Benim hesaplamalarda
RSI ve
Momentum yoktur...!
En azından doğrudan kullanılmıyor.
RSI zaten hiç yok.
Momentumu da doğrudan değil, dolaylı olarak hesaplıyorum...
O nedenle farklı sonuçlar elde etmeniz gayet normal...
Eğer işe yarayan bir sonuca ulaşıyorsanız, belki de benim hesaplamalardan daha doğru sonuç veriyordur. Onu kullanmaya devam edin...
Ben çok denedim ve denemediğim hiç bir şey kalmadı diyebilirim. Artık işi çok ileri seviyelere bile taşıyarak karmaşık matematiksel hesaplamalar yaptırdım veya bulduklarımı kullandım. Hiçbirisi aradığım sonucu vermiyordu...
Tüm sistemler
yatayda hata veriyor. En çok burası zarara neden oluyordu...
Şu anki uyguladığım metot ile
yatayları da görebiliyorum. Düşüşleri de... Mutlaka hata payı var. Zarara da sebep olacaktır ama daha iyisini bulana kadar şimdilik bununla idare edeceğim...
Bu arada alttaki fiyat grafiği de boşuna değil. Orada da çok şey var. Dikkat etmeyen olabilir diye paylaşıyorum. En sâde şekli ile ortalamalar ve 1-2 sistem daha orada komple entegre olarak çalışıyor... Duruma göre değiştiriyorum ve öyle paylaşıyorum. Genelde sâde olarak bırakıyorum...
Bir de benim özel bir
göstergem var. Onu da bu sistemle birlikte kullanıyorum ama ekrana aynı anda çok şey koyunca hepsi ufacık kalıyor. O nedenle onu ayrı ekranda tutuyorum. Eskiden beni takip edenler hatırlarlar...
Örnek:
PETKM günlük grafiği...
Osilatör tam gününde
SAT vermiş. Daha başka hiç bu şekil sinyal veren
gösterge görmedim, varsa da ben bilmiyorum. Yıllarca buradan bu grafiği paylaştım ama ilgi olmayınca bıraktım. Yazık oldu ama kullananlar hâlen var...

Yer İmleri