Sayfa 70/669 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 5349 madde; 553 - 560 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Bende bu hisse gerçekten var, Bilişim sektörü olduğu için aldım. Bazı arkadaşlar bilir yatırımcı ilişkilerinden herşeyi öğrenmeye çalıştığımı öğrendiğimi ve forumda paylaştığımı fakat Arena yatırımcı ilişkilerinden henüz e-maillerin dönüşleri yapılmadı. Evet herşeyi hazır beklemeden açıp okumak lazım, böylece kendine de birşeyler katmış oluyorsun hak veriyorum serzenişine fakat Emirhan06 finansal okur yazarlığı bana göre iyi olduğundan ondan öğrenmek bana keyif veriyor.

Henüz az bir zaman oldu ve şu ara vaktim iş yoğunluğundan kısıtlı, önümüzdeki günlerde kendi araştırmamı da yapacağım, Teşekkür ederim.
    Eyvallah dostum Enerji işi kulağa çok hoş gelmişti bir çok kişi enerjide var diye hisse aldığını biliyorum çoğu hayal kırıklığı yaşadı enerjinin üretim tarafında olmadığını yönetim açıkladı projelere finans desteği vede ara parçalar konvertör vs vs ayrı bir iş kolu olarak enerjiyi ayırdılar fakat yeşil enerji buna benzer projeler için finans şirketleri kredi için varlar ayrıca avrupa birliği fonları para vermek için istekliler yani türk bankaları mütahitlere bile krediyi kısmış durumdalar varsa yoksa yeşil enerji buna benzer projelere para bol sağlıcakla esen kal

2.  Alıntı Originally Posted by Ekşioğlu Yazıyı Oku
    Eyvallah dostum Enerji işi kulağa çok hoş gelmişti bir çok kişi enerjide var diye hisse aldığını biliyorum çoğu hayal kırıklığı yaşadı enerjinin üretim tarafında olmadığını yönetim açıkladı projelere finans desteği vede ara parçalar konvertör vs vs ayrı bir iş kolu olarak enerjiyi ayırdılar fakat yeşil enerji buna benzer projeler için finans şirketleri kredi için varlar ayrıca avrupa birliği fonları para vermek için istekliler yani türk bankaları mütahitlere bile krediyi kısmış durumdalar varsa yoksa yeşil enerji buna benzer projelere para bol sağlıcakla esen kal
    Şu ana kadar gördüğümüz durum bu yarın farklı şeyler olur anlaşmalar vs vs yeniden masaya yatırırız

3. Benim esas beklediğim ivme fintek ayağından gelecek dünya devi fintekler amazon alibaba gibi devlerle iş birliğine gitti gidiyor bizde bankalarla açık bankacılık mevzuatı bir türlü çözülemedi oda müşteri hesap güvenliklerini hala nasıl sağlayacaklar tartışılan bir konu ayrıca brishtar dağıtım ayağı ivmelendirecek hem ciro hem satış arena işleri böyle

4. Bence HSBC'deki kişi teknikten anlıyor neden?

13 rakamı altına düştüğü anda topluyor ve hisseyi 13 rakamında tutmak istiyor bunu dünde gördük, 13 rakamı çok önemli bir rakam çünkü 13 üstünde kaldığı her gün değerli ve her an yeni bir atak gelme ihtimali çok yüksek.

5. 180dk.

beyaz ortalamayı kesmeye yakınız güzel bir görüntü var,yeşil yatay eksenide kestik mi tamamdır.

6.  Alıntı Originally Posted by Küçükandonyadis Yazıyı Oku
    Bence HSBC'deki kişi teknikten anlıyor neden?

13 rakamı altına düştüğü anda topluyor ve hisseyi 13 rakamında tutmak istiyor bunu dünde gördük, 13 rakamı çok önemli bir rakam çünkü 13 üstünde kaldığı her gün değerli ve her an yeni bir atak gelme ihtimali çok yüksek.

Görünürde son 1 aylık dilimde tek alıcı bu adam. Aslında tahtayı bıraksa belki daha aşağıya gelecek fiyatlar ve oralardan alma şansı da var. Şimdiye kadar 1.1 milyon lota yakın aldı ve ortalama maliyeti sanırım 12,70 civarı.

Eğer tahtayı bıraksa ve ara ara satış yapsa belki daha da aşağıdan toplayabilirdi bu kadar malı. Ama bence o da zamanla yarışıyor şu andan itibaren. Alacağı mal miktarı fazla olduğu için , 2022 1. çeyrek bilançosu gelene kadar almak istiyor ne kadar alacaksa.

Bunun için de yaklaşık 3,5-4 ayı var. Çünkü o da biliyor ki 2022 1. çeyrek bilançosundan sonra bu şirketin değerlemeleri değişecek ve çok kişinin dikkatini çekecek. Oraya kadar pozisyonunu almak istiyor.

Bu yüzden de ne çok acele ederek , ne de çok yavaş davranarak buralardan alabildiği kadar almaya çalışıyor. O da bu şirketin önümüzdeki dönemi için bu fiyatın ucuz olduğunu biliyor. Maalesef bunu bilmeyen çok insan var ki buralardan mal satıp duruyorlar.

Neyse biz görevimizi yapıyoruz buraya yazıyoruz okuyan inanan ona göre hareket eder , inanmayan da satar gider. Zaman gösterecek kimin haklı çıkacağını.

Son 3-4 alışının tamamını son 40-45 dakika yaptığı için tahta oraya kadar sakin gidiyor. Saat 5'den sonra HSBC gelirse hareketleniyor , gelmezse sakince gevşiyor.

Geçen de yazdım bu benim hoşuma gitmiyor. Yani tek adama endekslenmek ve ona göre hareket yapması hoş değil aslında. Adam bıraktım almayı derse ne olacak 9 liraya mı gideceğiz. Yada satsa.

Bu şirketin değerini tek alıcı belirlememeli ama maalesef şu an için talep yok hisseye. İnşaallah 2021 son çeyrek bilançosunda net kar sürpriz yapıp çok iyi gelirse , o zaman başlayacak asıl değerleme. Yoksa ilk çeyrek sonuçlarını bekleyeceğiz.

7. Genel anlamda endeksin de önü açık. Çünkü Borsa önümüzdeki 1-2 yıl alternatifsiz kalacak gibi duruyor.

Banka faizleri düşük ve belki de 5-6 ay sonra daha da düşecek. USD da hareketini yaptı ve kontrol altına alındı alınan kararlar ile. Daha doğrusu kur korumalı mevduat olunca kimsenin USD almasına ve tutmasına da gerek kalmadı. Hatta şimdi bu kanal şirketlere de açıldı. Bu saattden sonra şirketler de USD satışına geçecektir diye düşünüyorum. Boşuna elde USD tutmanın anlamı kalmadı iş için gerekli tutarın dışında .

Faiz ve kur tarafının getirisi düşük kalınca , gayri menkul de yeterince arttığı için , borsa git gide alternatifsiz kalacak 1-2 ay içinde.

Bu da hem yerli hem yabancı yatırımcının borsaya geri döneceğini gösterir. İşlem hacimlerinden anlarız bu girişi.

1-2 ay sonra borsaya yönelişin artacağını göreceğiz diye tahmin ediyorum. Çünkü paranın gidecek başka yeri kalmadı.

8. INDES ARENA korelasyonu

Sayfa 70/669 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •