Sayfa 140/987 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1. https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...recek-6845574/

Doğalgaz'da mesken ve sanayi olarak fiyat farkına bakarsanız Ocak'ta bize kabaran bir şey var. Hem 2021 enflasyonuna da girmez.

2. Haramiler yine arka kapı icraatları ile kendi yükselttikleri doları düşürmeyi başardılar… Bravo.. pes yani !!

Sayın bakanın konuşmaları , itiraf niteliğinde… Hani alırsanız, elinizi yakarız gibilerinden… Neyse haftaya MB ne kadar dolar yakmış görürüz

3.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    O zaman kaldırırlar
    ozaman da anlam yok..
    kral hedge ürünü..
    dipten neyi hedge edeyim

4. bireysel küçük yatırımcılar haricindekiler neden ellerindeki dövizi hedge edip short açarak kendilerini garantiye almak ya da dövizdeki dalgalanmalardan anında faydalanmak varken neden dövizlerini TL ye çevirip kendilerini vadeye bağlasınlar ki. Bu sadece bireysel küçük yatırımcının elindeki dövizi almaya yönelik olarak kalır diye düşünüyorum
    ayrıca diyelim ki speğin biri 17 den 1 milyar dolar aldı karşılığını hedge ederek short açtı dolar 11 e düştü diye zarar yazmaz ki aksine yeni dolar almak için eline 7 milyar TL daha geçmiş olur 11 dip olduğuna kanaat getirirse 7 milyar lira ile tekrar dolar alabilir böylece merkez düşmana cephane vermiş olur
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

5.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    bireysel küçük yatırımcılar haricindekiler neden ellerindeki dövizi hedge edip short açarak kendilerini garantiye almak ya da dövizdeki dalgalanmalardan anında faydalanmak varken neden dövizlerini TL ye çevirip kendilerini vadeye bağlasınlar ki. Bu sadece bireysel küçük yatırımcının elindeki dövizi almaya yönelik olarak kalır diye düşünüyorum
    ayrıca diyelim ki speğin biri 17 den 1 milyar dolar aldı karşılığını hedge ederek short açtı dolar 11 e düştü diye zarar yazmaz ki aksine yeni dolar almak için eline 7 milyar TL daha geçmiş olur 11 dip olduğuna kanaat getirirse 7 milyar lira ile tekrar dolar alabilir böylece merkez düşmana cephane vermiş olur
    Bu sistem zaten al satçıya uygun değil, hedef yastıkaltı dolar altın tutanla, mevduatta tlde olup kur korkusu yaşayanlar için çıkarılmış bence. O yüzden hedeflenen ilk başta bu paranın tl sisteminde kalması. Dthlarda çok büuük çözülme beklemiyorum fakat bi yerde arz talep dengesi oluşup kurda stabilite sağlanabilirse yeterli.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Bu sistem zaten al satçıya uygun değil, hedef yastıkaltı dolar altın tutanla, mevduatta tlde olup kur korkusu yaşayanlar için çıkarılmış bence. O yüzden hedeflenen ilk başta bu paranın tl sisteminde kalması. Dthlarda çok büuük çözülme beklemiyorum fakat bi yerde arz talep dengesi oluşup kurda stabilite sağlanabilirse yeterli.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    bu şekilde her gün yeni program çıkarmayla hedeflerin hiç birisinin tutmamasıyla mı stabilite olacak

bi ton 2023 hedefi vardı ne olacak? hangi aşamadayız eneji vs.?

malazgirt in yıl dönümüne mi sarkacak?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,127
     Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    bireysel küçük yatırımcılar haricindekiler neden ellerindeki dövizi hedge edip short açarak kendilerini garantiye almak ya da dövizdeki dalgalanmalardan anında faydalanmak varken neden dövizlerini TL ye çevirip kendilerini vadeye bağlasınlar ki. Bu sadece bireysel küçük yatırımcının elindeki dövizi almaya yönelik olarak kalır diye düşünüyorum
    Bunu kim yapacak ?,tabiki bilen.arbitraj'da öyle gibi.

8. adam ya hep beraber batarız ya hepberaber çıkarız derken ironi yapıyo edebiyattaki sanatları kullanıyo sanmıştım meğer ciddiymiş

MB bilançosuna Deniz hocam'ın eline emeğine sağlık hesaplamalarına bakınca çok yazık oldu diyorum.

Sayfa 140/987 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •