Sayfa 30/472 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 233 - 240 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Arkadaşlar merhaba. Biz EYTlilerin maaşı her 6 ayda bir emekli maaşlarıyla birlikte hesaplanıp edevlette gösteriliyor. Peki gelecek ay emeklilere seyyanen zam verilirse bu bizim maaşlarada yansırmı yoksa enflasyon oranındamı artış olur. Teşekkürler. Saygılar.

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba. Biz EYTlilerin maaşı her 6 ayda bir emekli maaşlarıyla birlikte hesaplanıp edevlette gösteriliyor. Peki gelecek ay emeklilere seyyanen zam verilirse bu bizim maaşlarada yansırmı yoksa enflasyon oranındamı artış olur. Teşekkürler. Saygılar.
    Evet yansır

3. son asgari ücret zammı ile halkın 70% i falan asgari ücretli olur artık.

hep bahsettiğim primden bağımsız tek emekli maaşı için bir adım daha atıldı.

Asgari ücretliye 1x birim maaş
    Diğer prim yatıranlara 1,2x maaş
    Hiç yatırmayanlara 0,8X maaş

muhtemelen üst sınır emekli maaşını asgari ücret yaparlar.

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    son asgari ücret zammı ile halkın 70% i falan asgari ücretli olur artık.

hep bahsettiğim primden bağımsız tek emekli maaşı için bir adım daha atıldı.

Asgari ücretliye 1x birim maaş
    Diğer prim yatıranlara 1,2x maaş
    Hiç yatırmayanlara 0,8X maaş

muhtemelen üst sınır emekli maaşını asgari ücret yaparlar.
    Çok mantıklı. Yavaş yavaş gerçekleşiyor.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba. Biz EYTlilerin maaşı her 6 ayda bir emekli maaşlarıyla birlikte hesaplanıp edevlette gösteriliyor. Peki gelecek ay emeklilere seyyanen zam verilirse bu bizim maaşlarada yansırmı yoksa enflasyon oranındamı artış olur. Teşekkürler. Saygılar.
    Seyyanen zam ve sabit ikramiye yüksek emekli maaşı alanlara büyük haksızlık. Zam yüzde artış şeklinde yapılır.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,119
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    o zaman SGK coker
    Zaten çöktü içini boşattıkları için,ilkin Kenan Evren Boşalttı,Peşi Özal,şimdi iktidar,en basitinden İşsizlik fonu paranın akibeti mechul,şimdi darphane devamlı para basıyor ödemeler için,zaten şu an emekli dolar bazında %50 zararda,28 sene çalıştım hep tavandan pirim ödedim 600 dolar karşılığı maaş alıyordum şu an 400 dolara düştü,üstelik eski sendikacıyım 78 yılında yol işte yönetimdeydim 18 senelik emekliyim,2000 sonrası intibaklarımızıda vermediler.

7.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Zaten çöktü içini boşattıkları için,ilkin Kenan Evren Boşalttı,Peşi Özal,şimdi iktidar,en basitinden İşsizlik fonu paranın akibeti mechul,şimdi darphane devamlı para basıyor ödemeler için,zaten şu an emekli dolar bazında %50 zararda,28 sene çalıştım hep tavandan pirim ödedim 600 dolar karşılığı maaş alıyordum şu an 400 dolara düştü,üstelik eski sendikacıyım 78 yılında yol işte yönetimdeydim 18 senelik emekliyim,2000 sonrası intibaklarımızıda vermediler.
    Kenan evreni bilmiyordum o ne yapti?

8.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Ne kadar buyuk haksizlik

Simdi akrabalara bakiyorum hemen hepsi 40 yasinda emekli olmus banka emeklileri

Adam lise mezunu 18 yasinda girmis bankaya zamaninda 40 yasinda emekli olmus hatta bazilari 38 yasinda. Adam simdi neredeyse 70 yasinda

Yani calismaktan cok emeklilik yasamis

Dunyanin neresinde var boyle bir sey. Hangi dangalak boyle bir sosyal sigorta sistemi kurmus

Ardindan gelen gencler bu akilsiz sistemin faturasini odemek zorunda birakilmis. Calistigin seneye gore degil yasa gore emekli edilmeli insan. Bati dunyasinda boyle. 65 yasina gelmeden emekli olmamalisin. 65 yasinda geldinmi kac sene calistin ne kadar prim odemissin ona bakilir ona gore maas belirlenir

Dangalaklarin kurdugu dangalak sosyal sigorta sistemi

Sayfa 30/472 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •