Sayfa 746/1001 İlkİlk ... 246646696736744745746747748756796846 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,961 - 5,968 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. Ben bu makas işine Bir yorum bulamadım.
    Çokta aslında önemli değil.
    Fakat Garantı da 12.20 nin değişeceğini tahmin ediyorum
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    eski rakama göre 8.200 puan makas ne demek?

15 gün kalmış. 1.300 puan gibi olmalıydı.

Bu gün Garantide hacim çok fazla.ama o hacme layık prim olmadı.
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    Sahi G.explorer vardı bi zamanlar eylülde şey 8,30 ken

DX füzesi yolda arıza yaptı, yakında yokuş aşağı düşecek )

Bizim paralar para basıyor....

Dolarlarınızı saklayın ilerde kiloyla alan olur ))

Dünyanın en verimsiz ekonomisi ABD mi faiz yükseltecek ))

Dünyada dolar ve ABD devri bitti, sonlara yaklaşıyoruz. ABD rüyasının çöküşünü bu 5 yıllık zaman diliminde göreceğiz.

Geçen hafta coinlerde balinaları patlattılar, Sıra bistte oyuncak gibi oynayan palayı patlatmaya geldi. )

Bu dönemde bunu göreceğimi hayal bile edemezdim. her şeyin başı olduğu gibi sonu da...

FED söylemlerle, Hedge fonlara grafik çizirerek USD yi kurtaramaz, DX in çöküşünü ve dünyanın rahatlamasını bu yıl göreceğiz.

DX se ne oldu, yolda lastiği mi patladı.

İki çizik atarak trend belirlenmez. Temel analiz belirler.. )

Yakında TL de doların üstünden geçecek, temel öyle diyor..

falan yazıyordu ne oldu yaşıyor mu hala
    bizim pala neydi hintli miyi pakistanlı mı katarlı mı idi. yoksa Harranlı mı?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Ben bu makas işine Bir yorum bulamadım.
    Çokta aslında önemli değil.
    Fakat Garantı da 12.20 nin değişeceğini tahmin ediyorum

12.20 o zamanlar 1.2 dolar gibiydi.BBVA buna göre euro finansman hesaplamıştı.

garanti son 20 yılda en dip 0.7x dolar görmüşken kimse şimdiki 0.85 dolardan satmaz.

bence en az 1 dolar olmalı.

4. Bugün iş 12.26 ortalama ile 12 milyon lot
    Hsbc 12.24 ile 7 milyon lot aldı .
    12.20 üstünde satan tamam
    Alan niye alır
    Bence fiyat değişecek.
    Zaten izin de kısa sürede olmalı idi.
    Çok uzadı
    Bir durum var orada bence
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    12.20 o zamanlar 1.2 dolar gibiydi.BBVA buna göre euro finansman hesaplamıştı.

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    tayfun, şimdi bu arbitraj ortamı nasıl/niçin oluştu diye bakarsak benim fikrim şu-

vadelisi yeterince likit olan tahtalarda spot-vadeli arası yüklü miktarlarla arbitraj yapan oyuncular var.. mesela dohol tahtasında olması gereken makas 3 kuruş, bu tahtada 4 kuruş makası gördüğünde fdohol short- aynı miktar dohol alım şeklinde pozisyon alır, aradaki 1 kuruşu aynı gün, olmadı ertesi gün tahsil etmiş olur- fiyat hareketinden bağımsız olarak

hisse vadelide short olanlar dün/bugün panik alımla short kapama telaşına girince, pala makası daha da açtı tahtalarda, böylece arbitrajcılar pozisyonda kilit kaldı, evet 31.12 kapanacak fark ama daha vakit var, makası açık tutunca arbitratör malı 31.12ye kadar taşımak zorunda kalacak.. yani malcı olmayan adamlar mecburi malcı durumuna geçti.. ayrıca fiyat yukarı gittikçe vadeli shortlar margin call sıkıntısına giriyor, yetmedi yarın teminatlara zam var, shortçuların teminat sıkıntısı daha da arttı
    Arbitratörün çok umrunda olmaz makasın açılması adam zaten işlem yaptığında arbitrajı yakalamış, işi bitirmiş olmalı. Geri kalan sadece matter of time. Hazine departmanları bunu nasıl görmüyor ona şaşıyorum. Yahu müşteriye kredili işlem yaptırıyorsun %27-29 faizden, viopta temiz %50-60 faiz duruyor ayakta uyuyorsun.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

6.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Arbitratörün çok umrunda olmaz makasın açılması adam zaten işlem yaptığında arbitrajı yakalamış, işi bitirmiş olmalı. Geri kalan sadece matter of time. Hazine departmanları bunu nasıl görmüyor ona şaşıyorum. Yahu müşteriye kredili işlem yaptırıyorsun %27-29 faizden, viopta temiz %50-60 faiz duruyor ayakta uyuyorsun.
    matter of time diye bi şey yok, arbitratör bu pozisyona 15 dakka için girmişti, yada 1 saat, yada gün kapanışı.. şimdi bu adamların malı kilit kalınca makas yüzünden, mecbur pozsiyonu taşıyor, tahtaya mal gelmiyor yani, tahta yapıcı için bulunmaz nimet- istediği kadar yukarı sürebilir arbitratörlerin kilit malları tahtaya gelemediği için

misal dohol 700K açık pozisyon var, bunun yarısı arbitratörlerin olabilir, yani 35 milyon lot, tahtada her dakka dönmekte olan 35 milyon lot birden kilit kaldı.. tahta yapıcı heriflere taşıtıyor bu malı

Durumlari sole bu arkadaslarin su anda..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Keleş e şarjör mü takmış nasıl bir harekete geçmişler ki..
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8. Hepsi yeni dip yapmış 2,06 dolara düşmüş.
    Dolar/TL arttıkça bazı hisseler daha da olumsuz etkileniyor olabilir.

Şirketlerin içindekiler şu an durumlarını biliyordur. 9 aylık bilabçolar artık anlamsız gibi.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 746/1001 İlkİlk ... 246646696736744745746747748756796846 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •