Sn Kapıcı,
Hem Bakanı hem Ziraat Bankası GM dinledikten sonra 2 önceki gönderiyi yaptım, uyuşmuyor tebliğle. Hazinenin bir uygulaması olacaksa yayınlaması gerekli...
Burada sıkıntı var, kamu maliyesi/hazine parasıyla, bankalarda hesabı bulunan X kişinin Y miktardaki kur zararını/farkını ödemek bence mümkün değil...
Son iki gönderimi bu bağlamda okuyunuz...
Sanki hukuken sorun olur, zaten gerek de kalmadı gibi bir şeyler tahmin ettiğimi ifade ettim.
Sn.Achiles,Öncelikle belirtmek isterim ben ekonomist değilim,finansal okur yazarlığım da iyi değil.
Benim düşünceme göre MB gerçek döviz hesaplarını güncelde olduğu gibi gösterecek.(20 aralık tarihinde sistemde olan dövizler)
Hazine Döviz korumalı Tl hesabınıda ayrı hesapta gösterecek.(Yastık altından çıkarılıp Tl.ye çevrilen döviz-altın,mücevher vs. ve döviz korumasına alınan Tl.)
Türkiye'nin güncel döviz hesapları ile (bu hesap MB de görünecek)bu günden sonra açılan döviz korumalı Tl. hesap ayrıştırılarak hazinede muhasebeleştirilecek.
İleride farklı sorunlar yaşanırsa bu ince ayrım gündeme gelebilir.
Bunu daha iyi anlamak için bu iki ayrı hesap açılış sözleşmelerini incelemek lazım.
YTD
Ulee sen su hep dile getirilen meshur insaat bekcisi , kapicisi olmayasin?
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri