Sayfa 366/1312 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466866 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,921 - 2,928 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Bu sabah kuzenim Bodrum Kalekent teki yazligini 1.75MM TL ye satti 108 bin dolar ediyor

gecen sene bu zamanlar 300 bin dolarlik evim var diyip caka satiyordu hakkatende o kadar ediyordu ama isten cikarildi cocugu oldu falan paraya ihtiyaci oldu

Bodrumdaki evler yazliklar bile dolara yenik dusmus vay be

Bodrum lan bu, fiyatlar ucuyor herseyin fiyati dolarla denen yer

2. Yazlık yerlere giden gitti. Artık bence yuzdesel olarak çok fazla nüfus artmaz. Tersine oradan sıkılanlar geri dönmeye başlayacak. Yazlıktaki evleri sorun çıkarmaya başladığında da satmaya başlayacaklar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Yazlık yerlere giden gitti. Artık bence yuzdesel olarak çok fazla nüfus artmaz. Tersine oradan sıkılanlar geri dönmeye başlayacak. Yazlıktaki evleri sorun çıkarmaya başladığında da satmaya başlayacaklar
    yazlıktaki evler ne gibi sorun çıkartabilir ki? merakımdan soruyorum.

4. Arkadaş evini sattı 850.000 TL geçen ay, yılbaşında 750.000 den başladı satış çalışmalarına, neyse sattı ekledi üzerini 1.350 milyona güneyde daire aldı, yerleşecek.

O gün de dolar 9.30 TL...dedim 1 ay bekle patlayacak, yaw zor buldum kaçırmamam lazım tam istediğimiz gibi dedi aldı.

1.350 milyon 9.30 dan 145.161 dolar...şimdiki değeri; 2.264 milyon TL...

Aradım geçen, dedim şu an daireni satsan ne eder, 1650-1850 eder herhalde dedi..

Yani, tekrar yazıyorum gerçi ya, gayrimenkul işinin dinamiği değişik biraz, tek doğrusu yok....bu hesap şu an böyle, belki 2 sene sonra bambaşka bir denkleme dönüşecek, bilinmez. Ama 1 ay bekleseydi karda olacaktı, öte yandan istediği daireyi kaçırmış olacaktı, aylardır arıyordu.

5.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Egede, özellikle eski tip yazlıklar 2-3 sene önce (pandemiden önce) ayağa düşmüştü, komik rakamlara satılıyordu, alalım bi tane dursun, aileden isteyen gider kalır, hafta sonu kaçamak yapılır filan diye düşünmüştük hatta.

Pandemiyle uçtu hepsi...klasik yazlık problemlerinden bahsediliyor, tatile gelmişsiniz, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, evin bakımı, kışın sahip çıkılması, hep aynı yerde tatil yapmaya yönelme mecburiyeti v.s. Eski tip yazlıkların projeleri de günümüz ihtiyaçlarına pek uyumuyor. Tabi algılar değişti, değişiyor, bakarsınız yine değişir.

Tabi Ege başka, Marmara başka, Gelibolu tarafı diyelim başka, güney başka, sezonluk kiraya verme de girince işin içine, bambaşka...

6.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Çatı, tesisat (elektrik/su), bahçe... Hepsi sorun. Tamir ettirmesi de masraflı.

Ne yazlıklar var bahçesi yabani ot ormanına dönmüş bakımsızlıktan.

7.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Normal bir müstakil evde ne masraf varsa yazlıktada benzer masraflar var. Benim en büyük masrafım çatı olmuştu. Oda 20-25 yıl sonunda oldu. Bahçe bakım istiyor. Özellikle kışta ve baharda gitmediyseniz biraz uğraştırıyor ama abartılacak bir şey değil. Uğraşamayacağınız büyüklükte bir bahçeye zaten bulaşmayın. Bahçe yapmak istiyorsanız kuyu suyu gerekli, onun elektrik vs masrafı olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Arkadaş evini sattı 850.000 TL geçen ay, yılbaşında 750.000 den başladı satış çalışmalarına, neyse sattı ekledi üzerini 1.350 milyona güneyde daire aldı, yerleşecek.

O gün de dolar 9.30 TL...dedim 1 ay bekle patlayacak, yaw zor buldum kaçırmamam lazım tam istediğimiz gibi dedi aldı.

1.350 milyon 9.30 dan 145.161 dolar...şimdiki değeri; 2.264 milyon TL...

Aradım geçen, dedim şu an daireni satsan ne eder, 1650-1850 eder herhalde dedi..

Yani, tekrar yazıyorum gerçi ya, gayrimenkul işinin dinamiği değişik biraz, tek doğrusu yok....bu hesap şu an böyle, belki 2 sene sonra bambaşka bir denkleme dönüşecek, bilinmez. Ama 1 ay bekleseydi karda olacaktı, öte yandan istediği daireyi kaçırmış olacaktı, aylardır arıyordu.
    Olmadi hocam, *** at yalani seveyim inanani derler * şimdi burda,,, sen bu yaziiyi düzelt, en az 6 milyon olmustur o daire simdi...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 366/1312 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466866 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •