Bir ek daha yapayım soruma.
Diyelim ki 50.000 dolar var hesapta. Önce 10.000 dolarını bozup bu hesaba geçtim. Vade sonunda sistemin düzgün işlediğini görünce aynı bankanın aynı hesap no sundaki kalan döviz için bu hesaptan yararlanabilir miyim?
Bir ek daha yapayım soruma.
Diyelim ki 50.000 dolar var hesapta. Önce 10.000 dolarını bozup bu hesaba geçtim. Vade sonunda sistemin düzgün işlediğini görünce aynı bankanın aynı hesap no sundaki kalan döviz için bu hesaptan yararlanabilir miyim?
neye güvenecekler; eksiye düşmüş bakiyeyle piyasaya hala milyarlarca dolar satış yapıyor adam; bastırıyor kuru aşağı... senin benim gibi MC yeme teminat tamamlama derdi yok; rezerv azaldıkça arttır zk'yı o da olmadı daha yuksek faizle borçlan içerden dışardan... bugunu kurtarmak dertleri; yarın umrunda değil...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yahu Allah aşkına ikincinin ne mantığı var? Dolarını boz TL olarak sisteme gir deseler ya nedir yani kaynağı DTH olan şöyle de o böyle de. Bunu pratik olarak dövizini boz hesabını aç deseler bu iş daha çok tutardı.
Böyle volatil bir piyasada ben TL vadeliyi bile günlük açıyorken 92 gün bekleyebilecekseniz sizi tebrik ediyorum. O kadar bekleyen eurobond da alır üstüne mis gibi USD faizi de alır. Bunu aylık yapsalardı düşünebilirdim. Üç aylık benim için çok uzun bir vade.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Kaynağı DTH olursa, ve vade sonunda gelen parayla döviz alırsanız, ileride tekrar bu hesaptan tl’ye dönüp sisteme giremezsiniz.. zaten öyle olsaydı, faiz üzerinde deval gelmediği müddetçe sürekli artan bir döviz hesabınız olurdu...
Tabii bu takipleri nasıl yapacaklar, uygulama usullerinin detayları yok henüz..
benim anladığım tevdiat hesabındaki USD'yi MB alıyor, mantık buradan çıkan USD'lerin MB rezervine dâhil edilip rezervin arttırılması. Bunun için aslında USD'nin 15-17 aralığında sabitlenmesi gerekirdi. 18 TL'yi gören herhangi biri 10-11 TL'den USD verir mi? Hele zarar da ise... Ayrıca amaç USD'nin TL'ye dönüşmesi ve rezerve alınması ise aylık vade seçeneği sunulabilirdi.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Yer İmleri