Sayfa 187/1019 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1. Che her şey dağılacak o yıkılacak bu patlayacak diyor, güvenli olarak gördüğü yer ise fiziki döviz. Özellikle global piyasalarda çöküş vs bekliyorken.

ABD'de ve dünyada oluşacak bir hiperenflasyon ortamında kim ne yapsın fiziki dövizi?

Bir miktar illa ki kullanışlı olur ama hepsini orada fiziki tutmak da çok büyük hasar verebilir. Sepet iyidir. Büyük miktarlarda fizikiyi sistemden çekmek dert, sisteme sokmak dert, muhafaza dert... Hepsinin kendine göre derdi var.

Global bir krizde kaçacak yer pek yok. Fiziki altın görece güvenilir diğerlerine göre sadece.

ytd

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    VIOP arbitraj işlemi için bahsettiğim excel: https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=584291693
    İçerisinde açıklamalar mevcut
    Elinize sağlık. Konuyu biraz takip edeyim. Selamlar...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Para aktarmak çok tehlikeli değil mi? Pazartesi düşüş devam ederse ne yapacaksınız? Yine para mı aktaracaksınız?

Yatırım tavsiyesi değildir...
    Düşüşlerden etkilenmiyorum, teminat tutarları artırıldığı için eksiye düştüm.
    Spot ve vioptaki tüm pozisyonlarım satrançtaki taşlar gibi birbirini koruyacak şekilde ayarlı, yoksa cuma günkü gibi hareketlerde biter insan.
    Pazartesi de yine kim kime dum duma olacaktır.

Cuma günü viop portföyüm %7 büyüdü, inanılmaz hareketler olunca faydalanabildim, buraya da yazmıştım dolar ve altında viopta tavan var, spotta dolar veya altın artıyor ama kontratlar tavana kitlediği için artamıyor, saçma bir durum oluşuyor. Uzun vadeler önce tavan oldu, sonra giderek daha yakın vadeler tavan oldu. Uzun vadeler daha fazla artamadığı için yakın vadeyle arasındaki fark kapandı, akşam üstü o tavanlar bozulunca fark yine oluştu, ben de bu farkları değerlendirdim.

4.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=52106

Burda da konuşuluyormuş. ilginç arttırımlar var
    Mantıklı düşünmek lazım.

usdtry teminatı 1300 TL iken 10 lot luk işlem yapıyorsam teminat 2000 TL ye çıktığında (risk almak istemezsem) 6-7 lot luk işlem yapmaya devam ederim.

Teminat artışı psikolojik olarak ürkütebilir ama teminat arttı diye işlem yapmayı bırakmam ya da poz kapatmam. Beni korkutan dolar ve borsadaki sert yükseliş sonrası volatilitenin artabilecek olmasıdır. Bu yüzden poz azaltabilirim.

Selamlar...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Düşüşlerden etkilenmiyorum, teminat tutarları artırıldığı için eksiye düştüm.
    Spot ve vioptaki tüm pozisyonlarım satrançtaki taşlar gibi birbirini koruyacak şekilde ayarlı, yoksa cuma günkü gibi hareketlerde biter insan.
    Pazartesi de yine kim kime dum duma olacaktır.

Cuma günü viop portföyüm %7 büyüdü, inanılmaz hareketler olunca faydalanabildim, buraya da yazmıştım dolar ve altında viopta tavan var, spotta dolar veya altın artıyor ama kontratlar tavana kitlediği için artamıyor, saçma bir durum oluşuyor. Uzun vadeler önce tavan oldu, sonra giderek daha yakın vadeler tavan oldu. Uzun vadeler daha fazla artamadığı için yakın vadeyle arasındaki fark kapandı, akşam üstü o tavanlar bozulunca fark yine oluştu, ben de bu farkları değerlendirdim.
    Bravo, güzel yakalamışsınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Bosporus kardeş, sürekli aynı şeyleri yazıyorsun, dolar çıktı haklı çıktın ancak neden sürekli kendini tekrarlıyorsun anlamıyorum.

Kendi adıma TLdeki çöküşten sonra BİSTteki ağılığımı arttırdım. Hatta bir önceki, 18 Kasımdaki PPK toplantısında bunlar faizi düşüremezler düşürürlerse felaket olur diyerek, 10,7 TLden dolar da sattım. Ekimde de ileride, gelirimde reel erime olur diyerek bunu telafi edebilmek için ihtiyaç kredisi çekip BİST fonlarına yatırmıştım.

Örneğin bu sıralar herkesin çok yükseldi dediği Şişecem. Bu şirketin yılda 800 milyon dolar ihracat geliri olan bir şirket, 7 milyar tlden fazla TL borcu var ve TL çöktükçe bu borcu eridi,nette döviz fazlası var, üretime yetişemediği için kapasite arttırıyor ama şu an değeri 3 milyar dolar bile etmiyor.

MB nin gücü TL mevduatlar oranında artar ya da azalır. MB kendi ayağına sıktı ve kontrolü büyük oranda kaybetti.

Bunları tavsiye olarak yazmadım, bu benim kendi portföyüm ve şu an dolar bazında doğal olarak zarardayım, yazmaktaki amacım şu, küçük yatırımcı olarak bence artık bittik çöktük demektense sakin olmalı ve bu durumdan nasıl fayda sağlarım diye düşünülmeliyiz. Önümüzde bir seçim dönemi var ve MB ekonomideki kontrolü kaybetti.
    Eline saglik gusel kardesim.
    Adam atese korukle gidiyor.
    Korku ve panik pompaliyor.
    Tamam hakkini teslim etmek lazim.
    Yillardir yaziyor uyariyor.
    Bozuk saat de gunde 2 defa dogru zamani gosterir.
    Bize tarihini vermis olsaydi haftasini ayini da olurdu, cok buyuk iyilil yapmis olurdu.
    Yatirim isi tamamen zamanlama isidir.
    1988 den beri borsadayim.
    Buyuk orta kucuk bir cok krize de elimde kagit ile yakalandim.
    Her defasinda da bir sure sonra krizden ciktik.
    Bundan da cikariz insallah.
    Ama kisa surede ama uzun surede.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kambiyo rejiminin kontrollusu olmaz ama. Her koşulda kontrolsüzdür. . Resmi rakamlarda kontrollüymüş gibi gösterilir sadece. Gerçekte ise çift kur fiyatı oluşur. Birisi resmi kur diğeri gerçek işlemlerin yapıldığı karaborsa kur. İran'da resmi kur atıyorum 9 tümen iken karaborsa kur 22 de dalgalanıyordu mesela.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    dovız le ilgili vs gelirse yastık altı dovız ne işe yarayacak ..

8.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    150.000 TL. Çerez parası.!!!
    Üstü saldım çayıra.!!!
    10.000 dolardan daha az.!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Sorun değil, banka başına bu, ülkede çok banka var, çok dert ediyorsanız 150 bin olarak bölün 30 bankaya dağıtın 4.5 milyon liranız devlet güvencesinde olur.

Sayfa 187/1019 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •