Originally Posted by
Ayasofya 2005
Abi o kar yağışı olmasa bu ülke bu sene aç kalır depremler de ardı ardına gelir. Gübrenin olmadığı bir dönemde çiftçi için bereket bu. Bizim için hayat demektir aç yaşarsın ama susuz 48 saat sonra organlar iflas etmeye başlar
Biraz da kısa vadeye odaklanıp doğal gaz faturasını düşünmekten oluyor
bahara kim öle kim kala diyoruz.
Bir de elektrik gibi doğalgazda da kademeli tarifeye geçilecekmiş...hatta bizim muhalefet de desteklemiş..salaklar bilmiyor ki %25 i zaten çaktı..diyecek ki 100m3 üstü %100 zamlı...sanki yaptığı zammı az kullananda geri alacak.
Bugün elektrik faturamız geldi 550 tl...hatun diyor ki mikrodalgayı bir kaç dakika, tost maknesini 3-5 dk kullanıyoruz...ütü de az biraz..niye böyle.(ilave derin dondurucu akla gelmiyor tabi)
Sesini çıkarma dedim, kullandıklarımızı söylesek, lüks ve şatafat içinde yaşıyorsunuz diye taşa tutuluruz..paşa paşa ödeyeceğiz..gerçi %125 zammı villada yaşayanlar daha fazla ödeyecek diye yaptılar ama bizim ev de biraz büyük sayılır...benim nazarımda villa sayılır
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri