Sayfa 128/987 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1. siyasal islamcılar arap ayaklarına yatarak oy verenlerin zihinlerini okşamak için faiz indirme kabadaılığına gittiler ekonomiden anlamadıkları için sonucunu görünce paniklediler adına faiz demeye utandıkları için kur korumalı mevduat dedikleri daha önce denenen millete atılan en büyük kazık olduğu anlaşılınca terkedilen bir uygulamaya gittiler bunuda kendileri bulmuş gibi shirbazlıkmış gibi papağanlarıyla alkışlıyorlar bu kısaca şudur parası olan kazanacak olmayanlarda ödeyecek muhalefet ğartilerini bunu millete anlatamıyorlar ekonomi uzmanları dovizin çıkışının kaçınılmaz olduğunu biliyorlar bu uygulama faizden kat kat daha tehlikelidir siyasal islamcılar kamu ve merkez bankasıyla beraber bu karardan sonra suni olarak dovize satış baskısı yapıyorlar yabancılar borsada sert satışlar yapıp bu fiyatlardan dolar alıyorlar ben milletin dolar satıp bu oyuna katılacağına inanmıyorum millet siyasal islamcıları artık tanıyor ufak tefek doları olanlar satabilir bunun bir faydası olmayacak türkiyede dolar siyasal islamcılarla ikisi birlikte düşeceklerdir bunu herkes net olarak biliyor piyasaları allak bullak ettiler eskiden bir iki ayda devalüasyon bir iki ayda zirve yapar sonuçlanırdı şimdi siyasal islamcılar inat ediyorlar krizin zirve yapmasını geciktiriyorlar ömrünü uzatıyorlar en kötü karar kararsızlıktan daha risklidir bu gün halk ekmek kuyruğunda soğukta ucuz ekmek almak için kuyruğa giren inların yanından geçerken utandım kendimi suçlu olarak gördüm utanç vericiydi ülkemizin bulunduğu iklim ve coğrafyada bu kadar yoksul insanların olması siyasal islamcıların eseridir ülkemiz gazi mustafa kemal ATATÜRK ten sonra ülkemizi hep siyasal islamcılar yönetmiştir ülkemiz bilimde teknoljide sanatta dünyanın gerisinde kalmıştır kişisel düşüncemdir anayasamızın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır

2. https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/dashboard/990
    dur ama iki göz kararı yapayım..
    kabaca %74 almış bileşikten

3.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Böyle mi dedi?

"bir kere sisteme girdi diyelim, 3 ay sonra parası aldı, tekrar devam etmek istiyorsa tabi ki tekrar parasını yatırabilir eğer bu programı devam ettirirsek"
    dedi..

4.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    hazırda yok valla..
    2017 de burda yerel yoğut 4,9dı şimdi 23,25
    Bizim kuruyemişçide de karışık kuruyemiş 3 ay önce 85 TL idi, şimdi 155 TL...indirim yapmayacanız mı dolar düştü dedim, bizim toptancı daha düşmedi abi dedi

FRED den başka TÜFE endeksi veren yok, hayrıma ben güncelleyiverecem, bi tane de enflasyondan ayıklanmış reel faiz endeksi hesaplayıverecem...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "Döviz kurlarıyla ilgili pazartesi akşamına kadar spekülasyon, manipülasyon vardı. Şimdi köpük gidiyor. Optimal noktaya kendisi ulaşacaktır."
    Nebati,O köpük sabundan mı, şampuandan mı çıktı..??
    Ve, Gözümüze kim köpük kaçırdı.?

6.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/dashboard/990
    dur ama iki göz kararı yapayım..
    kabaca %74 almış bileşikten
    Bunun aylık net faizi hesaplanacak, başlangıcına 100 denecek, aylık netle çarpa çarpa ilerlenecek, enflasyondan arındırmak için de, her değeri her ay enflasyonuna ayrıca bölünecek...Faiz çarpı enflasyon bölü diyerek, reel bileşik faiz bulunacak...

Hayır hiç bi yerde endeksleri yok bunların...bi tek matriksde var, onun da evveliyatı az, 2 yıllık mı ne..

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    reel faiz endeksi hesaplayıverecem...
    valla ben şu 3 ayda çok yoruldum...
    kazandık ama gerçekten çok yoruldum..
    reel hayatta bu kadar yorulmuyorum.
    50+ yaş anaokulu gibiydi,

8. Nebati biz sıcak parayı sevmiyoruz diyor, bi yandan da yılbaşından sonra geri dönecekler diyor....Arka arkaya bütün tuşlara basıyor işte...Çok sıkışınca da, gözlerime bak...

Sayfa 128/987 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •