Abi reeskontlar var. Aylık geliyor. Hazinenin döviz hesabı var. Olmadı ZK lar var. ZK yı 2 puan indirse 4 milyar USD karşılığı döviz serbest kalır kabaca. Tabi bunlar aslen MB nin olmayan, eldeki son kurşunlar. Bunları da harcamak çok tehlikeli. ZK indirimi gelirse şaşırmam. Brütteki USD lerden bir miktar piyasaya salmak için.
düşündüklerini uygulayabilmeleri için TL sıkmaları lazım hem TL sür piyasaya hem faizi aşa çek hem de bu dolar ne oluyor de çocuk gibi haa TL kısarsa ne olur piyasalar kavrulur o başka madem piyasa kavrulmasın diyorsun bunu uygulamayacan ya da hakkını verecen kim ne derse desin oofff offf bu yaştan sonra beni bile feylasof yaptılar ya saçmalamaya başladım![]()
Batık ayıyım poz açacak halim yok
Diğer yandan Kamu bankaları üzerinden de müdahale gelebilir. 3 Aralık itibariyle kamu bankaları Yabancı Para Net Genel Pozisyonu sadece -417 milyon USD. Tabi o günden bugüne ne oldu bilmiyoruz yeni veri 10 Aralık tarihine kadar olanı verecek. Bunun -8.4 milyar USD olduğu zamanları gördük. Toplantıya Kamu bankalarının da çağrılması bu tarafında kullanılabileceği izlenimi doğurdu bende.
Bu kez müdahale uzun. En az toplantı bitene kadar da sürecek. Oradan çıkacak kararlar ne olacak bakalım. 3 saattir satış var. En fazla mazot yakılan müdahale olabilir.
Nebati: 2020 yılında 35.6 milyar dolar olan cari açık da 2021 Ekim ayı itibarıyla yıllıklandırılmış olarak 15.4 milyar dolara geriledi. Cari işlemler dengesindeki kalıcı iyileşme için var gücümüzle çalışıyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
sattıklarını geri almak zorunda oldukları sürece nekadar sattıkları mühim değil..
hazine damping yapacaksa.. mühim.![]()
Yer İmleri