Buralarda herhangi bi şirket hakkında devam eden işleri veya olası potansiyel işleriyle ilgili olumlu veya olumsuz bişey yazmakla, küçük yatrmcının almasıyla veya satmasıyla bu tür şirketlerin fiyat hareketlerinde değişiklik olacağnı düşünüyorsanız hiçbirsey yazmayalım. Bu tür şirketler övmekle sövmekle inecek çıkacak şirketler değil. Fordda hiçmi yok küçük yatrmcı ya da tofaşta arçelikte ttrakta tüpraşta ereğlide şişede tüpraşta aselsanda ya da giden diğer hisselerde hiçmi yok küçük yatrmcı. Bende gecen yıl 35 lira maliyetli ttrak 7 lira maliyetli ereğli 80 lira maliyetli tüpraş 50 lira maliyetli ford 350 lira maliyetli egeen 22 lira maliyetli tofas vardı hepsi zamanı gelince gitti. Hiçmi yazan çizen yoktu bunları herkes yazıp çizdi hala da yazıp çiziyorlar. Bunlar zaten ülkenin en büyük şirketleri. Ben ereğlide yaşıyorum yoldan 10 insan çevirseniz rastgele 5 tanesinin portoyunde kesin ereğli vardır. Yazmakla çizmekle küçük yatrmcının almasıyla gitmeyecek olsa ereğli gitmezdi. Gecen yıl tofasçılar dert yanıyordu çoğu kağıt gitti bu gitmiyor diye benzer sekilde tüpraşçı lar. Ereğli 6 liradan 8 liraya çıkana kadar ne uğraştırdı ben çok iyi tanığım. Otokar hakkında burada 70 lirayken 2018 de yazmaya başladım. Şuan 3.5 yıl geçti. Düştü dediğiniz haliyle 5 katında o günkü fiyatın. O günden bugüne de 60 liradan fazla hisse başı kar edip temettü olarakta 30 liraya yakın temettü verdi. 70 liradan buyana yazıyoruz yazmakla gitmeyecek olsa hala 70 liralarda olurdu fiyatı. Ama buralar hep böyleydi. Gitmiyorsa düşüyorsa söversin sayarsın bi yerlerde birilerinde hata ararsın birilerine pazarladı dersin ha gidiyorsa çıkıyorsa fiyat hersey yolundadır doğru yatırım yapmışsındır sen bilmişsindir sen yapmışsındır doğru zamanda almışsındır doğru işler yapmışsındır araştırmışsındır.
Yer İmleri