Sayfa 368/1312 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,937 - 2,944 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Yazın Haziran ayında kardeşlerim memleketteki babadan kalma ev ve arsamızı satmaya karar vermişler, ben de olur dedim, herkes miras payı oranında bölüşecek, gayrimenkulün ederi ise yaklaşık 1.500k civarında. Çok istekli alıcının vereceği en fazla 1.600k, çok sıkışan satıcının satacağı fiyat ise en az 1.400k olur. Kardeşlerim aç gözlülükle 2.450k ile satışa koydular. Ne kadar çok yüksek fiyat istiyorsunuz, kimse o fiyata almaz dediysem de beni dinlemediler. Çok kişi gelip sormuş, yeri almak isteyen de çok. En fazla 1.600k veren de çıkmış. Satın, 1.600k iyi fiyat dediysem de beni dinlemediler. Sonuç gayrımenkulü istedikleri fiyata satamadılar. Sonunda alıcıların hevesi kaçtı ve ayakları kesildi. Halbuki yazın 1.600k ya satsalardı o para şimdi ikiye katlamıştı. Aç gözlülük iyi bir şey değil.

Bu da benim oturduğum siteden benim favorilediğim 15 yıllık 3+1 daire sahibi başka bir aç gözlü. Dolardan daha yüksek artış yapıyor.
    Son düzenleme : kelebekx; 17-12-2021 saat: 23:57.

2. Ben şöyle bir yazı yazdım;

Arkadaş evini sattı 850.000 TL geçen ay, yılbaşında 750.000 den başladı satış çalışmalarına, neyse sattı ekledi üzerini 1.350 milyona güneyde daire aldı, yerleşecek.

O gün de dolar 9.30 TL...dedim 1 ay bekle patlayacak, yaw zor buldum kaçırmamam lazım tam istediğimiz gibi dedi aldı.

1.350 milyon 9.30 dan 145.161 dolar...şimdiki değeri; 2.264 milyon TL...

Aradım geçen, dedim şu an daireni satsan ne eder, 1650-1850 eder herhalde dedi..

Yani, tekrar yazıyorum gerçi ya, gayrimenkul işinin dinamiği değişik biraz, tek doğrusu yok....bu hesap şu an böyle, belki 2 sene sonra bambaşka bir denkleme dönüşecek, bilinmez. Ama 1 ay bekleseydi karda olacaktı, öte yandan istediği daireyi kaçırmış olacaktı, aylardır arıyordu.
    ---------------------------------------------------------------------
    Şöyle bir cevap yazılmış;

Olmadi hocam, *** at yalani seveyim inanani derler * şimdi burda,,, sen bu yaziiyi düzelt, en az 6 milyon olmustur o daire simdi...

Hiç bir şey anlamadım. Ben gerçek bir olayı anlattım, yazdığım da ortada. Anlayan var mı?

3. 30bin eurpya daire alacak forumdaş vardı. Bence artık alabilir

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ben şöyle bir yazı yazdım;

Arkadaş evini sattı 850.000 TL geçen ay, yılbaşında 750.000 den başladı satış çalışmalarına, neyse sattı ekledi üzerini 1.350 milyona güneyde daire aldı, yerleşecek.

O gün de dolar 9.30 TL...dedim 1 ay bekle patlayacak, yaw zor buldum kaçırmamam lazım tam istediğimiz gibi dedi aldı.

1.350 milyon 9.30 dan 145.161 dolar...şimdiki değeri; 2.264 milyon TL...

Aradım geçen, dedim şu an daireni satsan ne eder, 1650-1850 eder herhalde dedi..

Yani, tekrar yazıyorum gerçi ya, gayrimenkul işinin dinamiği değişik biraz, tek doğrusu yok....bu hesap şu an böyle, belki 2 sene sonra bambaşka bir denkleme dönüşecek, bilinmez. Ama 1 ay bekleseydi karda olacaktı, öte yandan istediği daireyi kaçırmış olacaktı, aylardır arıyordu.
    ---------------------------------------------------------------------
    Şöyle bir cevap yazılmış;

Olmadi hocam, *** at yalani seveyim inanani derler * şimdi burda,,, sen bu yaziiyi düzelt, en az 6 milyon olmustur o daire simdi...

Hiç bir şey anlamadım. Ben gerçek bir olayı anlattım, yazdığım da ortada. Anlayan var mı?
    Acikliyim sn achiles;

Sizin anlattiginiz olaya benzer bisey yazmistim, kisaca şöyleydi,

*****3 yil once 1 ev alacak adam o parayla altin alsaydi (dolara bagli biliyosunz) simdi iki ev alirdi****

Betoncu bi kafa bana ***at yalani seveyim inani diye yazmisti...destekleyen baska betoncuda vardi.... Sagolsun olayi bilen arkadas lar destek cikti bana...

Benim yazdigima benzer bi yazi yazmşsiniz, öyle yazilari begenmez burdakiler, şöyle yazsydiniz, *** evi yazin 1.5mn a aldi simdi 6 milyon oldu *** acayip begenilirdi..
    Umarim anlatabilmisimdir

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Acikliyim sn achiles;

Sizin anlattiginiz olaya benzer bisey yazmistim, kisaca şöyleydi,

*****3 yil once 1 ev alacak adam o parayla altin alsaydi (dolara bagli biliyosunz) simdi iki ev alirdi****

Betoncu bi kafa bana ***at yalani seveyim inani diye yazmisti...destekleyen baska betoncuda vardi.... Sagolsun olayi bilen arkadas lar destek cikti bana...

Benim yazdigima benzer bi yazi yazmşsiniz, öyle yazilari begenmez burdakiler, şöyle yazsydiniz, *** evi yazin 1.5mn a aldi simdi 6 milyon oldu *** acayip begenilirdi..
    Umarim anlatabilmisimdir

Teşekkürler Sn bzaferb, yani bence arkadaşın 1350 TL ye 1 ay önce aldığı ev dediği gibi 1650-1850 de olmamıştır muhtemelen ama, istediği gibi bir evi (oturmak için yerleşmek için) aylardır arıyordu ve gerçekten bir türlü bulamıyordu, ya fiyatlar uçuk, ya tam anlaşıyorlar adam cayıyor filan....neyse hikaye bu gerçek...ama 5 sene sonra dolar bazında haklı çıkar mı, çıka da bilir, o bölgede ev arzı sıkıntısı var, yabancılar piyasanın belirlenmesinde çok etken...gibi gibi...dediğim gibi tek doğrusu yok, hele ki oturmak içinse..

Selamlar..

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn bzaferb, yani bence arkadaşın 1350 TL ye 1 ay önce aldığı ev dediği gibi 1650-1850 de olmamıştır muhtemelen ama, istediği gibi bir evi (oturmak için yerleşmek için) aylardır arıyordu ve gerçekten bir türlü bulamıyordu, ya fiyatlar uçuk, ya tam anlaşıyorlar adam cayıyor filan....neyse hikaye bu gerçek...ama 5 sene sonra dolar bazında haklı çıkar mı, çıka da bilir, o bölgede ev arzı sıkıntısı var, yabancılar piyasanın belirlenmesinde çok etken...gibi gibi...dediğim gibi tek doğrusu yok, hele ki oturmak içinse..

Selamlar..
    Tabiki dogrusu yok,
    Ama buraya herkesin hesap yapip dogru yada yanliş olup olmadigini bulabilecegi bilgiler yaziyosun, adamlar hic bakmadan sallayip yalanci yerine koyuyorlar...

7. Selam Arkadaşlar;

1 milyon tl fiyatlı evi yarısı kredili olarak almayı planlıyorum.
    yakın zamanda krediye başvuran veya kredi alan var mı?

şu an gidişat krediyi Vakıf Katılımdan almayı deneyeceğim gibi görünüyor.

https://www.hangikredi.com/kredi/kon...500000&Vade=96

oranlar 1,4 ile 2,1 arasında değişiyor, niye bu kadar fark var ek bir şey mı satmaya çalışıyorlar.

8. Neden 1.2 - 1.29dan kredi çekmiyorsunuz ?

Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Selam Arkadaşlar;

1 milyon tl fiyatlı evi yarısı kredili olarak almayı planlıyorum.
    yakın zamanda krediye başvuran veya kredi alan var mı?

şu an gidişat krediyi Vakıf Katılımdan almayı deneyeceğim gibi görünüyor.

https://www.hangikredi.com/kredi/kon...500000&Vade=96

oranlar 1,4 ile 2,1 arasında değişiyor, niye bu kadar fark var ek bir şey mı satmaya çalışıyorlar.

Sayfa 368/1312 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •