Sayfa 361/1312 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Merhaba arkadaşlar aslında uzun süredir takipteyim ama forumda yeniyim.

Size bir şey danışmak istiyorum. aile konutu olarak bir ev satın almayı planlıyorum konutun değeri 1.8m

Sizce olabildiğince fazla mı kredi kullanmalıyım yoksa peşin mi almalıyım. Kredi kadar tutarı borsa ve dövizde değerlendirmeyi düşünüyorum

200 bin kredi kullansam 60 ay için 82 bine yakın faiz öderim 120 ay kullansam 178 bine yakın siz olsanız nasıl ilerlerdiniz?

2.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar aslında uzun süredir takipteyim ama forumda yeniyim.

Size bir şey danışmak istiyorum. aile konutu olarak bir ev satın almayı planlıyorum konutun değeri 1.8m

Sizce olabildiğince fazla mı kredi kullanmalıyım yoksa peşin mi almalıyım. Kredi kadar tutarı borsa ve dövizde değerlendirmeyi düşünüyorum

200 bin kredi kullansam 60 ay için 82 bine yakın faiz öderim 120 ay kullansam 178 bine yakın siz olsanız nasıl ilerlerdiniz?
    1,8 milyon TL değerinde konut için en fazla 1,35 milyon TL kadar kredi kullanabilirsiniz. 1,2 milyon TL krediyi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku

Kredinin avantajı; sabit faizli olduğu için birkaç yıl içinde yüksek görünen taksitlerin enflasyonunla iyice erimesi.
    Dezavantajı yüklü borç sebebiyle işyerinde eskisi kadar rahat ahkam kesemiyor olmanız. İster istemez huzur hafif kaçıyor ;)

Tercih sizin..

4.  Alıntı Originally Posted by Argus Yazıyı Oku
    Kredinin avantajı; sabit faizli olduğu için birkaç yıl içinde yüksek görünen taksitlerin enflasyonunla iyice erimesi.
    Dezavantajı yüklü borç sebebiyle işyerinde eskisi kadar rahat ahkam kesemiyor olmanız. İster istemez huzur hafif kaçıyor ;)

Tercih sizin..
    Önemli olan sıkıntıya girmeden ödemek mi yoksa diş sıkıp biraz fazla ödemek mi onun arasındayım.

Özel sektördeyim belli olmuyor dediğiniz gibi aynı zamanda kiradayım 4000 lira ödüyorum seneye 4.5 sonra 5 diye gider diye düşünüyorum mal sahibi çok vicdanlı...

Sıfır konutlar için 1.2 den kredi kullandırılıyor şu anda perşembe günü faiz inerse biraz daha kar yaparım diye düşünüyorum sanıyorum maksimum 300 çekebilirim 3 yıl sonra ödeyeceğim kirayı 10 sene sabit öderim bilemedim siz olsanız nasıl alırdınız?

5.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku

şimdi geleceğe dönük enflasyon beklentileri nasıl sizce?
    resmen hiperenflasyon gelmek üzere, bu durumda en yüksek miktarda krediyi en uzun vadede kullanmaya çalışın.
    maddi olarak sıkıntıya girerseniz kenardaki nakit gücü ile taksitleri ödersiniz gerekirse.

1.8 milyonluk ev için o 200bin çok komik bi rakam. en az yarısını kredi çekin derim.

ben geçen sene evi aldığımda aman çok uzun süre ödemeyeyim diye 5 sene kredi çektim, şimdi kopek gibi pişmanım %50-60 daha fazla çekip 10 sene vade yapmadığıma.
    peşin verdiğim parayı hisse + dövizde tutsam şu an çok ciddi kardaydım.

6.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    şimdi geleceğe dönük enflasyon beklentileri nasıl sizce?
    resmen hiperenflasyon gelmek üzere, bu durumda en yüksek miktarda krediyi en uzun vadede kullanmaya çalışın.
    maddi olarak sıkıntıya girerseniz kenardaki nakit gücü ile taksitleri ödersiniz gerekirse.

1.8 milyonluk ev için o 200bin çok komik bi rakam. en az yarısını kredi çekin derim.

ben geçen sene evi aldığımda aman çok uzun süre ödemeyeyim diye 5 sene kredi çektim, şimdi kopek gibi pişmanım %50-60 daha fazla çekip 10 sene vade yapmadığıma.
    peşin verdiğim parayı hisse + dövizde tutsam şu an çok ciddi kardaydım.
    Aile konutu aldığım için isterse stagflasyon olsun yine alıcam mecburum... ama size hak veriyorum ben 150 /200 bin düşünüyordum şimdi biraz daha çıkabilirim vadeyi 10 yıl yaparak bende eminim bundan 3/4 yıl sonra çok daha düşük gelecek bana ödediğim rakamlar keza faizlerin %25 üzerine de çıkacağını düşünüyorum 6 ay içinde bu model sürdürülemez gibi geliyor.

7. Banka maksimum ne kadar veriyorsa o kadar çekin bence. 2kg civarı altın yapıyor o para.
    Benim ön görüm 10. Yıl sonunda maksimum kredi çekerseniz en az yarım kilo altın yanınıza kar kalır. Geçmiş tecrübeler bunu gösteriyor.
    Geleceği tabiki bilmek zor. Hepsi birer öngörü

Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Aile konutu aldığım için isterse stagflasyon olsun yine alıcam mecburum... ama size hak veriyorum ben 150 /200 bin düşünüyordum şimdi biraz daha çıkabilirim vadeyi 10 yıl yaparak bende eminim bundan 3/4 yıl sonra çok daha düşük gelecek bana ödediğim rakamlar keza faizlerin %25 üzerine de çıkacağını düşünüyorum 6 ay içinde bu model sürdürülemez gibi geliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Size başka bir taktik daha veriyim. Misal 10 yıl kredi çekeceksiniz. 4-6-8. Senelere 50 şer 100 er ara ödeme koyun. Taksitleriniz 5 ise 3 e düşüyor. Ara ödeme tarihi gelene dekte o ara ödeme tutarı enflasyondan dolayı kuşa dönüyor. Şimdiye dek en az 10 kez kredi çekmişimdir evler arabalar vs tamamı bu tarz ara ödemeliydi. Taksitlerim ciddi az oluyor. Misal son çektiğim kredi 300 bin 450 olmuştu. Aylık taksidim 3800 olması gerekirken 2000 ödüyorum.. ama 3-5-7. Senelere ara ödeme koymuştum.ödeme planlarınızı bu tarz düzenletebilirsiniz

Sayfa 361/1312 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •