Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 239/1014 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    25.000 usd kişi başı milli gelir olan ülkedeki emlak vergisi ile; 8.000 usd olan ülkenin emlak vergisini karşılaştırmak ???

bu arada , istanbul m2 fiatları o ülke ile başabaş !!!
    Eğitimsizliğin ve cehaletin içtensiz içtenliğinin yansıması. ;)

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Sanki o vergi ilandaki o emlağa uygulanıyor sadece ! lafa bak ergenler bile daha iyi trip atar.

Paristekiler nasıl yaşıyor o zaman kimse ev almıyormu vergisi var diye ??

Alacak adam para basıyor zaten vergisini senin gibi fakirler düşünür ancak.
    bati dunyasinda bu tur evleri bilemem ama mesela 1 MM dolarlik evleri rahatlikla maasiyla aliyor insanlar ve alirken tabiatiyla onlar icin emlak vergisi cok onemli bir gider oluyor

Turk mantigi sudur. Zenginsen zenginsin fakirsen fakirsin. Zenginsen zaten uc kurusun hesabini yapmazsinki parayi bastirirsin alirsin

Turk mantigi abd de islemez avrupada da islemez. Cunku burada evler 30-40 yillik mortgage ile aliniyor. Banka size o borcu verirken %2.5-3-4 neyse emlak vergisi onuda size gider olarak yazar ve toplam masraflar sizin gelirinizin %36 sini gecerse mortgage I vermez

Su koylu zihniyetini birakin biraz global yatirimci gibi dusunun. Global yatirimci ister katarli ister rus ister amerikali yada benim gibi biyikli yabanci santim santim kurus kurus masraflari hesaplar ona gore yatirim yapar.

ve evet egitim ah egitim.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    25.000 usd kişi başı milli gelir olan ülkedeki emlak vergisi ile; 8.000 usd olan ülkenin emlak vergisini karşılaştırmak ???

bu arada , istanbul m2 fiatları o ülke ile başabaş !!!
    ben yabanci yatirimciyim neyi karsilastiricam ya?

peynir ekmek fiyatini mi karsilastirayim?

laf diye konusuyorsun bos bos

ayrica metrekare fiyatlari ayni degil o istenen fiyatlar, gercekte kactan satildigini bilmiyorsun. Bati dunyasinda evlerin kactan satildigini gosteren siteler var. TR de boyle bir sey yok.

kisi basi gelirin hicbir anlami yok eger metropol sehirlerde global yatirimcilar akin etmisse. Senin mantigina gore fakir ulkelerin en buyuk sehirlerinin de ucuz olmasi lazim ama degil. Ister jakartaya bak ister shanghai ister Bangkok ister Istanbul. Bangkok daki asgari ucret komik derecede dusuk ama evlerin fiyatlari kiralari avrupayla yarisiyor. Neden? Kara para, beyaz kadin ticareti, vergilendirilmemis para vs vs vs

Ayni Istanbulda oldugu gibi inanilmaz kara para ve vergilendirilmemis para var. Sokakta bu kadar cok bmw Mercedes nereden geliyor zannediyordun? Alin teri ile calisan insanlarami ait onlar?

Egitim .....

Ahmetg Guest
    Aramizda Turkiyede yasayip yurtdisinda emlak almis ve onun kira gelirini alan kisiler varmidir? Son 10-20 yildir TR deki enflasyona yenildinizmi? Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim

Terside olabilir. TR de emlaktan kira geliri olup yurtdisinda yasayanlar sizing durumunuz nasil?

Bu soruyu sundan soruyorum. Dolarin degerinde dunya capinda uzun vadede bir dusus var. Bugun ABD den bir emlak alip kiraya versem ki boyle bir dusuncem var 20 yil sonra geriye donup baktigimda pisman olmak istemiyorum. Sanki bana dolarin gucu eriyecekmis gibi geliyor. TL ye de cok guvendigim soylenemez ama sehirlerin buyume hizi oyle yuksekki Istanbul yada Izmir gibi biryerden alinan emlak sanki uzun vadede dolara cevrildiginde daha cok para getirecek gibi.

Dusunceler yorumlar fikirler?

Sen şimdi git 15 sene sonra gel.

biraz araştırma yap.

6. Reha GAYA bir ilac yazsaydi.

Iyi olurdu.

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ben yabanci yatirimciyim neyi karsilastiricam ya?

peynir ekmek fiyatini mi karsilastirayim?

laf diye konusuyorsun bos bos

ayrica metrekare fiyatlari ayni degil o istenen fiyatlar, gercekte kactan satildigini bilmiyorsun. Bati dunyasinda evlerin kactan satildigini gosteren siteler var. TR de boyle bir sey yok.

kisi basi gelirin hicbir anlami yok eger metropol sehirlerde global yatirimcilar akin etmisse. Senin mantigina gore fakir ulkelerin en buyuk sehirlerinin de ucuz olmasi lazim ama degil. Ister jakartaya bak ister shanghai ister Bangkok ister Istanbul. Bangkok daki asgari ucret komik derecede dusuk ama evlerin fiyatlari kiralari avrupayla yarisiyor. Neden? Kara para, beyaz kadin ticareti, vergilendirilmemis para vs vs vs

Ayni Istanbulda oldugu gibi inanilmaz kara para ve vergilendirilmemis para var. Sokakta bu kadar cok bmw Mercedes nereden geliyor zannediyordun? Alin teri ile calisan insanlarami ait onlar?

Egitim .....
    madem eğitimlisin ....??!!/&%

abd de emlak vergilerinin neden yüksek olduğunu da biliyorsundur .

'' spor '' olsun ,'' dostlar alışverişte görsün '' diye yapmıyorlardır dimi janım.

jakarta makarta shangay mangay örnekleri beni bağlamaz ...

uçuk örneklerle değil, eli ayağı düzgün ülke örnekleriyle gel .

afrikaya falan göç etmicez !!!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8. bazı ülkelerde ödenen emlak vergilerinin içinde, o belediye sınırları dahilinde ; ailenin bütün çocuklarının üniversiteye kadar eğitim paraları da dahil olduğunu biliyorum .( imam hatip değil)

jakarta makarta ilgi alanım dışında !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 239/1014 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •