Sayfa 827/1002 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 6,609 - 6,616 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. Başkan tepesi 2.2 dibi 1.2 usd olan bir kutu içinde 4 senedir git gel yapan bir endeks var. Bu sırada tüm yurtdisi rekor üstüne rekorlar kırdı.

Bence ne yaparsa yapsın 1.2 nin altına gidemiyor.

Şirketler geri alım açıklayıp duruyor. Bbva yaptığı hareket net şekilde ortada. Ki orada mesela haber gelebilir yani adam kur 11.4 iken 12.2 veriyor. Kur şu an 15.5...

Yurt dışı vs elbet içeride saçma sapan politikalar ve ötesi dahi bana göre fiyatlandı.

Bu endekste güzel yerden de mallandık kıpırdamadan durma düşüncem var açıkçası. Çok vaktim de yok bakamıyorum bu aralar.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    ortodoks politika uygulanan Naci bey döneminde bile 2.2 dolardan sonra yabancı satışı oldu.3ay sürdü.ve martta Mb olayı ile gummmmm...

şahsen bist100 de , 6 ay en fazla 2 doların zirve olacağını dūsunuyorum....uygulanan politika zaten muaamma ama ondan önce hukuk vs.problemerimizden zaten yabancı gelmiyordu.

eğer dolar 13 olursa olası küresel bir düşüşle 1.2 dolar yani 1.600 endeks bence olasıdır.

oradaki eski zirveye pulp back...

bu doğrultuda zamanı gelince short acarim...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,071
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    At yalanı ..keyim in***** demiş atalarımız
    Zamanında kabataşta türbanlı bacılarının üstüne işendiği haberini bunlar yapmıştı
    Bir kaç gün öncede soğan ekmeğin sayılamayacak kadar faydasınıda bunlar yazmıştı.
    Birde videosu vardı cuma gösterime girecekti .kaç cuma geçti tık yok daha vizyona girmedi .[emoji846]

SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Sagol discretus.

Aralikta da islem yok fazla, gunluk 800-900 adet islem oluyor. Benim almak istedigim dolar bunlardan cok cok fazla. Ama bu isin butun vaktimi yemesini de istemiyorum. Yani oturup orda 1 ay mal alacak halimiz yok.

Olay soyle. Dolari yatirim araci olarak gormuyorum, ulkemin kuruna saygisizlik benim acimdan. Gelecegini guvene almak icin alan insana da niye aldin diyemem ama. Simdiye kadar hep benim dolarimi p.c etti. Giderken herifin tabutuna bir civi de ben cakmak isityorum. Benim TL gelirim yok. Bu yuzden kaldiracli islem yapmam gerekiyor. Simdiye kadar tahvillerde bile otomatik verilen kaldiraca hic bulasmadim. Kaldiracin tamami kadar parayi yurt disinda tutacagim.

Bazi sorularim var, cevaplarsan sevinirim:

1. Vade sonu gelince satmamissam eslesme fiyatlari nasil oluyor? Yani spottan cok farkli olabiliyor mu (faiz cikinca)?
    2. Vade sonu gelince otomatikman kapatmada pozisyonlarin hepsinin kapatilmama ihtimali var mi?
    3. Diyelim kisa vadeden aldim orasi daha likit oldugu icin. Bunu otomatige baglama ihtimalim var mi? Yani her vade sonu kapasin ve tekrar acilsin.
    4. Komisyon ucretleri nasil oluyor?

Cok cok tesekkurler.
    1. spottan çok farklı olmaz.. vade son günü tcmb nin açıkladığı kur uzlaşma fiyatı, saat 15:30. ayrıca faiz problemi yok zira vade sonu vadeli fiyatı spota yakınsar..

2. pozların hepsi kapatılır.. nakdi uzlaşma..

3. otomatiğe bağlama şansın ancak robot yazarsan olur. vade son günü yakın vadeyi kapatır aynı miktarda bir sonraki istediğin vadeden açar.. veya çok yüklü ise belki aracı kurumun yardımcı olur o güne özel senin adına pozlarını transfer yetkisi vermen gerekebilir, konuşman lazım bu açıdan..

4. komisyon ücretleri kurumdan kuruma değişir..yüksek hacim düşük komiyon demek.. sen de yüksek hacimli olacaksın ama sürekli işlem yapmayacağın için durum biraz o noktada karanlık, orta seviye komisyon olur bence senin için. ama sorman lazım tabi.genelde vadeli komisyonları spot hisse işlem komisyonlarına göre daha düşüktür.. bu noktayı "işlem sağlaması" gibi görebilirsin..gösterge rakam olarak hisse komisyonu on binde 10, vadeli endeks/döviz komisyonu on binde 4-5 gibi..sonrası müzakere gücüne kalmış..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Mart ayı gibi yurtdışında bir çok kişi çöküş bekliyor, şahsen bende öyle düşünüyorum kısmen...Hatta şubat sonu gibi Dow'da ufak ufak işlem yapmaya başlayacağım...
    Burada işim yok artık, söylenecek bir şeyde kalmadı bana göre...Piyasa yapıcı ergen zibidinin teki...
    Döviz etkisi de var tabi, en azından param dolar olarak kalırken al-sat yapabilme imkanı olacak...Para TL'de kaldıkça her gün zarar ediyorsunuz, hisselerin büyük çoğunluğunun dolar bazındaki durumu belli...Endeks desen sizlere ömür zaten....

Neyse demem o ki yurtdışında beklenen o düzeltme Mart ayında gelmeyebilir belki çok az bir geri çekilmeyle yoluna devam edebilir...
    Yaz aylarına doğru 40.000 üzerini görebiliriz.. Zaten çok fazla bir şey kalmadı...O kadar bile sürmeyebilir belki.
    Yani büyük bir çoğunluğu terse getirme olasılıkları olduğunu düşünüyorum...
    Fed, yapacağı 0.25'lik artırımlarla bu piyasayı sarsamaz...
    Ha ancak çok farklı bir faiz artırımı olur, o zaman işin rengi değişir...
    Onu göze alabilirler mi bilmiyorum, bir nokta da mecbur yapacaklar, enflasyon ve varlık fiyatlarının gazının alınması şart...

Milyon dolarlık soru bu sanırım: Ne zaman..?

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Temizlenecek. Ben umutluyum senelerdir ilk kez. Artik insanlardan igrenir olduk. Her sey yalan iftira.

Babacan burda ozetlemis: https://www.youtube.com/watch?v=XGtA1yU4Yhg&t=2180

Guzel insanlar var secmenin onunde. Babacan ve Mansur Yavas benim hosuma gitti.
    Az önce sokak röportajında izledim adam çöpten altınyıldız ceket bulmuş almış giyiyor.
    Muhabir ekonominin durumu nasıl diye soruyor
    Verdiği cevap ben bu altınyıldız ceketi çöpten buldum giyiyorum ekonomi kötü olsa bu ceketin çöpte ne işi var diyor. Ben iyiki muhabir değildim onu rzil ederdim. Temizlik için önce bu tip beyinsizlerin gitmesi lazım
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Az önce sokak röportajında izledim adam çöpten altınyıldız ceket bulmuş almış giyiyor.
    Muhabir ekonominin durumu nasıl diye soruyor
    Verdiği cevap ben bu altınyıldız ceketi çöpten buldum giyiyorum ekonomi kötü olsa bu ceketin çöpte ne işi var diyor. Ben iyiki muhabir değildim onu rzil ederdim. Temizlik için önce bu tip beyinsizlerin gitmesi lazım
    Oylelerinden kurtulma ihtimali yok. Olunce yerine malaklari gelir. Umudumuz onlarin disindakilerin cogunlukta olmasi.

7. Fed şayet agresif faiz artırımlarına başlarsa bir yıl içinde....Umarım bizim yöneticilerin gerçekten sağlam bir planları vardır...
    Döviz kısmı o zaman çok daha sert hareket edebilir tüm dünyadan farklı olarak, zaten öyleydi de bu defa daha fazla vites artırabilir.
    Şapkadan uyduruk tavşanlardan fazlası gerekir sanki...

Ama belki yönetim, sığınmacılardaki politikanın bir benzerini ekonomide de uygular...Avrupa bunu yer mi bence evet...Türkiye'nin büyük bir krize girmesini istemezler, çünkü ucu kısmen kendilerine de dokunacağı için..

Bugün Ege Cansen ilginç bir yazı yazmış...
    https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...uyasi-6876367/

"Türkiye'nin reel ekonomisi, çökmüş veya güçsüz kalmış değildir. Üstelik müzmin “cari açık” sorunu operasyonel olarak çözülmüştür. Ama halkın birikimini döviz veya altına bağlama ve hatta yurt dışında tutma tercihi yüzünden “döviz açığı” devam etmektedir. Dış borç stoku ve bu stokun döviz cinsinden yüksek faizle çevrilmesi yüzünden, döviz sıkıntısı artarak sürmektedir. Canım sıkılırken aklıma şöyle bir çıkış yolu geldi: Belki de bizi yakından izleyen AB ve ABD'nin “derin devletleri” Türkiye'nin ekonomik olarak çökmesi bize de zarar verir noktasına gelmiştir. Bir de bakarsınız, AKP istemeden IMF'nin uyarısıyla, AB ve ABD'nin merkez bankaları, nihayetinde kendilerine de yararı olacağı için Türkiye kağıtlarını “tahvil alım” sepetine dâhil eder. Bu suretle kriz pat diye biter."
    Son düzenleme : Karatay; 09-01-2022 saat: 20:28.

Sayfa 827/1002 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •