Sayfa 461/987 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561961 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 3,681 - 3,688 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    herhangi bir üst düzey bankacı arkadaşınız varsa arayıp teyit edebilirsiniz, büyük bir TL sıkışıklığı var. hacimli alıcı olmadığını herkes biliyor, sadece otorite değil

zaten düşüş derken kısıtlı bir alanı ifade ettim.
    MB nin döviz satıp piyasadan TL çekmesine ek örtülü bir faiz arttırımı gerçekleşti. Konut hariç kredi oranları neredeyse 24 politika faizi zamanına eşdeğer. Ama, aması var. Palyatif çözüm. Dövizin esas kullanım amacı hane halkının alıp sattığı bir şey değil. Olmazsa olmaz ithalat var. İhracat yapmak için ithalat var. Enerji var. Dış borç ödemesi olup kasasında yeterli dövizi olmayan var, onu bırak hiç olmayan var. Arz-talep ilişkisi. Talep yönü ağır basar. Hani aylık yıllık cari fazla ile falan da kolay kolay kapanacak bir açık değil. Paçalardan akan dış borç, faiz ödemeleri, toparlanması gereken MB rezervi, ithalata bağımlı ekonomi, bir türlü gelmeyen sıcak para, gelmeyi bırak her fırsatta çıkmaya çalışan içerideki sıcak para.

Bu şekil bir süre idare edersin. TL bol piyasa da. Ticari-Kamu nin 800 milyar TL mevduat hesabı var. Çok büyük oranı ticariler. Bireyseller keza.Varlık satımı bir diğer yolu.

Piyasayı boğmak geçici çözüm. Israr edersen ikili döviz piyasasına kadar gider yolu.

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    50.000 ihracaatci ile insaatciyi abad ederken hic rahatsiz olmuyorsunuz da, parasini koruma derdine dusmus 80.000 kucuk yatirimci neden rahatsiz ediyor ?
    Ülkeye döviz kazandıran firmaların bize ne zararı var hocam? İnşaatçılar hakkında ise mutabıkız, lakin söylenmesi gereken her şey söylendi zaten, ek bir şeye gerek duymuyorum. Ama bu kurun 18 hareketinde kendini kurtardığını zanneden, zamanında (şey<10 iken mesela) pozisyonunu almayıp da bu yangını körükleyen, bu sebeple herkesin yılbaşını da gece 12'de zehir eden ky'nin DE bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.

3. Hadi hüstadları görelim.

Doları malumlar basıyor.

Tl eksi 22 negatif faiz.

Ne alıyoruz?

4.  Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Bu söylediklerinizin hepsi dolar bazında getiri yaratma peşinde hocam en azından. Ve yangına benzin dökmek gibi bir tarzları olmaz, dolarda oynaklık çok düşükken de bu işlemleri yaparlar.

80.000 kişinin getiri peşinde koşması 80 milyonu fakirleştiriyor artık, öyle sığ bir piyasamız oluştu ne yazık ki, ne diyeyim bilemiyorum.
    1 kişinin ikbali için 80 milyonun düştüğü durumu sorun etmeyip 80.000 kişinin getiri derdine düşmüş arkadaş..

5.  Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Ülkeye döviz kazandıran firmaların bize ne zararı var hocam? İnşaatçılar hakkında ise mutabıkız, lakin söylenmesi gereken her şey söylendi zaten, ek bir şeye gerek duymuyorum. Ama bu kurun 18 hareketinde kendini kurtardığını zanneden, zamanında (şey<10 iken mesela) pozisyonunu almayıp da bu yangını körükleyen, bu sebeple herkesin yılbaşını da gece 12'de zehir eden ky'nin DE bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.
    Anladiginda yanlis,sucladiginda yanlis.

Belki fikri hisimlarimi korurum diye yazdiklarin da yanlis.

Pozisyonu olmayip da yangini korukleyen kim, dis gucler mi ?

6. Takkiye ruhlarina isledigi icin simdi gelir yazar, ben aslinda AKP'li degilim diye.

Allah bir desenizde artik inanan kalmadi.Bosuna yaziyorsunuz.

7.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Hoca emin misin? Deli zam demek bu. Bırakırım o tütünü bu sefer. Zaten sebep arıyorum.
    zor olacak... ama olacak..
    içki yoktu.. vergiden mahrum kalsınlar..

8.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    1 kişinin ikbali için 80 milyonun düştüğü durumu sorun etmeyip 80.000 kişinin getiri derdine düşmüş arkadaş..
    Yapmayın etmeyin, o bir kişi için 2023'e kadar yapabileceğimiz bir şey var mı? Yoksa küçük yatırımcı sorumluluk bilinciyle davransın en azından da minimum hasarla geçirelim bu dönemi diye hayal ediyorum. 80.000 kişi değil de 180.000 kişi getiri arayışı peşinde olsaydı belki aralık ayında, Bosporos'un dediği gibi şu an her şey karaborsa olacaktı belki.

Sayfa 461/987 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •