Gümüş Üye

Gümüş Üye

yahu haber lere bakıyorum..
onu devreye aldık, bunun kapasite arttı, şukadar fazla satıyoruz..
yenilenebilirden başlıyoruz madenlere..
o fşrma geldi, bu pazarımız büyüdü, surası şaha kalktı..
e kardeş
kapıdan çıkınca doğu almanya halkı gibi suratlar...
sunduğun contentle
yaşam neden uyuşmuyor.. bu kadar başarılı olurken bu durumda olmak mümkün mü ?
yatırım oluk oluk neden akmıyor ?
neden yarı yabani hayvan gibi faiz var ?
neden metrikler örtüşmüyor ?
 Gümüş Üye

Gümüş Üye

Borsa da Medine dilencisi gibi oldu....düşüyor mu, çıkmaya mı çalışıyor..bi gözü aşağıya bi gözü yukarıya bakıyor....kafası karışık...erenler bile error verdi...misal bu 2.9 milyar dolar niye borsaya girmiyor...neden %166 yükselmiş kurdan, 20-40 milyar dolar sokup toplamıyor Bist 30 u...

Gümüş Üye

Gümüş Üye

Mevzu XBANK...
Eskisi gibi korole olsaydı genele, bu sene 225 doları değil 320 doları görecektik bu banka dışı hisse fiyatlarıyla, Bist-100 de şu an 250 dolara doğru düzeltme yapacaktık...
Yani XBANK harici ona çok ucuz gelmiyor, 320-250 dolar hareketi gibi görüyor (XBANK da katılsaydı genele), burdan girmeye kalksam zaten 320 dolara kadar gider endeks diyor. 320 dolardan 510 a dolara kadar hangi makro ekonomik göstergeyle gidecem diyor. Yani girse o da buralarda sobelenmiş olacak...XBANK a girmeli, onda da yemiyor yabancı...
Dolayısıyla...Bist-100 ün dibi konusu sırrını koruyor....ne zaman çok ucuz sayacaklar, o zaman gelecekler...girmiyor işte manzara ortada..

Gümüş Üye

Gümüş Üye

Swap ile alakalı swaptım sıvıyorum şeklinde yeni bir deyim ürettim isteyen telif ödemeden kullanabilir
Borsa lunapark taki balerin mi desem , yoksa şu kayık varya inerken ve çıkarken milletin bağırdığı aynen o , isc ye bakın yüzde 7 aşağı dün eczyt yüzde 9 yukarı bugün yüzde 7.5 aşağı dün niye yukarı bugün niye aşağı bu nedir ?
Murat Ülker in , Bedri Baykam in camcidan aldığı boş çerçeve ye 600 bin dolar verip sonra 800 bin dolara satması ,
İnternette sanal deniz kıyısına (gerçekte yok ) ciddi rakamlar ödenmesine , vb bakarak Stanley Kubrick in , Jack Nicholson in oynadığı tam bir delilik halini anlatan The shining in içinde tabloda yer aldığımızı düşünüyorum.
Yer İmleri