Sayfa 357/415 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407 ... SonSon
Arama sonucu : 3319 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: ALKA - Alkim Kağıt

1. Şirketin kurulu kapasitesi 90.000 ton/yıl’ dır. 2020 yılında 88.008 ton brüt üretim gerçekleşmiştir. 2019
    yılında 85.783 ton üretim gerçekleşmişti

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/993298

Basın yolu ile kamuya ilk kez duyurulmuş bilgiler içeren haber dolayısı ile II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 9.maddesi kapsamında yapılan açıklamadır.

Basında yer alan bilgiler aşağıdadır;

"1997 yılından bu yana İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde ofset kağıt, fotokopi, bristol, bardak kağıdı üretimi yapan Alkim Kağıt, QSC ve DCS sistemleri ile yüzde 100 dijital üretim hattı ile Türkiye'nin yanı sıra her kıtadan alıcılara ihracatı ile yüzde 100'e yakın kapasite ile çalışıyor. Alkim Kağıt, son teknolojiye sahip üretim hatlarının yanı sıra kalite kontrol konusunda uluslararası akredite ve tüm kontrollerin dijital cihazlarla yapıldığı laboratuvarı yanında kalite kontrol ve Ar-Ge ekibiyle üretimde elde ettiği sıfır hata ile 2021'de büyük başarı yakaladı. Firmanın bu başarısı 21 yıldır fotokopi kağıtlarını ürettiği dünya devi Metro hipermarket zinciri tarafından da tescil edildi. Üretimin yanı sıra, çalışanlarından, çalışma şartlarına ve tesislerin Avrupa Birliği standartlarına uyumuna kadar pek çok kriterle 2021 yılında Metro hipermarket zincirinden uluslararası tüm çalışma şartlarını içeren toplam kalite denetimlerinde 100 tam puan almanın haklı gururunu yaşadı.

Kağıdın ülkesi olan İsveç ve diğer İskandinav ülkelerine de 7 yıldır fotokopi kağıdı ihraç eden Alkim Kağıt, ofset ve fotokopi üretiminde 2021 yılında 89 bin 600 ton brüt kağıt üretimi ile sektörünün lideri oldu. Alkim Kağıt, 2022 yılında da toplam kalite standartları içerisinde tam kapasite üretim yaparak sektöre hizmet vermeyi hedefliyor."

2020 yılında kapasitesinin %98 ini kullanmış iken ,2021 yılının sonunda ise %100 ünü kullanmış...demek ki işleri çok iyi gitmiş...kağıda gelen yüklü zamların bilançolara yansımasını çok merak ediyorum..açıkçası heyecanlanıyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Alkim Kağıt 10,7 MW toplam üretim kapasiteli iki adet kojenerasyon tesisi ile kendi ihtiyacı olan elektrik ve
    buharı üretmektedir.

Özellikle endüstriyel tesislerde tercih edilen doğalgaz ve biyogaz tabanlı jeneratör setleri ile elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayıp yüksek enerji verimliliği sağlayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri işletmelere önemli maliyet avantajları sağlar.

Teksan Doğalgaz-Biyogaz tabanlı Kojenerasyon-Trijenerasyon çözümleriyle %90’a varan enerji verimliliğinden faydalanır, yatırımınızın geri dönüşünü 4-5 yıl gibi kısa bir sürede alırsınız.

https://www.teksan.com/tr/kojenerasy...QaAvSZEALw_wcB
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. ALKA - Alkim Kağıt

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Alkim Kağıt 10,7 MW toplam üretim kapasiteli iki adet kojenerasyon tesisi ile kendi ihtiyacı olan elektrik ve
    buharı üretmektedir.

Özellikle endüstriyel tesislerde tercih edilen doğalgaz ve biyogaz tabanlı jeneratör setleri ile elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayıp yüksek enerji verimliliği sağlayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri işletmelere önemli maliyet avantajları sağlar.

Teksan DoÄŸalgaz-Biyogaz tabanlı Kojenerasyon-Trijenerasyon çözümleriyle %90â₉„¢a varan enerji verimliliÄŸinden faydalanır, yatırımınızın geri dönüşünü 4-5 yıl gibi kısa bir sürede alırsınız.

https://www.teksan.com/tr/kojenerasy...QaAvSZEALw_wcB
    Sayın Keko, ben de artan doğalgaz ve enerji fiyatları demiştim zaten. Siz de aynısını söylüyorsunuz. Kojenerasyon tesisi doğalgaz bazlı, yani doğalgaz yakıp, elektrik üretiyor ve ısıtma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Enerji maliyetleri GÜG içinde en büyük kısmı oluşturuyor. YK başkanının son Bloomberg HT’ye çıktığı yayını izlerseniz, Alka’nın özellikle enerji maliyetlerinin toplam içindeki payının çok yüksek olduğunu kendisi de dile getiriyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by Dejavuu Yazıyı Oku
    Sayın Keko, ben de artan doğalgaz ve enerji fiyatları demiştim zaten. Siz de aynısını söylüyorsunuz. Kojenerasyon tesisi doğalgaz bazlı, yani doğalgaz yakıp, elektrik üretiyor ve ısıtma ihtiyaçlarını karşılıyor.

Enerji maliyetleri GÜG içinde en büyük kısmı oluşturuyor. YK başkanının son Bloomberg HT’ye çıktığı yayını izlerseniz, Alka’nın özellikle enerji maliyetlerinin toplam içindeki payının çok yüksek olduğunu kendisi de dile getiriyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    O videoyu hiç izlemedim..siz soylediginize göre muhakak öyledir..yalnız kağıt satışları dövize endekslidir...bir de A4 kağıdının topu okullar açıldığında 17.5 TL iken son zamanlarda bu fiyat 60 TL lere çıktı...neredeyse 3.5 kat çıktı..

Doğalgaz fiyatları ise yılbaşında yüklü zam yedi...yanlış Hatirlamiyorsam ondan önce bir miktar daha zamlanmis idi..

Fakat kağıt fiyatlarinin artış miktarı doğalgaz fiyatlarına gelen zamdan çok çok daha fazladır...

Başka bir husus da alka son çeyreğe diğer ceyreklere nazaran çok daha yüklü stok ile girdi...dolayısı ile son çeyrekte yükselen kağıt fiyatlarından maximum olumlu etkilenir..

Ben supriz güzel bir bilanço bekliyorum son çeyrekten..zaten bu konudaki dusuncelerimi de geçen günlerde burada paylaşmış idim..

5. Yılbaşında doğalgaza gelen yüklü zam Alkan'ın son çeyrek bilançosuna yansımaya ak...bunu da belirtmek isterim..

2022 yılı ilk çeyrekte ise hem kağıt fiyat artışları hem de doğalgaz zamları tam anlamı ile yansır..
    Bu halde bile kağıt fiyatları agresif arttığı için karlılık daha çok artacaktır..

Alka son çeyrek bilançosundan sonra artacak ciro ve karlılık ile yeni bir fiyatlamayi gerektirecek...bu fiyatlamayi 20_30 TL araliklarinda olmasını bekliyorum...bakıp görelim..

Son gelen kap haberi de zaten fuul kapasite çalıştığını söylemiş...ilginç şeyler bekliyorum...

6. 2021 yılı 9 aylikta 66.713 bin ton üretim yapılmış ve ceyreklik ortalama 22.23 bin tondur...oysa son çeyrekte 22.9 bin ton üretim olmuştur..umulur ki tamamını satmış olsun..

7. Size güvenip de hissenize girdiğim için kendime kızıyorum, hadi dün düştün endeksle bu gün %2.5 neden eksidesin yahu.
    Hani geri alımınız vardı, neden alm yapmıyorsunuz koralar. Ayıp gerçekten.
    Son düzenleme : bawer; 19-01-2022 saat: 16:23.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,031
    Aliskanlik kötü birsey :)
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin W.Buffet

Sayfa 357/415 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407 ... SonSon

Yer İmleri