stratejiler üretiyoruz aşağıda çalışmamın bir tanesini paylaşıcağım yine gözünüzün önünde olsun istedim.Yalnız özl den bu konu ile ilgili soru gelmesin cvp vermiyecem .

5.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    .................
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...36#post5671736

Tekrar tebrikler sayın sevgili ENGRANDMASTER

https://www.hisse.net/topluluk/showt...76#post5641276
    Hayat hoş gerisi boş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    iyi de babonun topiği açtığı dönemden sonra olanlar ortada. Topiği açma nedeni de açtığı noktanın hisse satma değil bilakis alma noktası olduğunu düşünmesiydi ve çok da haklı çıktı. topiğinde de grafiği çizer yorumu okuyucuya bırakır. Ama normalde 3-5 kişinin bile okumadığı kişiler sürekli gelip topiği kirlettiler. Babo bu işi xtraderx Selçuk gibi profesyonel olarak yapmıyor aslen sadece kendi portföyünü yönetiyor zaten adam ömürünün sonuna kadar yetecek tutarı kazanmış, artık kimseye birşey ispat etmeye de ihtiyacı yok. 2001 de foruma üye oldum, babo yu da Selçuk Gönençleri de, Taner Genek'i vb de iyi bilirim. Kimler geldi geçti...
    BABO,bu arkadaşlardan çok farklı.İşi cidden bilen abimiz.Kitap çıkaracakmış ,hemen alacağım.Dediğim itirazlardan hiç birisi BABO YA YÖNELİK olamaz.

7.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Yorum istiyordunuz ..buyrun ..

Tarih e dikkat ..

https://www.youtube.com/watch?v=XoLzOkdtmL0

Hayat hoş gerisi boş

8.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Bizim asıl sorunlarımızdan biridir bu...
    Bence ilkokulda sanat dersi verilmeye başlanmalı...

Bizde kültürel nedenlerden dolayı özellikle din etkisi demek daha doğru, sanat kötüdür ve günahtır...
    Mimari alanında bile belli bir noktanın ötesine geçememişiz..
    Sanatta ve tasarımda iyi olamazsanız nasıl yeni ürünler ortaya çıkaracaksınız..
    Ancak taklitçi olursunuz.

Ek: İyi bir mühendislik içinde iyi bir tasarım yeteneği olması gerekir...ki bence olmazsa olmazdır..
    Bilgisayar programlamada iki ikişi kavga ediyordu. Biri satırlar arasına boşluk koyuyordu, diğeri bu sisteme yük getiriyor diyordu.

Bana göre okunabilirlik ve anlaşılabilirlik çok önemli, ama bazı çok özel programlar oluyor, günde belki milyarlarca kez çalışıyor, orada başta çok iyi düşünüp maksimum ne efektif ise onu yapmak gerekiyor. Onun dışında yeni gelen birisinin anlayacağı şekilde yazmak daha önemli bence.

İkisini aynı anda ayırd edebilme özel yetenek işi. Herkese estetik eğitimi verilmesi gerekir ama ikisini aynı anda kullanabilmek kişilik ile ilgili olabilir. Mesela kayıplara önem vereni risk yönetimi veya denetimde, kazanca önem verini pazarlama tarafında çalıştırmak vs insan kaynaklarının işi olmalı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 631/1001 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •