Sayfa 908/1004 İlkİlk ... 408808858898906907908909910918958 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 7,257 - 7,264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1. Ben mi yanlis dusunuyorum yoksa olay soyle mi olacak

dolar yukselecek, 100.000 tl diyelim tl mevduatta.dolar olsaydi 1 ay sonra 120.000 olacakti.tl mevduatta 102.000 oldu diyelim.18 bini devlet cebinden odeyecek.

e odemesi icin daha fazla tl basacak.

bastikca dolar daha cok artacak.arttikca daha cok mevduat farki odeyecek .

bu boyle zincirleme nereye varacak ki ?

-----

ha soyle olurda yerlesikler ozellikle bankalarda ki 220 milyar dolari fiziki cekmek yerine tuslara basarak yarindan itibaren tl ye cevirirse dolar duser, arada ki mevduat farki kapanir.

2.  Alıntı Originally Posted by romwar Yazıyı Oku
    Günü kurtarmaya yönelik etkisi olmayacak adımlar. Yukarıdaki mesajlarda gayet iyi açıklamış forumdaşlar.
    İnşallah etkisi olur

3.  Alıntı Originally Posted by illuminator Yazıyı Oku
    Simdi Mb nin tlnin degerlenmesine izin vermeden doviz getirene kamyonu dayayıp tl vermesi lazim.
    Zaten kökü onda...hepsini sattı, -37 milyar dolar da açık pozu var...margin call yapıyor..

4. 1. Sen bu sistemi baslatana kadar milletin tlsi yariya düşer
    2. Tlciye fark vereceksin muhtemeen tl basip, eflasyon cikacak, onu goren dolar durur mu o da cikacak e tekrar fark ver, bu isin .oku 3 vakte kalmaz çıkar

5. çıkışı durdurmak için kafa bulandırma hareketi döviz artışını tl ile süspanse edemezsin
    bunun sürekliligi olmaz olursa (tl bollugu enflasyon) yine dövizi yukarı yönlendirir
    sonuç kol gibi ensflasyon ve yüksek dövizle kısa sürede karşı karşıya kalırsın
    bu sarmal ın sonu yüksek faize dayanır bunların yaptıgı cözüm degil günü kurtarma

6. Yarın çoğu kişi dolarını bozup kura endekisli mevduata geçer bence, garantili iş çünkü
    Hamdım Piştim Yandım

7. Yani kısaca sanki emin degilim ama belki borsadaki Usdtr nin lacivertini almış olacak dolar bazlı mevduatçılar. Tl nin kırmızısıyla doların yeşilinin karışımını yani.

LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Peli bu karar bu ayki mevduatları kapsıyormu, vadeyi bozmayanlar yaşadı

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Evet, komple 2021 i de kapsayacakmış geriye doğru
    e para piyasası fonları b.ku yedi mi bu durumda

Sayfa 908/1004 İlkİlk ... 408808858898906907908909910918958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız