Sayfa 644/1004 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 5,145 - 5,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    şunu da monte etmeli ; problemleri onları yaratırken sahip olduğumuz düşünce tarzı ile çözemeyiz .. ( çift nokta )

Süt bıyık sende olumlu gelişme var.!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu verdikleri 4.250 erken secim icin bir fikir verir mi ?
    evet, ya erken seçim ya da neyse..
    ytd..

3. Bugün yspılan zam %45
    İyi hesap edin

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    bu arada , pay vadeli ile spot arasında çok iyi arbitraj fırsatı verdi... geçende zaman zaman % 5 e yakın para 15 gün için vay be .
    teleye o kadar güvensizlik var ki aradaki marj kapanamadı.
    gerçi şunu da unutmamalı ; pay vadelilerde pair trade , çoklu işlem stratejileri , pozisyonun bir bacağı yurtdışındaki işlemler de yoğun bir şekilde uygulanır... o yüzden de spot ile vadeli marjı kalan vadeye göre hemen makul seviyeye gelmeyebilir de.
    fakat bu kadar süre bu kadar yüksek % ile arbitraj fırsat vermezdi normal piyasada.

nöt : bilmeyebilenler içün zaruri açıklama ; spotta alıyorsun aynı anda pay vadelide satıyosun. vade sonunda spottan aldığın malı senden emiyorlar o artık senin değil... X hisse spotta satış fiyatı 45 diyelim onu o fiyattan emiyoson portföyüne , yakın vadeli ( aralık sonu ) X hisse pay vadeli alış 47 den işlem görüyor diyelim ( dedik bile ) onu da satıyosun arada atıyorum 15 gün için kazancın ( 47 - 45 ) : 45 çıkan sonucu 100 le çarpınca yüzde getiriyi bulursun.

formül

son fiyat - ilk fiyat
    --------------------
    ilk fiyat

ekstera not ; yurdum insanının pek çoğu matematik yüzde hesabı bilmez... bir pozisyonda zararınızı hesaplarken de son fiyattan ilk fiyatı çıkaracaksınız.. yani 30 dan aldım 29 a sattım yüzde kaç zarar ettim ? ( 29-30 ) / 30 ... kapiş mi...

ultra not : yukardaki nizami formüldür bunun pratiği gayrinizamisi ( son fiyat : ilk fiyat ) - 1 dir. son fiyatı ilk fiyata bölüp çıkan sonuçtan bir çıkarıyorsunuz...
    Son düzenleme : Lucky Player; 16-12-2021 saat: 17:28. Sebep: sehven kelime hatası vardı düzelttim
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    Bugün yspılan zam %45
    İyi hesap edin
    20,23

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    sehven kelime hatası oldu düzelttim ... sayfayı yenileyin çabukkk ... spotta alıyosun pay vadelide satıyosun ...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    Bugün yspılan zam %45
    İyi hesap edin
    Bu gün ilk günde %5 i buharlaştı.!!
    İşte kanıtı:

USD/TRY
    15,5627
    % 5,07
    16/12/2021 17:25:44

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 644/1004 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •