Arama sonucu : 3403 madde; 1 - 8 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yalnız şunu da kabul etmek lazım ne vergi verirse versin o 180 milyon doların şirkette olması şu anda en avantajlı pozisyon,herkes fellik felik dolara geçmeye çalışıyor,biz cash dolardayız ve vergisine kızıyoruz ,ne diyeyim aslında biraz haksızlık oluyor.Şu anda şirket o parayla hiç bir şey yapmasın kasasında tutsun hep de vergisini ödesin ben razıyım.Şu ara en güzel pozisyon bu,şirket yöneticilerini bu kararlarından ötürü kutlarım.
    Ben de zamanında yanlış anlamıştım. Net para yabancı pozisyonunu tablosunda dönen varlıklardaki “diğer” kalemi gemilerin dolar bazlı değerini gösteriyor ve net kara etki etmiyor. Sadece özkaynakları etkiliyor. Bunu düşünce 554 milyon TL gibi bir rakam çıkıyor. Kambiyo karına etki eden kalan 253 milyon TL nereden bilmiyorum ama bence sadece kambiyo karına etki eden 807 milyon TL’yi yani yaklaşık 91 milyon doları ve döviz bazlı denizcilik faaliyet karını (bu sene için beklentim yaklaşık 30 milyon dolar) ve diğer faaliyetlerden gelecek azımsanmayacak net karı dikkate almak daha doğru olur. Gerçi piyasa değeri de maalesef cuma günü 92 milyon dolara düştü.

https://twitter.com/erdalkl23687116/...640619008?s=21

Kambiyo karına etki eden 807 milyonun hepsi.Geçen tablo konulmuştu sanırım görmediniz kurda yüzde 10 artış bu 807 milyon üzerinden 80 milyon olarak hesaplanıyor.Bende doların 8.88 lik 9 aylık kapanış kuru ile bugünkü kur arasındaki yüzdesel artışı hesap edip kambiyo karını hesaplıyorum.Benim hesap bence doğru.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •