Sayfa 277/1002 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377777 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 2,209 - 2,216 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Neyse dayu borsaya neden dolar bazlı bakılması gerektiğini de inşallah anlamışızdır, dolar bazlı bir günde %40 pahalı olunca dayu paramı alayım dedi, demek ki neymiş, dolar bazlı bakıyor imiş özellikle x30.

Ondan önce dolar yukarı giderken nasıl gittiğini de gördük. Soru işareti kalmamış diye umuyorum.

Simdi xles zamanı banla harici x30 bu darbeyi bi sindirip atlatacak ama hala x30 da çok çok ucuz malesef.

Keşke bu tabanları yemese idi dolar düştü diye ama ne yapacaksın işte. Adam ne bazlı bakıyor? Dolar bazlı. İyice anladık sanırım.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    git paragöze anlat bunu şimdi kafasını taşlara vuruyordur ama iş işten geçti...

borsaya dolarmı bakılırmıs falan filan...

ben yıllardır bunu savundum...

bu sene üstüne basa basa savundum...

dün niye sattılar diyorlar...

1,07 gören endeks bir gün sonra 1,60 doları gördü öyle satarki adam umrunda olmaz...

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    git paragöze anlat bunu şimdi kafasını taşlara vuruyordur ama iş işten geçti...

borsaya dolarmı bakılırmıs falan filan...

ben yıllardır bunu savundum...

bu sene üstüne basa basa savundum...

dün niye sattılar diyorlar...

1,07 gören endeks bir gün sonra 1,60 doları gördü öyle satarki adam umrunda olmaz...
    Bi de laf sokuyorlar abi, bu tarihi unutma, dolar bazlı bakılmaz diyene çat çat göstereceğim ileride. Bakılmaz olur mu abi ereğli ye tüpraş a ne cinsinden bakacaksın TL diye bişey mi var bunların değerlemesinde?

Bundan sonrası için bankalara olumluyum. Kısa vadede değil ama uzunda bence bankalar çok avantajlı olabilirler tabi yönetim tekrar saçmalamaz ise :D

3. piyasa fiyatlatrına ne zaman yansıma olur acap.
    dün markete gittim 100 lira dedi.
    dur ben yanlış geçtim herhal abi dedi bu kadar tutmaz dedi. çocuk kendiliğinden dedi haa bunları ben izliyom
    bi daha geçti gene 100 çıktı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    internetten bakıyorum marketlere hiçbiri indirim yapmamış...oysa dolar artarken her gün istisnasız bindirim yapıyorlardı...evin yanındaki marketlerde her gün etiketler yenileniyordu dolar %30 düştü neredeyse tık yok marketlerde...yaparlar herhalde birkaç güne kadar...

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    piyasa fiyatlatrına ne zaman yansıma olur acap.
    dur ben yanlış geçtim herhal abi dedi bu kadar tutmaz dedi. çocuk kendiliğinden dedi haa bunları ben izliyom

5. Dün yat. finans üzerinden msci fonları da satış yaptılar diye düşünüyorum. Muhtemel bir msci dan çıkma veya bir alt gruba inme durumu olabilir gibi geldi.
    Bu dövizli mevduat hikayesi sayesinde son kalan yabancı da en ucuzdan dövizini alıp çıkar gider. CDS ler batak ülke seviyesine gelmiş 600 üstü deniyor...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    piyasa fiyatlatrına ne zaman yansıma olur acap.
    Dün tedarikçilerin hepsini arattırdım hiçbiri fiyat indirmediği gibi malzeme yok sen ne indirimi diyorsun diyor...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. Her şerde bir hayır vardır. Twitterda endeks 2200-2300 lerdeyken, karın en azından bir kısmını kilitlemek lazım, ov hisselerde satış yapmak mantıklı gelmiyorsa, viopta hedge yapın dedik...ama kime anlatıyorsun, belki de enayi rallide kenara çekildi diyenler bile olmuştur.

Bir de, yılların tecrübesi, bu tür dalgalı dönemlerde dövizde işlem yapmamak lazım..hele hele büyük poz açmak intihar zaten..bunu buradaki çoğu kişi bilir de, yeni yetmeler feci doğrandı.

Bu piyasa yılların kurdu bearbull abimizi bile hırpaladı..onu hırpalayan, yen, yetmeyi lime lime eder..ki son 1-2 günde intaharın eşiğine gelen çok olmuştur.

Ayrıca, dün marjların ani bir kararla ve senas açıkken %80 e çıkması tam ihanet..piyasalara ihanet...bunu not etsin herkes, bunlardan her şey beklenir...burası böyle bir piyasa..bu nedenle aşırı tedbirli gitmeli.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Kabul etmek gerekir ki dolar bu seviyeler geldiğine göre buluş dahiyane.(bence)

YTD
    buluş yok. 1967 1978 arasında,gurbetçiler için döviz garantili mevduat sistemi uygulanmış ülkemizde...sonuç...hazineye ilave yük...

Sayfa 277/1002 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •