Sayfa 728/809 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 5,817 - 5,824 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Merhaba.Burada birkaç kez yazılmış bu,Kordsanın sadece Türkiye'deki kârları bize yarıyor, yansıyor diye.Neden peki?Kordsa hissesi alan Kordsanın bütün kârından neden faydalanamıyor, çok saçma.Diyelim bir marketin(temsili Kordsa) tamamına ortak olduk.Bu marketin 4 şubesi var.Marketin sahibi bize sen sadece merkez market kârından pay alabilirsin,şube kârından sana pay vermem diyebilir mi,bu kabul edilebilir mi.
    Ereğli örneğine bakın.İsdemir ve diğer bağlı ortaklıklarıní bilançosunda tam konsolide olarak gösteriyor ve tümünden kâr payı ödüyor.
    Kimsenin kafasını karıştırmak ya da hissesini sattırmak amacıyla yazmadım.Ben de bir borsa yatırımcısıyım,isteklerim sizinle ortak.
    Bu konuyu yatırımcı ilişkileri temsilcisine sormanız mümkün mü.Bunu açıklamak zorundalar
    Ben bilanço işlerinden falan fazla anlamam.
    Hbk,fk,pd gibi bir kaç şeye bakarım büyüme devam ediyorsa bu değerlerin daha da iyileşeceğini düşünerek yatırım yaparım.
    Teknik analiz zaten sıfır.
    Elde bildiklerim şu ana kadar bana yetiyor diyebilirim tabi öğrenmenin sınırı yok.
    Ama genellikle al-yat stratejisi uyguladığım için çok da bir esprisi yok aslında derinlere inmenin.
    Sadede gelecek olursak.
    3 yıl önce alınmış 10 tl maliyetli Kordsa var elimde.
    Hİsse fiyat olarak çok yavaş.
    Portföyde 3 yıllık muadillerinin arasında açık ara en kötüsü.
    Temettü zaten vermiyor( çok inanmasam da temettüye o taraf da boş)
    Sabancı şirketlerinin genel fiyat performansı koç grubu vb. şirketlere göre daha zayıf.
    Şimdi olumsuzlukları sıraladım.
    tüm bunlara rağmen o ekran görüntüsü atılan Malezya, Brezilya veya Abd, her neyse yapılan yatırımların bu yazılanlara göre bana hiç bir getirisi yok.
    Axiom materials'ı satın alırken neden seviniyorum ben o zaman.
    Zaten uzunca bir süredir yollarımı ayırmayı düşünüyordum fakat bu büyüme hikayesi beni hisseye bağlayan taraftı.
    Ben Kordsa Amerika'ya 200 milyon dolar yatırıp sermaye arttıracağım, benim bilançoma ve orta uzun vadede fiyat performansına katkısı sıfır o zaman.
    O zaman neden büyüyoruz diye bir halay çekmediğimiz eksik kalıyor.
    bende borsa acemisiyim ya diyorum ki; bu kadar şirket var dünya çapında neden bu kadar az kar var diyorum
    Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.
    Artık karar verme vakti, tamam mı devam mı kendi açımdan biraz daha muhasebe yapıp, satma veya yatma yönünde bir karar alayım bakalım.
    Çekinmeden eleştirebilirsiniz, hakaret olmasın yeter.
    Bu şirketin Türkiye dışı büyümesinin bize hiç bir katkısı yok o zaman. Kordsa Türkiye karlarıyla kavrulup gidiyoruz.
    Onla da temettü vermiyoruz, yurtdışı bedelsizlere katılıyoruz, şirket satın alıyoruz vs. ama bize bir katkısı yok.
    Doğru mudur?
    selametle...
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

2.  Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Şirket karları ancak özsermaye artışına faydası olur, buda hisse fiyatının olumlu yükselmesini sağlar.
    Vergi mevzuatından ötürü, Yabancı ülkelerdeki Kar'ların ülkemizde temettü olarak dağıtılması mümkün değildir. Konsolide bilançoya karlar ve satış gelirleri girer.
    Merhaba, hangi vergi mevzuatı, temettü olarak dağıtılmasını yasaklıyor, yazabilir misiniz? Ben öyle bir yasak yok diye biliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Hasandağı Yazıyı Oku
    Merhaba, hangi vergi mevzuatı, temettü olarak dağıtılmasını yasaklıyor, yazabilir misiniz? Ben öyle bir yasak yok diye biliyorum.
    Kâr Dağıtım Politikası, Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve diğer ilgili mevzuat ile Esas Sözleşmemizin kâr dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde belirlenmiştir. Dağıtılacak kâr payı Genel Kurul’da alınan karar doğrultusunda belirlenir. Ancak Şirket, dağıtılabilir kârın tamamını nakit ve/veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtma prensibini benimsemiştir. Kâr dağıtımı kararı; yüksek meblağlı sabit kıymet yatırımı, iştirak edinimi veya mevcut borçlanma araçlarının getirebileceği limitasyonlar da dahil olmak üzere Şirketin orta ve uzun vadeli stratejileri ile ulusal ve küresel ekonomik şartlar doğrultusunda Genel Kurul tarafından alınır. Kordsa Global’de kâr payı avansı dağıtımı uygulaması bulunmamaktadır.

4.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Ben bilanço işlerinden falan fazla anlamam.
    Hbk,fk,pd gibi bir kaç şeye bakarım büyüme devam ediyorsa bu değerlerin daha da iyileşeceğini düşünerek yatırım yaparım.
    Teknik analiz zaten sıfır.
    Elde bildiklerim şu ana kadar bana yetiyor diyebilirim tabi öğrenmenin sınırı yok.
    Ama genellikle al-yat stratejisi uyguladığım için çok da bir esprisi yok aslında derinlere inmenin.
    Sadede gelecek olursak.
    3 yıl önce alınmış 10 tl maliyetli Kordsa var elimde.
    Hİsse fiyat olarak çok yavaş.
    Portföyde 3 yıllık muadillerinin arasında açık ara en kötüsü.
    Temettü zaten vermiyor( çok inanmasam da temettüye o taraf da boş)
    Sabancı şirketlerinin genel fiyat performansı koç grubu vb. şirketlere göre daha zayıf.
    Şimdi olumsuzlukları sıraladım.
    tüm bunlara rağmen o ekran görüntüsü atılan Malezya, Brezilya veya Abd, her neyse yapılan yatırımların bu yazılanlara göre bana hiç bir getirisi yok.
    Axiom materials'ı satın alırken neden seviniyorum ben o zaman.
    Zaten uzunca bir süredir yollarımı ayırmayı düşünüyordum fakat bu büyüme hikayesi beni hisseye bağlayan taraftı.
    Ben Kordsa Amerika'ya 200 milyon dolar yatırıp sermaye arttıracağım, benim bilançoma ve orta uzun vadede fiyat performansına katkısı sıfır o zaman.
    O zaman neden büyüyoruz diye bir halay çekmediğimiz eksik kalıyor.
    bende borsa acemisiyim ya diyorum ki; bu kadar şirket var dünya çapında neden bu kadar az kar var diyorum
    Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.
    Artık karar verme vakti, tamam mı devam mı kendi açımdan biraz daha muhasebe yapıp, satma veya yatma yönünde bir karar alayım bakalım.
    Çekinmeden eleştirebilirsiniz, hakaret olmasın yeter.
    Bu şirketin Türkiye dışı büyümesinin bize hiç bir katkısı yok o zaman. Kordsa Türkiye karlarıyla kavrulup gidiyoruz.
    Onla da temettü vermiyoruz, yurtdışı bedelsizlere katılıyoruz, şirket satın alıyoruz vs. ama bize bir katkısı yok.
    Doğru mudur?
    selametle...
    Temettü vermemesi çok iyi. Kasada nakit olması çok iyi. Yatay olarak büyümek çok iyi. Uluslararası yatırımla büyümek çok çok iyi. Uluslararası kazançlar Satış gelirlerine ekleniyor. Şirket özsermayesinin büyümesine ekleniyor. Şirket büyüyor.Özsermayedeki büyüme uzun vadede hissenin pozitif ayrışmasına sebep olabilir
    Son düzenleme : seref9; 09-01-2022 saat: 11:48.

5. Yazdığınız bilgiler şirketin kâr dağıtım politikasına dair kendi açıklamaları değil mi? Önceki gönderinizde olduğunu söylediğiniz vergi mevzuatından bir bilgi veya diğer mevzuattan bir düzenleme yazmamışsınız.
     Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Kâr Dağıtım Politikası, Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve diğer ilgili mevzuat ile Esas Sözleşmemizin kâr dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde belirlenmiştir. Dağıtılacak kâr payı Genel Kurul�da alınan karar doğrultusunda belirlenir. Ancak Şirket, dağıtılabilir kârın tamamını nakit ve/veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtma prensibini benimsemiştir. Kâr dağıtımı kararı; yüksek meblağlı sabit kıymet yatırımı, iştirak edinimi veya mevcut borçlanma araçlarının getirebileceği limitasyonlar da dahil olmak üzere Şirketin orta ve uzun vadeli stratejileri ile ulusal ve küresel ekonomik şartlar doğrultusunda Genel Kurul tarafından alınır. Kordsa Global�de kâr payı avansı dağıtımı uygulaması bulunmamaktadır.

Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Temettü vermemesi çok iyi. Kasada nakit olması çok iyi. Yatay olarak büyümek çok iyi. Uluslararası yatırımla büyümek çok çok iyi. Uluslararası kazançlar Satış gelirlerine ekleniyor. Şirket özsermayesinin büyümesine ekleniyor. Şirket büyüyor.Özsermayedeki büyüme uzun vadede hissenin pozitif ayrışmasına sebep olabilir
    Hocam şimdi.
    Biz kordsu incelediğimiz zaman.
    Bilançolarda sadece kords Türkiye'nin faaliyetlerini mi görüyoruz. Yoksa satışlar ve net kar içerisinde kordsa'nın tüm iştiraklerinin toplam kârını mı görüyoruz.
    Temettü kısmını anladım.
    Benim için önemli bir kıstas da değil.
    Bilançolar da sadece özsermaye kısmına mı ekleniyor.
    Yoksa tüm kârlar vs. bilançolara ekleniyor mu?
    Akşam bu konuda biraz bir şeyler öğrenip araştıracağım.
    Siz de bu konuyu tam netleştirebilirseniz sevinirim.
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

7.  Alıntı Originally Posted by Hasandağı Yazıyı Oku
    Yazdığınız bilgiler şirketin kâr dağıtım politikasına dair kendi açıklamaları değil mi? Önceki gönderinizde olduğunu söylediğiniz vergi mevzuatından bir bilgi veya diğer mevzuattan bir düzenleme yazmamışsınız.
    Evet yabancı ülkedeki kârların dağıtılması yasağı (bu varsa eğer)ile ilgili mevzuat yok mesajda.Her şirketin bu tür temettü politikası açıklaması vardır ve genelde benzer açıklamalardır,mesaj bununla ilgili

Şirketlerin, yurtdışı iştiraklerine sermaye arttırımı yaptırmalarına nasıl bakıyorsunuz? Mesela bunu yapan Ülker olsa, yurtdışına para çıkarıyor derdim. Ama Kordsa' yı kısa süredir takip ediyorum. Ne dersiniz?

Kordsa, Yönetim Kurulu'nun kararı ile, %100 bağlı ortaklığı Amerika merkezli Kordsa Inc.'in 25 milyon dolar tutarındaki sermaye artırımına katılım kararı aldığını açıkladı. Sermaye artırımına, Şirket, hissedarlık oranı olan %100 oranında katılım sağlayacak.

Sayfa 728/809 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •