Sayfa 298/2318 İlkİlk ... 1982482882962972982993003083483987981298 ... SonSon
Arama sonucu : 18539 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Yerel kaynaklar göre; Tacikistan Kırgızistan ile yaşanılan gerilimin artması nedeniyle zırhlı birliklerini Kırgızistan sınırına sevk ediyor.
    @erefefik

2.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Rusun biti kanlandı.
    Efeleniyor.
    Ukrayna halkı direnişe geçerse aywaaayi yer putin
    Hiç şansı yok tam 8 parça olacak.
    Daha önce 5 parça diyordum.
    Putin biraz daha diretirse 13 parça olabilir.
    Yeraltı zenginlikleri elinden alınmış bir Rusya görürsek şaşırma.
    Aywaaa...!
    İşte Ukrayna Halkının direnişine karşı öyle bir güç yıgıldı ki, şayet direniş olursa dünya üzerinde görülmedik bir taarruz olacak. Urus için ''olmak ya da olmamak'' meselesi bu. Taş taş üstünde bırakmaz.
    Putin bir adım geri atmayacak.
    Sorun İngiltere ve Rusya arasında. Abd içindeki İngiltere'nin çok etkisiz olduğunu görüyoruz. Biden'i nereye yerleştirecez? Tabii ki Abd içindeki İngiltere tarafına. Ama Abd içindeki Almanya tarafından tamamen durdurulabiliyor.
    Alamanya tarafsızmış gibi görünse de Rusya'nın tarafında. Bu mesajı hiç unutmayınız:

Almanya, Ukrayna'ya 5.000 askeri kask göndermeye hazır.

—Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht
    Bu gelişmeler Rusya'nın değil, Abd'nin 5 parça olacağını gösteriyor.
    @erefefik

3. Almanlar başka ülkeler üzerinden de Ukrayna'ya mesajlar verdiriyorlar.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/cekya...ayacak/2486545

Çekya, Ukrayna'ya 4 binden fazla top mermisi yollayacak.
    Bu şu anlama gelir, şayet Urus harekata başlarsa, karşılık vermeyin. Bırakın nereye girecekse girsin.
    @erefefik

4. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında arabuluculuk yapmaya çalışacak ama yazdığım gibi sorun İngiltere ve Rusya arasında. İngiltere çok güçsüz. İngiltere, Türkiye'ye muhtaç. Fakat bu hengamede, Türkiye'de yetiştirdiği bir kurmayını kaybetme aşamasına geliverdi.

İmamoğlu, 2019'da sürpriz bir şekilde Londra'ya gitmiş ve İngiliz Uluslararası Kraliyet Enstitüsünün konuğu olmuştu. Özel ilgi gösterildi, övüldü.

Chatham House, Derin İngiltere'dir. 7 Haziran 2015'teki genel seçimlerin ardından yayımladığı raporda Türkiye'den, terör örgütü PKK'ya otonom bölge verilmesini istemiş, buna karşı çıkarsa yaptırım tehdidinde bulunulmuştu.

İmamoğlu'nun, Chatham House'da yapacağı görüşmeye Abdullah Gül de aracı olmuştu. Bakınız resimde İmamoğlu'nun arkasında Abdullah Gül'ün de resmi var. Nasıl denk gelmiş? Hayret.

İmamoğlu tamamen harcanmış değil. İngiliz Büyükelçiyle ne konuşulduğu açıklanmış değil. Öyle bir şey açıklanır ki, İngilizler de onaylar bunu, İmamoğlu halk nezdinde kahraman oluverir.

Böyle olacağını sanmıyorum. Bence Tayyip ağamdan sonra CB olacak olan kişi, kim olduğunu defalarca yazdım, kaldı ki yine bana göre tek rakibi Meral Abacık bu olaylar olurken hemi de aynı anda Omicrona yakalanıverdi, Sülüman Soylu ve Fidan'ın desteğini alarak ve İngilizlere de baskı yaparak, önüne çıkabilecek en önemli çıbanbaşını koparıverdi.

Analez tamam.
    @erefefik

5. Bunların borsayla, piyasalarla ne alakası var diyebilirsiniz. Şayet içinizden böyle diyorsanız, kesinlikle piyasalardan uzak durunuz, çünkü peralarınızı kaybedeceksiniz.

2019'daki Chatnam House ziyaretinde, faiz lobisinin temsilcileri de vardı. Bu kurumlar şunlardı: Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Citi Group, Credit Suisse, HSBC, Barclays.
    @erefefik

6. Olayı özetliyorum abi

7. Yeni çıktım kodesten

8. Batı kültüründe nispet yapmak yok
    Yapsada kimse kimseyi maşa etmez
    Son düzenleme : Moruk; 28-01-2022 saat: 13:19.

Sayfa 298/2318 İlkİlk ... 1982482882962972982993003083483987981298 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •