Sayfa 817/909 ÝlkÝlk ... 317717767807815816817818819827867 ... SonSon
Arama sonucu : 7266 madde; 6,529 - 6,536 arasý.

Konu: TCELL - Türkcell

1. LetterOne dört Turkcell yönetim kurulu üyesinin deðiþmesini istiyor

Turkcell'in ortaklarýndan LetterOne, Turkcell'de yönetim kurulu üyeleri Afif Demirkýran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan ve Julian Horn-Smith in görevden alýnmalarýnýn Turkcell in yönetimini iyileþtirme yönünde bir adým olacaðýný belirtti.
    Rus milyarder Mihail Fridman’ýn kontrolündeki LetterOne, ortaðý olduðu Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ. nin yönetim kurulundaki dört ismin deðiþmesini istiyor.

Turkcell in yüzde 19,8 ine sahip olan LetterOne, salý günü yaptýðý açýklamada Afif Demirkýran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan ve Julian Horn-Smith in görevden alýnmalarýnýn Turkcell in yönetimini iyileþtirmek ve uluslararasý yatýrýmcýlarý çekmek için bir adým olacaðýný belirtti.

Açýklamaya göre, LetterOne bu isimlerin yerine dört baðýmsýz yönetici önerdi.

Açýklama yapan LetterOne Yönetici Direktörü Ben Babcock, Meþru endiþelerimizi gidermek için Turkcell yönetim kuruluyla yapýcý bir þekilde iliþki kurmaya çalýþtýk ancak yönetim kurulu bizimle görüþmemeyi seçti dedi.

https://sec.report/Document/0001341004-22-000002/

https://www.bloomberg.com/news/artic...ut-at-turkcell

2.  Alýntý Originally Posted by roadruy Yazýyý Oku
    LetterOne dört Turkcell yönetim kurulu üyesinin deðiþmesini istiyor

Turkcell'in ortaklarýndan LetterOne, Turkcell'de yönetim kurulu üyeleri Afif Demirkýran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan ve Julian Horn-Smith in görevden alýnmalarýnýn Turkcell in yönetimini iyileþtirme yönünde bir adým olacaðýný belirtti.
    Rus milyarder Mihail Fridman’ýn kontrolündeki LetterOne, ortaðý olduðu Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ. nin yönetim kurulundaki dört ismin deðiþmesini istiyor.

Turkcell in yüzde 19,8 ine sahip olan LetterOne, salý günü yaptýðý açýklamada Afif Demirkýran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan ve Julian Horn-Smith in görevden alýnmalarýnýn Turkcell in yönetimini iyileþtirmek ve uluslararasý yatýrýmcýlarý çekmek için bir adým olacaðýný belirtti.

Açýklamaya göre, LetterOne bu isimlerin yerine dört baðýmsýz yönetici önerdi.

Açýklama yapan LetterOne Yönetici Direktörü Ben Babcock, Meþru endiþelerimizi gidermek için Turkcell yönetim kuruluyla yapýcý bir þekilde iliþki kurmaya çalýþtýk ancak yönetim kurulu bizimle görüþmemeyi seçti dedi.

https://sec.report/Document/0001341004-22-000002/

https://www.bloomberg.com/news/artic...ut-at-turkcell
    Tam isabet.
    Bu adamlarla bu þirketin batacaðýný gördüler.
    Genel kurulda; þirketin haklarýndan uluslararasý standartta yararlanan kurul üyelerinin birazcýk da þirketi ve küçük yatýrýmcýyý düþünmesini söylediðimde sen sus zaten onlar öyle yapýyorlar dediler.

Buyur. Nekadar öyle yapýyorlarmýþ gördük. biz dedik iþe yaramadý yanlýþý gavur da görmüþ.
    Kurul üyelerine bak þirketin sahibiyle bile görüþmüyorlar bizim gibi küçük yatýrýmcýnýn dediðini mi yapacaklar?

Þirketi 25 milyar dolardan 3 milyar dolara düþürdüler.
    Biz ancak adli ilahiye havale ediyoruz bakalým gavur ne yapacak?
    AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....

3. O koltuklara atanýp bizim malýmýzý yiye yiye þiþenler, yediklerinin hakkýný vermedikleri gibi birde mal sahiplerine posta koyan liyakatsiz basiretsiz servet düþmaný yiyicilere elbette günü gelince hukuki hesap sorulacak. Kimsenin yaptýðý yanýna kar kalmayacak.

Alýntý Originally Posted by roadruy Yazýyý Oku
    Manzara içler acýsý, devletin enflasyonu düþük gösterdiði TÜÝK kurumunun 2021 enflasyonu bile %36 iken yine devletin varlýk fonuna ait Turkcell yýl boyunca tüm maliyetleri katlanmasýna raðmen (en büyük maliyeti elektrik) tarifelerine %8 civarý zam yaparak þirketin reel olarak gelirlerinde %27.3 lük kaybýna sebep oluyor!!

Hükümet gördüðüm kadarýyla enflasyonu dizginlemek için varlýk fonunun bünyesinde ki þirketlerin zarar etmesi pahasýna maliyetlerde ki artýþlarý fiyatlara yansýtmýyor.

Halka açýk olmayan þirketler umurumda bile deðil ama Turkcell e gelince hoooop demek gerekiyor. Turkcell çoðunluðu halka açýk ve yabancý ortaklarý olan bir þirket. Devlet imtiyazlý hisse kendisine ait diye halka açýk çok ortaklý bir þirkette bunlarý yapma hakkýna sahip deðil.

Böyle kamu mantýðýyla yönetilen, reel gelir kaybý sürekli artan, giderleri ve yatýrým maliyetleri dolara endeksli iken TL gelirlerinde de yapmasý gereken zamlarý yapmayýp siyaset müessesesine hizmet manivelasý yapýlan bir þirketin hissesine kim neden teveccüh etsin ?

Zaten son açýklanan 9 aylýk bilançoda ki net kar dolar 8 den 14 e çýktýðý için reel de yarý yarýya eridi. Bir de gelirlerde reel erime ile karþý karþýyayýz þimdi!

Bu zararlarýn hesabýný kim verecek kardeþim biz bu þirkete gazoz kapaðý verip ortak olmadýk. Bunlara sebep olanlara hakkým haram olsun.

Þu hale bakýn ya baktýkça insanýn satýp adam gibi yönetilen þirketlere geçesi geliyor. Puu Allah sizi bildiði gibi yapsýn.

Alýntý Originally Posted by arpaci55 Yazýyý Oku
    Tam isabet.
    Bu adamlarla bu þirketin batacaðýný gördüler.
    Genel kurulda; þirketin haklarýndan uluslararasý standartta yararlanan kurul üyelerinin birazcýk da þirketi ve küçük yatýrýmcýyý düþünmesini söylediðimde sen sus zaten onlar öyle yapýyorlar dediler.

Buyur. Nekadar öyle yapýyorlarmýþ gördük. biz dedik iþe yaramadý yanlýþý gavur da görmüþ.
    Kurul üyelerine bak þirketin sahibiyle bile görüþmüyorlar bizim gibi küçük yatýrýmcýnýn dediðini mi yapacaklar?

Þirketi 25 milyar dolardan 3 milyar dolara düþürdüler.
    Biz ancak adli ilahiye havale ediyoruz bakalým gavur ne yapacak?

4. Geçen hafta limon fiyatý 1.90 krþ idi bugün üç kat artýþla 6.00 tl olmuþ.

Türkcell'in Alt þirket sayýsý ve faaliyetleri ile abone sayýsý en az %100 büyüdü ama þirket deðeri dolar bazýnda 8 kat küçüldü.
    Faaliyetlerin Büyümesine raðmen bu deðer kaybýný alkýþlamak lazým. Yuh olsun,

Utanmadan bizi limon gibi sýkýyorlar. Sorsan burasý borsa bize ne derler.

5. bunun derdi nedir arkadaþlar hiç tepki veremiyor
    Buradaki görüþler kiþisel görüþlerimdir. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

6.  Alýntý Originally Posted by baran6734 Yazýyý Oku
    bunun derdi nedir arkadaþlar hiç tepki veremiyor
    Gözleri bizim üç kuruþumuzda.
    Limon gibi sýkýyorlar bizi.

7. “Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
    "Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."

8. Borsa kurulduðu günden beri Borsadayým.
    Ýnandýðým kaðýdý tutarým ve þimdiye kadar hiç kaybetmedim.
    Bazan biraz erken sattýðým karý düþük aldýðým olmuþtur ama temel analizi iyi olan kaðýdý zararýna asla satmam.
    Gavur buna 20 yýl önce 25 milyar dolar vererek yatýrým yaptý.
    O günden bu güne þirket misli misli büyüdü. Ama þirket deðeri sekizde bir e düþtü.
    3 milyar dolar.
    Eðer varsa çarpýklýk açýklanmadýðý sürece Bu fiyattan satan Adama deli derler.

Sayfa 817/909 ÝlkÝlk ... 317717767807815816817818819827867 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •