Sayfa 909/1004 İlkİlk ... 409809859899907908909910911919959 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 7,265 - 7,272 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Ben mi yanlis dusunuyorum yoksa olay soyle mi olacak

dolar yukselecek, 100.000 tl diyelim tl mevduatta.dolar olsaydi 1 ay sonra 120.000 olacakti.tl mevduatta 102.000 oldu diyelim.18 bini devlet cebinden odeyecek.

e odemesi icin daha fazla tl basacak.

bastikca dolar daha cok artacak.arttikca daha cok mevduat farki odeyecek .

bu boyle zincirleme nereye varacak ki ?

-----

ha soyle olurda yerlesikler ozellikle bankalarda ki 220 milyar dolari fiziki cekmek yerine tuslara basarak yarindan itibaren tl ye cevirirse dolar duser, arada ki mevduat farki kapanir.
    Hayır benim anlamadığım, enflasyon ortada zaten, her halükarda TL faizi bunun altında kalacak, döviz kadar faiz verecekse, e ben zaten dövizdeyim, ne değişecek yani...

2.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Yarın çoğu kişi dolarını bozup kura endekisli mevduata geçer bence, garantili iş çünkü
    garantili derken?? bu muğlak laflara güvenerek mi geçecekler?

3.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Yarın çoğu kişi dolarını bozup kura endekisli mevduata geçer bence, garantili iş çünkü
    Yaw ne fark edecek, zaten dolardayız..neden kura endeksli mevduata geçeyim...

4. dolar yataya sararsa bir şey ödemeyecek niyeti bu. uzun vadeli tutmayacağı aşikar ama dolara psikolojik yüklenme çok fazla olduğu için bunu engellemek için yaptı anlaşılan. faiz kararından geri adım atmadan aslında ilave faizi kabul etmiş oldu.

burada tüm planı dolar artacak algısını kırıp, yataya sardıracağına göre yapmış. hedef fiyatları buralarmış demek ki. buradan yataya sararsa faizin altında getiride kalıp bir şey ödememesi de gerekebilir.

Asıl benim canımı sıkan dışarsı da çok kötü,amerikan endeksleri hiç belini doğrultamıyor.Muhtemelen fed in faiz artışları korkutuyor.Yoksa gavurlar sene sonunda borsaları yeşil kapamayı severler.2022 ye yüzde 20 yıllık TL faizi ile girmek dolar bozmak falan ne bileyim bana macera gibi geliyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
    Döviz hareketlerini yarın görmek lazım,burada oyun var gibi geliyor bana dövizinizi bozdurun mevduata geçin farkı biz verelim diyor,yeni bir taktik gibi. !!!

7. Yav duruyorum ama sonunda yazdıracaksınız
    İçinizden kim?
    Millet bahçesinde bedava kek çay
    Yedi? içti?
    Ama moral deplasmanı
    Lazım bir açılım olmalıydı Oldu

8. o değil de bankalara mevduat dönüşü döviz farkını müşteriye ödeyin devamında devletten tahsil edin diyecekler

sonra da ilaç firmalarına yaptıkları gibi ileride mahsuplaşırız deyip bankalara kol gibi geçirebilirler..

Sayfa 909/1004 İlkİlk ... 409809859899907908909910911919959 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •