Sayfa 1065/2452 İlkİlk ... 65565965101510551063106410651066106710751115116515652065 ... SonSon
Arama sonucu : 19609 madde; 8,513 - 8,520 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Nezaketiniz için teşekkür ederim.Yazılarımı başka yerlerde de paylaşmanızın benim için bir mahsuru yok.Başka bir yerde yazmıyorum,yazmayı da düşünüyorum,burası yeterli.Uzun yıllar içinde büyük emeklerle elde edilmiş bir donanım ve birikim var.Bunu paylaşıp,özellikle hayata yeni giriş yapanlara bir faydamın dokunması beni mutlu eder."İyilik yap denize at,balik bilmez ise,Halik bilir" felsefesini elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum.Onun dışında hiç bir beklentim yok,bir teşekkür fazlasıyla yeterli.
    Bu günlerde daha fazla takıp ediyoruz
    yeni sisteme katılım ne olacak
    hepimiz çok merak ediyoruz

Sevgili deniz hocam
    her seferinde buradan teşekkür yazsak fazla yer işgal ediyor
    ÇOK ÇOK ÇOK teşekkür ederim

2. Merhaba arkadaslar,

uzun zamandir, forumu takip ediyorum, bir sorum olacakti, malum hisse senedini fiziksel olarak tutup kar elde edip satis karari verdiginizde para elinize t+2 de geciyor ve 2 gun TR de uzun bir sure, dolayisiyla hisse vadeli uzerinden yatirimimi takip etmek istiyorum, kolay olmasi acisindan 20 bin Dolar ile ile dusunelim, suanda 10 b dolar hissede 10b dolar nakit dolarda duruyor, simdi ben 10 b dolar karsiligi hisseyi hisse vadeliye tasiyip kalan parayi dolarda tutmayi dusunuyorum, Ortalama 1 e 8 kaldirac oldugunu var sayarsak 10b dolarlik hisseyi suanda 1200 dolar ile tasiyabilirim. Bu 1200 dolar degeri sabit olacak her zaman vadeli tarafinda, kar ettiginda kar disari cikarilacak, vadeli hisse degeri 1200 dolar altina dustugunde ise 1200 dolara cikarilacak. Boylece 10b dolar hisse ve 10 bin dolar nakit yerini 1200 dolar vadeli ve 18800 dolar nakit dolara birakacak. Boyle bir yatirim stratejisi izlememin normal hisse tutmaya gore zarari varmi? Boylece kar ve zarar aninda hesaplara yansiyacak dolar bazindaki kar zarari disari cikarip aninda iceri cekebilecegim. Yorumlarinizi alabilir miyim?

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Sn deniz yurtiçinde sabit yatırımı bulunan (fabrika, şirket vs ) yabancı yatırımcıların kar transferlerine dahil bir rakam var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Var.Merkez Bankasının ödemeler dengesi verilerinde "doğrudan yatırım gideri" görebilirsiniz.Bu rakam bu yılın Ocak-Ekim yılın ilk 10 ayı için 14.563 milyar dolar.

Veride ,Yurt içinde yapılan doğrudan yatırımlar nedeniyle yurt dışına
    yapılan kar transferleri (dağıtılan karlar)
    ve yeniden yatırıma dönüştürülen karlar ile
    yurt dışındaki doğrudan yatırım şirketinden (ana ortak, iştirak ya da grup şirketi)
    sağlanan kredilere ilişkin faiz ödemeleri ise "Gider" olarak kaydedilmektedir.

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Bu günlerde daha fazla takıp ediyoruz
    yeni sisteme katılım ne olacak
    hepimiz çok merak ediyoruz

Sevgili deniz hocam
    her seferinde buradan teşekkür yazsak fazla yer işgal ediyor
    ÇOK ÇOK ÇOK teşekkür ederim
    Ben de nezaketiniz için size teşekkür ederim.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Ben de nezaketiniz için size teşekkür ederim.
    Sayın Deniz43 öncelikle çalışmalarınız için teşekkürler..
    Benim merak ettiğim bundan sonra Mb rezervlerinden daha ne kadar satış yapabilir. Bunun fiiliyatı tahmininizce ne kadar milyar dolardır? Saygılar..

Benim anladığım Haziran Temmuz 2022 aylarında erken seçim olacak.
    Seçim tarihine kadar da kurları 9,75-10,50 seviyelerine çekip stabil tutacaklar.
    Ama MB rezervlerinden, ama Zorunlu Karşılıklardan, ama Azerbaycan, Katar, BAE ile yapılacak swap paraları ile döviz stabil tutulacak. Aşağıdaki haberde belirtildiği üzere Maliye sopası ile ürün fiyatları kontrol altına alınacak ve TÜİK enflasyonunda düşüş sağlanacak. Asgari ücrete yapılan zamın benzeri memur ve emeklilere yapılarak, 3600 ek gösterge ve EYT düzenlemeleri ile bahar havası estirilecek erken seçime gidilecek.
    Benim okuduğum ve anladığım bu.

https://www.birgun.net/amp/haber/bak...-sopasi-370675

7.  Alıntı Originally Posted by sk166 Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaslar,

uzun zamandir, forumu takip ediyorum, bir sorum olacakti, malum hisse senedini fiziksel olarak tutup kar elde edip satis karari verdiginizde para elinize t+2 de geciyor ve 2 gun TR de uzun bir sure, dolayisiyla hisse vadeli uzerinden yatirimimi takip etmek istiyorum, kolay olmasi acisindan 20 bin Dolar ile ile dusunelim, suanda 10 b dolar hissede 10b dolar nakit dolarda duruyor, simdi ben 10 b dolar karsiligi hisseyi hisse vadeliye tasiyip kalan parayi dolarda tutmayi dusunuyorum, Ortalama 1 e 8 kaldirac oldugunu var sayarsak 10b dolarlik hisseyi suanda 1200 dolar ile tasiyabilirim. Bu 1200 dolar degeri sabit olacak her zaman vadeli tarafinda, kar ettiginda kar disari cikarilacak, vadeli hisse degeri 1200 dolar altina dustugunde ise 1200 dolara cikarilacak. Boylece 10b dolar hisse ve 10 bin dolar nakit yerini 1200 dolar vadeli ve 18800 dolar nakit dolara birakacak. Boyle bir yatirim stratejisi izlememin normal hisse tutmaya gore zarari varmi? Boylece kar ve zarar aninda hesaplara yansiyacak dolar bazindaki kar zarari disari cikarip aninda iceri cekebilecegim. Yorumlarinizi alabilir miyim?
    Yazdığınız şekilde olur, temettü planınız yoksa öyle yapın, ben de böyle yapmayı tercih ediyorum daha pratik buluyorum. avantajı viop komisyonları hisse komisyonlarına göre daha düşüktür, dezavantajı bir belki iki ay sonrasına kontrat alabilirsiniz (üç aylık kontrat da oluyor ama hiç likit değildir sağlıklı fiyat oluşmaz), dolayısıyla vadesi geldikçe satıp yenisine taşımanız gerekir pozisyonları. Şüpheniz varsa çok küçük meblağla iki üç ay deneyin kendiniz tecrübe edin alışınca sonra artırırsınız, bakarsınız planladığınız gibi oluyor mu diye, en sağlıklısı bu olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Sn Deniz 43 , Genelde kimse bu tip saçma bir tahmin yapmak istemez ama
    velev ki dost muhabbeti bu yaptınız. Ocak sonuna kadar Döviz tahmininiz ne olurdu ?
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 1065/2452 İlkİlk ... 65565965101510551063106410651066106710751115116515652065 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •