Sayfa 282/1002 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,249 - 2,256 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    şu argumanı deneyen oldu mu?

hisse yoğun fon alacağım...kendini kanıtlamış 7-8 fon içerisinden bugün almak istesem,halihazırda getirisi yılbaşından bu tarafa
    en düşük fonu almak kısa vade için(2-3 ay) daha doğrumudur sizce?

tamam çok faktör var kabul ediyorum ama böyle düşünmek yanlış mı?fonlar için özellikle?
    aslında çok saçma bir soru...portföye içeriğine bakmak gerekir...ama herkeste hisseleri bilmiyor olabilir...

aslında soru şu....yarışta önde giden atamı oynanmalı yoksa güvendiğin atamı parayı yatırmalıyız?ya da bu çok kazanmamış,sıra bunda mı acaba? (at yarışı hiç oynamadım hayatımda)

2. osmanlı porföy hisse yoğun fonları çok sık hisse değiştiriyor,viobta işlem yapıyor...çok dinamik yönetim var...kazanınca çok kazanıyor,kayıpları da çok fazla oluyor.....mesala...

mac fonu da çok stabil...çok az hisse değiştiriyor,vadeli işlem yapmıyor...

3. gma portföy büyüklüğü 1.5 milyar TL olmuş.
    Çok daha iyileri de mevcut fakat çok talep görüyor.Çok enteresan.
    Saygılar.

4. İstanbul Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon(IVY) geçtiğimiz hafta alıma açılmıştı, bugün de Katılım Hisse Senedi Fonu(IVF) alıma açıldı.

ELZ'te tuttuğum hisse senedi yatırımlarımın yarısını bu ay kademeli olarak IVF'ye taşıyacağım.

Bu arada MPF - Mükafat Portföy Kısa Vade Kira Sertifikası Fonu, fon yönetim ücretini arttırma kararı almış. 21 Şubattan itibaren yıllık uygulanan % 1,1'lik yönetim ücreti, yıllık % 1,46'ya çıkarılıyor.

Saygılar.

5. e
     Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    İstanbul Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon(IVY) geçtiğimiz hafta alıma açılmıştı, bugün de Katılım Hisse Senedi Fonu(IVF) alıma açıldı.

ELZ'te tuttuğum hisse senedi yatırımlarımın yarısını bu ay kademeli olarak IVF'ye taşıyacağım.

Bu arada MPF - Mükafat Portföy Kısa Vade Kira Sertifikası Fonu, fon yönetim ücretini arttırma kararı almış. 21 Şubattan itibaren yıllık uygulanan % 1,1'lik yönetim ücreti, yıllık % 1,46'ya çıkarılıyor.

Saygılar.
    mpf, zpk ile rekabet edip hafif te olsa üzerine çıkıyordu bu ama mps gibi çöp fonlar kervanına katılmaya karar vermiş anlaşılan. kt portföyün para piyasası fonu da yönetim ücretini artırınca çöp oldu, şimdi de bu. çok iş yapıyorlar gibi yönetim ücreti artırıyorlar. ne diyelim, hayırlı, uğurlu ve mübarek olsun.

Fon değerlerini excelde nasıl çekeriz. tefata tek tek bakıp yazmaktan bıktım.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    e

mpf, zpk ile rekabet edip hafif te olsa üzerine çıkıyordu bu ama mps gibi çöp fonlar kervanına katılmaya karar vermiş anlaşılan. kt portföyün para piyasası fonu da yönetim ücretini artırınca çöp oldu, şimdi de bu. çok iş yapıyorlar gibi yönetim ücreti artırıyorlar. ne diyelim, hayırlı, uğurlu ve mübarek olsun.
    Sn Hayrani,

Aynen, özellikle düşük riskli fonlarda yönetim ücretinin farkı çok hissedilebiliyor.

Kt Portföyün para piyasası fonu Klu yönetim ücretinin yükseltme talebi, getirinin daha da düşmemesi için geri alındı.(Belki bir müddet ileri atıldı diyelim.) Halen %1.

Fakat bu fonun olayı da, yoğun olarak fonda faizli taraftaki Repo gibi kira, sertifikalarında(Hazine Kira sertifikaları) taahhüt işlemi yapıyorlar. Hazine faizi de malum %14 olduğu için daha fazla getiri ihtimali pek yok. Faizli taraftaki özel mevduat bağlama seçeneğii de bu fonlarda yok, katılım hesapları getirileri düşük. Ha tekrar ileride Hazine faizi piyasa veya piyasa üzerine çıkar ise, o zaman tekrar Klu fonu, kısa vade kira sertifikası fonlarına göre avantajı olabilir.

Ben şuan likit işlemler için Mpf ve bankamın Zpk fonunu kullanıyorum. Dediğim gibi tekrar faiz artırım sürecine girildiğinde tekrar Klu fonu radarıma alabilirim.

Saygılar.

TTE fonunu satsam yerine ne gider?

Sayfa 282/1002 İlkİlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •