Hazine sukuk ihracýna hazýrlanýyor. Bloomberg’de yer alan habere göre vadesi dolacak 2 milyar dolar tutarýnda borcun yeniden finansmaný için Hazine bankalarla görüþüyor. Hazine en son geçen senenin Eylül ayýnda 2028 ve 2033 yýlý vadeli, sýrasýyla %5,7 ve %6,5 getirili Eurobond ihracý gerçekleþtirmiþti. En son sukuk ihracý ise Haziran'da 2,5 milyar dolar tutarýnda ve %5,125 getiriliydi.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Buranýn sürekli okuyucularý hatýrlar, 8-10 gün önce nöbetçi eczane sistemi gibi, nöbetçi manav var mý diye sormuþtum. Cevap veren olmadý. Yaptýðým araþtýrma da ulusta hal çevresinde gece 22 ye kadar ayaklý manavlarýn olduðunu öðrendim. Ne olur ne olmaz , bir þey baþa gelmeden önce araþtýrmayý yapmak, son dakikaya býrakmamak lazým. Gecenin 10 unda fasulye almak istesem nerede diye aramaya gerek kalmamalý. Atý alan üsküdarý geçiyor sonra....
Bir arkadaþ özelden fasulyeyi gece on-line alabileceðimi yazmýþ. Ýyi de bakýn gördük, Kar yollarý kapatýyor felan. Ýste gelsin, ...sepeti , bana bi fasulye gibi uygulamalara bu konuda fazla güvenmiyorum. Fasulyemi kendim elleyerek seçmeyi seviyorum.
Yer Ýmleri