Sayfa 14/1002 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 105 - 112 arası.

Konu: Viop XXXVIII

Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin banka genel müdürlerine, "Faiz artırımı tartışmaya kapalı. Bunun dışındaki önerilerinizi dinlemeye hazırım" dediği toplantıda, serbest piyasa prensiplerinden asla vazgeçilmeyeceği, sermaye kontrolü imasında bulunan yazı ve kesimlerin ise suç işlediğini söylediği belirtildi.
    Bloomberg HT kaynak
    Demek istedikleri şu: Faiz konusunda haklı çıkmamızı sağlayacak bir yol biliyorsanız siz bize söyleyin yoksa her şey iktisat kitaplarında söylendiği gibi gerçekleşiyor

2.  Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Demek istedikleri şu: Faiz konusunda haklı çıkmamızı sağlayacak bir yol biliyorsanız siz bize söyleyin yoksa her şey iktisat kitaplarında söylendiği gibi gerçekleşiyor
    2+2= 5 eder bunuda size göstereceğiz.bekleyin ve gorun.işin özeti

3. Bir önceki konuda bir arkadaş şöyle yazmıştı, "hem spotta hem viopta olan hisseyi uzun vade spotta taşımak yerine viopta taşırsın, temettü zamanı lotun artar." O yazıyı bulamadığım için buraya sorayım. Spotta taşımak yerine düşük kaldıraç viop taşıyıp kalanı fırsat için nakit beklemek ok ama temettü için hisse sayısı nasıl artıyor? Bunun matematiği nasıl oluyor?

Pay Piyasasindaki volatilite nedeniyle islem limitleri dusurulmustur. Limitlerinizi kontrol ediniz. Bilgi icin yatirim uzmaninizla gorusebilirsiniz. B002

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    pazartesi ben sert bir açılış bekliyorum. özellikle usd kuru için yukarı yönlü denemeler olacaktır. Burda MB ve yan ekibinin pozisyonlaması önemli.

Bist tarafında açılış sert ve aşağı yönlü olmakla birlikte kesinlikle devamı gelmeyen bir hareket bekliyorum. Öğleden sonra cılız bir tepki gelir.

Gelir gelmesine ama bu bir yön tayini için bize bir sinyal oluşturmaz. Krizi fiyatladığımız için otoriteden gelen açıklamalar takip edilecektir. Usd tarafında gelişme olmazsa her gün yeni usd bazlı dip yapa yapa gideriz bir kaç gün"yatırım tavsiyesi değildir"
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Pazartesi Sali muhim gibi duruyor. Ozellikle yarin. Kapanis umursuz bir yesip bar gelirse dolar calkalama, basma, bu kez endeks yukari senaryosu calisabilir. 30 endeks ve vadeli de formasyonlar Cuma gunu bitmisti bastilar. Ama endeks duruyor. 275 bin civari hedefli formasyonu eksik kaldi.

Dolar asagi, endeks yukari. Sonra endeks zigzaglar ile yedirme dolar yukari senaryosuna bakiyorum mevcutta.

Ne olursa olsun vadeli-varanttan uzak durmak lazim.

Bu senaryo calissa bile Ocak en gec Subat fisi cekerler bistin diye dusunmekteyim.
    Son düzenleme : hayek; 19-12-2021 saat: 16:20.

6. Bende sevmiyorum hiç karakemal değil o kara kalem
     Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    onun kafasının içinde bulgur pilavı var usta ben artık buna eminim...boş beleş bir adam...vakit kaybı...kuş kafalı aklınca bana laf sokuyor...lan vob senin 3-5 kontratın için mi var? sen hedge etsen ne etmesen ne lavuk?

adamlar milyonlarca dolarlık senet alıyor elbette kendini sigorta edecek...

lan bırakkmış...tam süzme....oksijen israfı....

sadece hedge de değil bu arada adam icabında arbitraj da yapıyor...

kim takar lan senin 3-5 kontratını?
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    pazartesi ben sert bir açılış bekliyorum. özellikle usd kuru için yukarı yönlü denemeler olacaktır. Burda MB ve yan ekibinin pozisyonlaması önemli.

Bist tarafında açılış sert ve aşağı yönlü olmakla birlikte kesinlikle devamı gelmeyen bir hareket bekliyorum. Öğleden sonra cılız bir tepki gelir.

Gelir gelmesine ama bu bir yön tayini için bize bir sinyal oluşturmaz. Krizi fiyatladığımız için otoriteden gelen açıklamalar takip edilecektir. Usd tarafında gelişme olmazsa her gün yeni usd bazlı dip yapa yapa gideriz bir kaç gün"yatırım tavsiyesi değildir"
    Dediğinizde haklısınız sevgili Hayek, hikaye dolar yukarı borsa yukarıdan acaba kriz mi durumuna evrildi gibi…
    Cuma günü yaşananlar biraz bunun neticesi…
    Dikkat edilmesi gereken zamanlar, fırsat mı evet ama biraz koklamak lazım piyasayı…

8.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    İyi de secbul diyelim adam 5.000 TL maaş alıyor...normalde bu maaşla düşe kalka geçiniyor...enflasyon artınca aradaki açığı nasıl kapatacak? yani sen bu adama 1.000 TL lik yeni banknottan versen ne değişecek?

ben Venezuela'da insanlar aradaki farkı hangi parayla, gelirle kapatıyor onu merak ediyorum...adamın maaşı 1.000 bolivar olsun onunla ancak market masrafı ödeyecek hale düştü diyelim peki ev kirası, faturalar, ek masraflar v.s. için arada oluşan açığı nasıl kapatıyorlar? sokakta, parkta mı yatıyor bu insanlar?
    Venezuella, Filipinler, Tayland, Hindistan, Türkmenistan, Ermenistan vb ülkelerde bir de emigration konusu var. Emigration aileden bir kişinin yurt dışına gidip çalışarak ülkede yaşayan yakınlarına her ay para yollayıp onların da geçinebilmesini sağlaması için göç etmesi.
    Bizde yakında benzer modele geçeriz
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 14/1002 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •