Sayfa 789/1001 İlkİlk ... 289689739779787788789790791799839889 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,305 - 6,312 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. Mert abi senin objektiflere yine mi yakalandık
    unutmuşum senin akşam yoklama alıcağını
    Tamam bi daha son, bak bu son olcak
    oynasam bile yazmıycam poz. u buraya
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Haber gerçek olsa bademgiller borsayı sat sat bitiremez ilk haberden seçime kadar baya sallantılı bir durum olur bist için. Sonuçta kaybedecekleri ihtimali eskisine göre arttığı için bademlerin satışları sarsabilir bisti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    kim bilir? belki de en yüksekten malı boşaltmak için nefessiz yukarı sürüyorlardır.

sonuçta selçuk özdağ'ın kariyeri belli. söylediklerini en azından dikkate alırım.
    audentes Fortuna iuvat

3.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    tansu abam süper bono çıkardıydı
    IMF: Politika yapıcılar, yüksek borç ve artan enflasyon karşısında doğru dengeyi sağlamalı -AA

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel borcun 2020'de 226 trilyon dolar ile rekor seviyeye yükseldiğini aktararak, politika yapıcıların yüksek borç ve artan enflasyon karşısında doğru dengeyi sağlaması gerektiğini belirtti.

IMF Mali İşler Dairesi Başkanı Vitor Gaspar, Mali İşler Dairesinde Bölüm Şefi Paulo Medas ve Ekonomist Roberto Perrelli, küresel borçlara ilişkin ortak blog yazısı kaleme aldı.

IMF yetkilileri, söz konusu yazıda, dünyanın küresel sağlık krizi ve derin bir durgunluktan etkilendiği 2020'de küresel borcun 226 trilyon dolara yükseldiğini ve 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük yıllık borç artışının gözlemlendiğini belirtti.

Küresel borcun krize girerken de yüksek seviyelerde olduğuna dikkati çekilen yazıda, hükümetlerin rekor düzeydeki yüksek kamu ve özel borç seviyeleriyle, yeni virüs mutasyonlarıyla ve yükselen enflasyonla karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Yazıda, "Politika yapıcılar, yüksek borç ve artan enflasyon karşısında doğru dengeyi sağlamalı." değerlendirmesinde bulunuldu.

Küresel borcun 2020'de GSYH'nin yüzde 256'sına yükseldiği belirtilen yazıda, küresel kamu borcunun GSYH'nin yüzde 99'u gibi rekor bir seviyeye sıçradığı aktarıldı.

Yazıda, mali olmayan şirketlerden ve hanehalklarından gelen özel borçların da yeni zirvelere ulaştığı kaydedildi.

Borç artışlarının özellikle gelişmiş ekonomilerde dikkat çektiğine işaret edilen yazıda, bu ülkelerde 2007'de yüzde 70 olan kamu borcunun GSYH'ye oranının 2020'de yüzde 124'e çıktığı bildirildi.

Yazıda, kamu borcunun halihazırda toplam küresel borcun neredeyse yüzde 40'ını oluşturduğu, bunun 1960'ların ortalarından bu yana en yüksek pay olduğu belirtildi.

Borç dalgalanmasının özellikle finansman koşulları sıkılaştıkça kırılganlıkları artırdığına işaret edilen yazıda, yüksek borç seviyelerinin çoğu durumda hükümetlerin toparlanmayı destekleme kabiliyetini ve özel sektörün orta vadede yatırım yapma kapasitesini kısıtladığı aktarıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Dün dündür,bugün bugündür.

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    kim bilir? belki de en yüksekten malı boşaltmak için nefessiz yukarı sürüyorlardır.

sonuçta selçuk özdağ'ın kariyeri belli. söylediklerini en azından dikkate alırım.
    Katılıyorum olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...87#post5680987

Sayın discretus

Sizin gibi ,üst düzey bir borsacı..böyle bir yazı ..şaşırdım
    üst düzey demeyelim.. çırak kategorisindeyiz yıllardır, ama belki bir gün daha yüksek bir lige çıkarım..

yazı da neye şaşırdın.. rakamlar çok arttığı içn ve endeks üzerine (ve hisse) konuştuğumuz için dolar bir tür çıpa oluyor değerleme ve rakamların mantıklı olup olmadığı anlamında.. bunu belirtmek istedim orada.. sonuçta daha bir kaç ay önce dolar 9, endeks 1500 idi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bu uçuk iddialar doğru olsa bile Katar uzun vadede TL aşırı değer kaybettiği için yine zararda oluyor...
    Ayrica bu dolar operasyonu iddami soylede izah edebilirim . Eylul den itibaren faiz indirilmese abuk sabuk aciklamalar olmasa baz etkisinden enflasyon dusecek . suan faiz 16 olacakti . Piyasa kendisi dusurecekti faizi bizde yarin 200 baz dusurup yili kapatacaktik . Dolarda 8 civari kalacakti .

Suan ne oldu faiz 15 gosterge faiz 22 dolar 15 . Kim bu kotulugu yapti . Niye yapti .

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku

Malı bir anda boşaltamaz. Önce yataya alıp dağıtması lazım. Bu kadar maldayken de bu borsa düşmez.

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Mert abi senin objektiflere yine mi yakalandık
    unutmuşum senin akşam yoklama alıcağını
    Tamam bi daha son, bak bu son olcak
    oynasam bile yazmıycam poz. u buraya
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...02#post5679002

Klip de gönderdim ya ..daha naapiiiiimmmmmmmmm

Ben bilmiyor muyum dostlarımı ya yalan işte ..aynen benim sigarayı her gece bırakıp ..sabah kalkar kalkmaz içtiğim gibi
    Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 789/1001 İlkİlk ... 289689739779787788789790791799839889 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •