Sayfa 820/1000 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,553 - 6,560 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Peki işbankasına elden yatırdığımız $ için internet şubesinden işbank-işyatırım hesapları arası transfer yapabiliyor muyuz? Yoksa gişede bunu işyatırım hesabına yatırın mı diyoruz. Aynı şekide işyatırımdan işbanka giden döviz transferini de işyatırım internet sitesinden yapmak mümkün mü?
    işbank'tan iş yatırım hesabınıza gişeden ya da işbank internetten transfer yapabiliyorsunuz. en son 1$ civarı idi masrafı. tersi için, yapmadım ama yanılmıyorsam mt ile konuşup talimat yazıp gönderiyorsunuz öyle işleme alıyorlar.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İşyatırımdan eurobond alımını denediniz mi? İnternet uygulamasında işbankası hesabından döviz alıp vermek yine müşteri temsilcisine mi bağlı? Ben tümüyle dijitalleşmişlerdir diye düşünmüştüm yanılmışım.
    son iki sene içinde irili ufaklı üç dört defa alım yaptım. hepsi mt aracılığı ile. fiyat istedim, hazineye sordular, 5-10 dk içinde geri döndüler, alalım dediğimde alındı. bende bu şekilde oldu, en son alımım 4-5 ay önce. sonrasında bir şey değiştiyse bilmiyorum.

2. İş yatırımda Euro’dan dolara parite üzerinden dönmek istedim , minimum 100000 usd Alt limit var dediler
    Tl yatırdınız dolar almak istediniz veya tam tersi , kendiniz yapamıyorsunuz Müşteri temsilcisi ile yapmak zorundasınız.
    O zamanlar dolar faizi sıfır değildi , 2 civarıydı. Param boşta kalmasın vadeli yapalım dedim , alt limit 100000 usd dediler. Tamam ama vadeden önce bozabilir miyim faizden vazgeçip dedim , olmaz dediler.
    Bir sürü saçmalıkla karşılaştım. Her attığınız adımda müşteri temsilcisinden icazet almanız lazım. Dolayısıyla ikide bir mt yi aramanız gerekiyor. Hazret her zaman müsait olmuyor , keyfi istediğinde size dönüyor. O anda da siz müsait olmayabilirsiniz. Fırsat kaçıyor.
    İkide bir mt yi aradığınız için bazen afra tafra yapıyorlar toplantıymış yemekmiş müşteri ziyaretiymiş vb gibi. Tamam ama ben keyfimden aramıyorum , mt olmadan hiç bir işlem yapamıyorum o yüzden arıyorum.
    Bir de para transferi çok Problemli. Mt ye imzalı talimat yolluyorsunuz. Öyle transfer yapılıyor. Tabi hazret müsait olacak talimatı görecek keyfi isteyecek işleme alacak. Sabah talimat yollayıp 5-6 aramadan sonra akşama doğru yapıldığını biliyorum. Bence Guvenlik açığı var bunda ama ondan da önemlisi yolda kaldım 5-10 bin TL paraya acil ihtiyaç duydum diyelim neden mt Peşinde koşayım, mt ye ulaşsam bir de küçümseyecek rakam az diye. Daha sayamadığım bir sürü saçmalık vardı iş yatırımda

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Müşteri temsilcisi peşinde koşmak zor
    Piyasadan kaç alıp bana kaça sattıklarını yani ne kadar komisyon aldıklarını açık olarak söylemiyorlar ( ünlü co yatırım söylüyor talep ederseniz )
    Genel olarak burunları havada gibi bir durum var iş yatırımda.
    Sasirmadim..

Isbank'in lakabi amiral idi sanirim.

Bir de komisyon kokler ozellikle kucuklere.

En son benim biladerin basireti baglanmis HSBC den 500 dolar gondermis Isbank'a 45 dolari arada buharlastirmislar.
    Ne yapti ise geri alamadi.
    Muhabirler kestiler demisler.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sasirmadim..

En son benim biladerin basireti baglanmis HSBC den 500 dolar gondermis Isbank'a 45 dolari arada buharlastirmislar.
    Syg,

Aslında bu muhabir mevzu da biraz ikircikli. Banka mutlaka ama mutlaka muhabir bankası ile toptan bir pazarlık yapıyordur.
    Yani bana gelen $ transferlerinden şu kadar alacaksın üstü benim gibi bir pazarlık mutlaka dönüyordur diye düşünüyorum.
    Sonuçta tek bir muhabir banka yok onlar da ticari olarak rekabet halinde.
    Özellikle yurt içi transferlerde arada tek muhabir varsa ve bu muhabir bankanın anlaşmalı hep çalıştığı bir muhabir ise o muhabire verildi denen meblağın ne kadarının gerçekten muhabire gittiği çok tartışmalı olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    işbank'tan iş yatırım hesabınıza gişeden ya da işbank internetten transfer yapabiliyorsunuz. en son 1$ civarı idi masrafı. tersi için, yapmadım ama yanılmıyorsam mt ile konuşup talimat yazıp gönderiyorsunuz öyle işleme alıyorlar.

son iki sene içinde irili ufaklı üç dört defa alım yaptım. hepsi mt aracılığı ile. fiyat istedim, hazineye sordular, 5-10 dk içinde geri döndüler, alalım dediğimde alındı. bende bu şekilde oldu, en son alımım 4-5 ay önce. sonrasında bir şey değiştiyse bilmiyorum.

Merhaba, detaylı bilgi için teşekkürler. Ben işyatırımdan işbankasına $ transferi ne kadar diye sordum. 3.15$ dedi. (meblağdan bağımsız).
    Ayrıca satın alınan kıymeti ,istenilen bankaya virman yapabileceklerini söylediler. Virman ücreti olarak ta kıymet başına (yine meblağdan bağımsız sanırım) 31.5$ diyorlar.

İşyatırımdan satın alıp başka bankaya virman yapan forumdaşlar varsa dikkat edilecek hususlar varsa bilgi verebilirler mi?

Ayrıca ben her ay alım yapıyorum o nedenle birkaç ay biriktirip virman yapmak daha mantıklı , zira parça parça aldıklarımız tek bir kıymette toplanıyor ise (bankalarda öyle işyatırımda nasıldır bilmiyorum) o zaman parçalı alımları tek kıymette toplayıp virmanlamak daha ucuza gelebilir.
    Virman masrafını pazarlık eden oldu mu işyatırım ile .
    İndirim alabilen var mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    burgandan hsbc ye garantiden odeaya hsbcden garantiye (hepsi özel bankacılık) defalarca yüklü miktar transfer yaptım. en fazla verdiğim masraf 5 dolar oldu. bir kere burgandan işbanka yaptım 150 dolares kaktırıverdiler. nasıl bir muhabir anlaşması varsa artık.

7. İş bankası her şeyi yapar.Yıllardır 60 yaş üstü Atatürkçü insanların iyiniyetini suistimal ederek finansal olarak
    sömürmüşlerdir.İşbankasından çalışanları,sandıkları ve Turgay Ciner kazanır.Başka kimseye faydası olduklarını görmedim

USD para transferi iki sokak arkadaki banka da olsa ABD uzerinden olmalidir
    Saygilarimla

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sasirmadim..

Syg,
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 820/1000 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz