Sayfa 457/987 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557957 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 3,649 - 3,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Resmi birşey göremedim ama İbrahim Turhan yazmış. İhracatçıya yüzde 25 dövizi MB ye satma zorunluluğu gelmiş diyor ihracatın yapıldığı tarihteki kurdan. Resmi belge görmek lazım tabi.
    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yayımladığı uygulama talimatına göre, döviz alım belgesine bağlanan ihracat bedelinin yüzde 25'i düzenlendiği tarihteki işlem kuru üzerinden TCMB'ye satılmak üzere belgeyi düzenleyen bankaya satılacak.

https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/ek...alimat-1897341

2. Bir şeyi çok merak ediyorum. Dolar alanlar, para kazanmak için mi alıyor, parasını korumak için mi? Yükselince kazandıklarını mı zannediyor? Koruduklarını düşünüyorlarsa, reel getiri olmadığı için neye seviniyorlar? Arabasına kasko yaptıranlar, kaza yaptıklarında sevinir mi, yoksa kaskosu olduğu için teselli mi bulur sadece? Hiç kaza olmasa daha iyi değil mi?

Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Bir şeyi çok merak ediyorum. Dolar alanlar, para kazanmak için mi alıyor, parasını korumak için mi? Yükselince kazandıklarını mı zannediyor? Koruduklarını düşünüyorlarsa, reel getiri olmadığı için neye seviniyorlar? Arabasına kasko yaptıranlar, kaza yaptıklarında sevinir mi, yoksa kaskosu olduğu için teselli mi bulur sadece? Hiç kaza olmasa daha iyi değil mi?
    Birçok amaçla döviz işlemi yapanlar var..Siz sadece paranın alım gücüne vurgu yapmışsınız...Trader var , eurobond cu var , coinci var, dövizle hisse alan var, Parasının alım gücünü korumak isteyen,ithalatcı ,ihracatcı vs ....Benim aklıma bunlar geldi...

Sigara ve içki ÖTV si %47 artırıldı

5.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yayımladığı uygulama talimatına göre, döviz alım belgesine bağlanan ihracat bedelinin yüzde 25'i düzenlendiği tarihteki işlem kuru üzerinden TCMB'ye satılmak üzere belgeyi düzenleyen bankaya satılacak.

https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/ek...alimat-1897341
    Reeskontla kabaca yüzde 10 u MB ye gidiyordu zaten ihracatın. Bilemedim, ilk başta MB rezervine kısa süre olumlu etki yapsa da bu adam tekrar talep edecek bu doları. MB bana ver benden al diyor zaar. Yani birde kur artarsa adam fazladan TL verecek. Ya da dışarıdan borçlan döviz girsin ülkeye mi diyor ne diyor? Bana ver dağıtımı ben yapayım diyor herhalde.

6.  Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Bir şeyi çok merak ediyorum. Dolar alanlar, para kazanmak için mi alıyor, parasını korumak için mi? Yükselince kazandıklarını mı zannediyor? Koruduklarını düşünüyorlarsa, reel getiri olmadığı için neye seviniyorlar? Arabasına kasko yaptıranlar, kaza yaptıklarında sevinir mi, yoksa kaskosu olduğu için teselli mi bulur sadece? Hiç kaza olmasa daha iyi değil mi?
    128 yaninca olmasi gereken yere gelemeyen dovizde kisa vadede MUHTEMEL diger enstrumanlardan fazla getiri potansiyeli var.
    Ondan

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Reeskontla kabaca yüzde 10 u MB ye gidiyordu zaten ihracatın. Bilemedim, ilk başta MB rezervine kısa süre olumlu etki yapsa da bu adam tekrar talep edecek bu doları. MB bana ver benden al diyor zaar. Yani birde kur artarsa adam fazladan TL verecek. Ya da dışarıdan borçlan döviz girsin ülkeye mi diyor ne diyor? Bana ver dağıtımı ben yapayım diyor herhalde.
    Bıçtıkça sıvıvama modu, piyasa kuralları hep kasa kazanacak şekilde düzenleniyor ...Adam doları verdi dolar yükseldi üzerine para koyup aynı malı senden alacak ve zarar yazacaksa ticareti neden sürdürsün ki!!!!!!!!

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Boşporos Hocam, bu dolar sizce tekrar gördüğü en yüksek tepeyi kırar geçer mi ? var mı bir hedef öngörünüz?
    Benjamin gördüğü yeri hiç unutmaz.!!
    Londradaki kediler bu hafta tatildeler.!!!
    Bu hafta dolarda kademeli alım fırsatı.!!

Ocağın 2. Haftası kediler piyasaya çıkmaya başlarlar.!!
    Fareler ise piyasada zurnanın son deligi olurlar.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Forex dünyası.!!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 457/987 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •