Sayfa 582/1004 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,649 - 4,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

Fed:Hazine kağıtları alımlarını aylik 20 milyar, ipotege dayalı m.k alımlarını 10 milyar dolar azaltacak.

AMB 2023/2024 yillarinda enflasyonun 2% altina düsecegini öngörüyormus.
    O yüzden öyle ahim sahim faiz arttirimi gelmez AMB'den FED'den arttirma olmazsa.
    Alistilar vatandasin parasini emmeye. Gidebilecekleri kadar düsük faizle gideceklerdir.
    Yakinda enflasyon sepetine AB'de de golf topu falan girer.

3.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    AMB 2023/2024 yillarinda enflasyonun 2% altina düsecegini öngörüyormus.
    O yüzden öyle ahim sahim faiz arttirimi gelmez AMB'den FED'den arttirma olmazsa.
    Alistilar vatandasin parasini emmeye. Gidebilecekleri kadar düsük faizle gideceklerdir.
    Yakinda enflasyon sepetine AB'de de golf topu falan girer.
    ABD'de de aynı bizdeki gibiymiş bu enflasyon hesaplama işleri. Peter Schiff anlatıyodu geçen podcast'inde. Sığır eti çok pahalılaşınca CPI'den sığır etini çıkarıp tavuk eti koyuyolarmış enflasyon düşük çıksın diye. Dövletler her yerde aynı yani.

4. Fed: Powel: Bizi bölemeyecek siniz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bu toplantıda zaten fed'in faiz artırmayacağı herkes tarafından biliniyordu.
    sadece varlık alımları ile alakalı kısım önemliydi.
    önümüzdeki yıl 3 defa artırsa 2022 sonu max. 1.25% olur.
    bu sebeple fdow açısından konunun bir hükmü yok.
    problem bizde ne olacağı ? yarın usd 15 ve üzeri başlarız

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    ABD'de de aynı bizdeki gibiymiş bu enflasyon hesaplama işleri. Peter Schiff anlatıyodu geçen podcast'inde. Sığır eti çok pahalılaşınca CPI'den sığır etini çıkarıp tavuk eti koyuyolarmış enflasyon düşük çıksın diye. Dövletler her yerde aynı yani.
    TUIK'de tüm etleri, daha dogrusu hayvansal ürünleri (süt, peynir yumurta vs.) cikarirsa, enflasyon düser bile.

7. Sam Powell'den faiz yorumu

FED Başkanı Jerome Powell'in oğlu deneyimli iş insanı Sam powell "Yarınki Fed toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fed' in bence faiz artırması lazım ama kanaatimce faizi sabit bırakacaktır" dedi.

Sam Powell, yeni ekonomi modeline ilişkin ise şunları söyledi: Diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Biz de yeni yeni tanıyoruz, anlıyoruz. Ben babama güveniyorum. Ellerinde bu kadar veri seti varken, Usa' nin bütün kurumlarından bilgi alırken ben hatalı bir program izleyeceklerine inanmıyorum. Ama anladığım kadarıyla kısa vadede zor olacak. Her zaman iyimser olmak zorundayız."

Sam' in dedigi çıktı iyi mi, fed faizi sabit bıraktı, bakmışsın Nebati'nin kardeşi Seydullah Nebatinin dedigi gibi Tcmb faizi 100 bp indiriyormuş..
    Ailede açık sözlüler olmasa nerden haberimiz olacak, şükürler olsun..

8.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Sam Powell'den faiz yorumu

FED Başkanı Jerome Powell'in oğlu deneyimli iş insanı Sam powell "Yarınki Fed toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fed' in bence faiz artırması lazım ama kanaatimce faizi sabit bırakacaktır" dedi.

Sam Powell, yeni ekonomi modeline ilişkin ise şunları söyledi: Diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Biz de yeni yeni tanıyoruz, anlıyoruz. Ben babama güveniyorum. Ellerinde bu kadar veri seti varken, Usa' nin bütün kurumlarından bilgi alırken ben hatalı bir program izleyeceklerine inanmıyorum. Ama anladığım kadarıyla kısa vadede zor olacak. Her zaman iyimser olmak zorundayız."

Sam' in dedigi çıktı iyi mi, fed faizi sabit bıraktı, bakmışsın Nebati'nin kardeşi Seydullah Nebatinin dedigi gibi Tcmb faizi 100 bp indiriyormuş..
    Ailede açık sözlüler olmasa nerden haberimiz olacak, şükürler olsun..
    Sam kız guzel demişte abd bitik bi yer artik
    Para üretemez ora daha, coin ler devrildi mi abd devriliyo
    Babasına çok güvenmesin Sevsin tabi
    Altın kural:
    Sev ama guvenme

Sayfa 582/1004 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz