Kasım ayında aldığım daire de kombi , iskan, cam balkon yoktu. Alırken sözleşmeye ; iskan masrafları müteahhite aittir şerhi koymuştuk. Adam akıllı ya ( herkes müteahhit olamaz ) Binanın altındaki 4 dükkan o' na aitmiş, birini büro yapmış. 1 hafta sonra bürosuna girdim ve iskanı ne zaman alacağını sordum. '' Abi iskan benim işim, 1 aya tamam. Sen kombi modelini seç bana söyle '' dedi. Seninle ne alakası var kombinin ben hallederim dedim. Pis pis güldü ve '' eminmisin, ben olmadan mümkün değil '' dedi.
Meğerse ; adam binanın doğalgaz tesisatını yaptırdığı firmayla anlaşmış . Ödediğim parayı daire sahiplerinden tek tek istemek olmaz, sana proje onayı diye göndereceğim, sen her gelenden 4 bin tl. alacak bana vereceksin demiş. Yabancı olduğum bir şehir, otel - lokanta en az 2 hafta beni oyalayacak ve masraf.... Kombiyi seçtim fiyatı şu kadar dedim. Yok abi, şimdi kombi 6 bin bunun dolabı, montajı, nakliyesi, tesisat proje onayı felan sen bana 10 bin ver, çek git. Ben hepsini hallederim. Seni aradığımda eşyanı yükle gel, aç kapını her şeyin hazır olur. dedi.

Yani müteahhit çakal olunca , her fırsatı değerlendirerek yoluyor. Kombinin faturasını şirketine kestirmiş ( vergiden düşecek ya ) sanki kendisi takmış gibi. Bazı şeylere bilerek göz yummak durumunda kaldım. Orada oturuyor olsam 1 kuruş koklatmazdım.