-
Biraz matematik desek.Misal 800 yıllık kar gelse ve fiyatlamanın da 4 F/K olduğunu varsaysak 3.2 milyar rakamı çıkıyor.Sermaye 450 milyon yani kağıt 7 olmalı.Eh 7 olmasın 6 olsun 5 olsun 4 olsun
))))))))) Şu anda 2.93 dan fiyatlanıyor,bilançoya da 20 borsa günümüz kaldı.
-
Silopi ortalama elektrik satım birim miktarı her ay enflasyon oranında artıyor.Yani tahmini ciro çok daha fazla olacaktır.Denizcilik geliri geçen yıla paralel giderse ki öyle umuyoruz uçuş haline geçeriz.Ancak %50 yükselince kim kalır kim kalmaz bilemiyorum.Yükselmeden aklımızla düşünerek kaça satacağımıza karar verelim ki yanlış yerden vermeyelim.Çünkü hızlı yükselişler de erken satma ky için sıradan bir olaydır.
-
Valla ben 11 martdan önce kesinlikle o hesapları düşünmüyorum.Hele o 850 milyon karı göreyim bizim borsacılara hayal gibi gelen o kar rakamı realize olsun 4. çeyrek denizcilik karı belli olsun ondan sonra durumu değerlendiririz.
-
Ha bir de navlun ve dolar kuru olayı var,misal navlunlar koptu gitti veya dolar tekrardan 18 i vurdu o zaman elbet tüm hesaplar değişir.Yani kaçta kağıtdan çıkmalı sorusu birden çok parametreye bağlı bir olay ve kesinlikle bugünün konusu değil ,o konu 11 martdan sonra düşünülecek bir mevzu.
-
Deutsche 20 milyon lotu dağıttı,hisseyi takip ederseniz market maker tamamen yatırım fonları burada zira geçen haftaki alımları ortada.Yatırım fonlarının burada sanırım en yüksek bulundurduğu lot miktarı 40 milyon dolaylarındaydı şimdi bide doçedeki 20 milyon var 60 milyon lota ulaşabilir bunu da doğrudan yükselte yükselte yapması toplaması çok zor.3 liradan bir dönsün biraz konsolide olsun bende düşünüyorum alımı.
-
Valla ben kim almış kim satmış hiç bakmıyorum.O yatırım fonları ile patronlar spekler istediklerini istedikleri gibi bize gösterebilirler.Ardyz de bir fonla ilgili söylentileri yeni duydum.O yüzden ben sadece şirkete ve temeline bakıyorum yoksa al satlarla adamlar bize altını teneke tenekeyi altın gibi gösterebilirler.
-
nel bey in araştırmaları ARDYZ'in arkasında istanbul portföy çıktı
Geçmiş yıllar hisseye girilir lotlar toplanır ve tahta yukarı sürülür.
Hisse 1 lirada kalkmıştır 8 liraya ulaşmıştır.
Ky bunu almaya zaten cesaret edemez.
bu hisse çok yükseldi der.
bu aşama tahtacı bir fon ile anlaşır.
Yani fon dediğim fonun temsilcisi diyelim.
buna el altından bir miktar para verilir veya iskontolu mal verilir.
Fonun alışlarını gören Ky ye bir özgüven cesaret gelir.
"ulan yabancı bu fiyattan alıyor, kesin hissede önemli bir şeyler var."
Forumlarda yazılır çizilir, yorumlar yapılır, grafikler formasyonlar vs. beklenti değişmiştir.
Tahtacı malı fonun temsilcisine vermiş, malını satmış.
fonun temsilcisi memnun, tahtacı memnundur.
Ama teknoloji ile bareber çok şeyde gelişti ve değişti...
HİKAYENİN DEVAMI AKŞAM...
-
Yani fonlar almış satmış bunlara çok takılmamak lazım,önemli olan şirketin durumu ne şirket kar ediyor mu büyüyor mu,bulunduğu sektörün geleceği var mı falan.Yoksa burası borsa abrakadabralar bitmez ,adamlar tuncay turşucuyu bile terse düşürdüler ,tabi o da işin içinde değilse
)))))))
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri