Sayfa 114/618 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 4941 madde; 905 - 912 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Tesadüfen enteresan bir habere rastladım.

https://webrazzi.com/2020/07/09/pisa...bank-elevator/

Paynet satışı için yetkilendirilen kurum ( Avusturya merkezli bir bankası da var ) aynı zamanda teknoloji şirketlerine yatırım yapan bir fonu da var.

Bu banka şu an Türkiye'de faaliyette değil. Sadece yatırım danışmanlığı faaliyeti var. Acaba açık bankacılığın , dijital bankacılığın , servis bankacılığının çok konuşulduğu bir dönemde , bu Avusturya bankası da Türkiye'de bu tür faaliyetlere başlamak için Payneti almayı düşünmüş olabilir mi ?

Yani aslında asıl müşteri kendisi olabilir mi ?

Bilmiyorum ama mantıksız da olmaz. Türkiye'de faaliyette değilsiniz , hazır regülasyonlar da yapılmışken , buradan giriş yapayım denmiş olabilir mi ? Sonuçta Türkiye büyük pazar. Herşey olabilir.
    Hem alici hem de satici noktasinda ayni firmanin olmasi etik acidan dogru olmayacagi gibi yonetimin de boyle bir secim yapmasi saibeli olacaktir dolayisiyla bunu gercekci bulmuyorum. Eger boyle bir durum varsa da mutlaka ama mutlaka degerleme analizinde hissedar olarak cok detayli inceleme yapmamiz gerekecek yoksa bize golu atarlar...

2.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Hem alici hem de satici noktasinda ayni firmanin olmasi etik acidan dogru olmayacagi gibi yonetimin de boyle bir secim yapmasi saibeli olacaktir dolayisiyla bunu gercekci bulmuyorum. Eger boyle bir durum varsa da mutlaka ama mutlaka degerleme analizinde hissedar olarak cok detayli inceleme yapmamiz gerekecek yoksa bize golu atarlar...
    Farklı bakış açısı ismet bey. İnceleme ne için yapmak lazım eğer böyle olursa? Yani ne için gol olur

3.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Kendi yazımı okuyunca bende de soru işareti oluştu.Reifheissen Bank Paynet'e teklif vermez demi bu durumda.

İsmet Bey etik olmayacağı yönünde hemfikiriz.

Kendileride düşünüyordur herhalde 5 liralık bir malı 1 liraya sattığınızda diğer paydaşların duruma itiraz edebileceğini.
    Bunun en iyi çözümü birden fazla değerleme şirketi ile çalışmak.
    Sonuçta sektör belli : fintech.
    Ucu açık.Ben derim 10 siz dersiniz 20

Ayrıca böyle bir durum yaşanırsa çok büyük bir prestij ve güven kaybı olur Redington grubu için.Özellikle uluslararası çalışan bir şirkete; yaaa bunlarda daha kendi mallarının değerini bilmiyorlar üstüne ticarete atılmışlar demezlermi adama ?

Bizim yönetimin yaklaşımı şu şekilde olabilir.
    Eğer teklif edecek kurum RIB ise,buyrun kardeşim kartlarımız açık gelin inceleyin kendi değerleme şirketinizle yapın demiş olabilirler.

Bunu kafasında zaten bir satış rakamı olan bir kişi yapar.Bu durumda bizim satış rakamımız zaten belli diye düşünüyorum.

Eğer böyle birşey olduysada Kap'a bunu duyururken RIB teklif verecek o yüzden kendileri şirketi değerlemek için izin istediler bizde Rib'e bağlı R.invesment Danışmanlık şirketi ile bu konuda anlaştık demeleri gerekmezmiydi?
    Bu benim teorimdir.

Türkiye'nin ilk fintech şirketlerinden olan Paynet herkes için değerli olmalı bence.

Ayrıca Brightstar satın alımında doğru hamleler yapan yönetimin paynet konusunda da aynı performansı sergilemesini muhtemel görüyorum.

Şöyle bir durumda olabilir,alıcı kişiye ileride belirlenmiş tarihte halka arz olması şartı ile paynetin belirli bir yüzdesi satılabilir.
    Bence en güzeli bu olur.
    Bunları ticaretten anlamayan birisi olarak yazıyorum.Sadece bakış açımdır.

4.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku

Hem alıcı hem satıcı aynı kişi değil ki. Alıcı kim olacak onu sürecin sonunda göreceğiz ama satıcı her halukarda Arena'dır.

Bu yatırım danışmanı şirkete verilen yetki , potansiyel alıcıları tespit et , onlarla görüş , biz onaylarsak , satış sürecini sonuna kadar götürüp işlemleri bitir görevidir. Yani bir nevi evi satarken nasıl emlakçıya teslim edersiniz de sizin adınıza tüm işlemleri takip ederse onun gibi bir görev bu.

Siz evinizi emlakçıya verirken , al evi kafana göre takıl istediğine istediğin fiyata sat mı diyorsunuz.

Herhalde ki bunun bir sınırları var. Redinghtonun kafasında bir rakam var , o rakama yakın veya onun üstünde bir rakama onay verecektir. Yoksa RIB kendi kendine fiyat belirleyip , o belirlediği fiyata da kendi satın alacak hali yok. Buna kim ok der.

Benim dediğim şuydu zaten. Ben de buna az ihtimal veriyorum. Yani RIB'in satınalmasına . Ama madem o grup böyle şirketlere daha önce yatırım yapmış , belki de o grubun başka bir şirketi , yada o grubun iştirak ettiği bir fon PAYNET ile ilgileniyor ise , belki de satış fiyatı konusunda anlaşıldı , ama müşteri şirketin " DATA ROOM"'una girmek ve daha gerçekçi bir değerleme yapabilmek için , yada anlaşılan fiyatın gerçekci olup olmadığını anlamak için , şirketin mahremine girmek için yetki aldı. Grubun bu işleri yapan da bir yatırım danışmanlık şirketi olduğu için bu görev de onlara verilmiş olabilir.

Yani ortada bir ihale gibi birşey olmayacak. Bunlar özel şirket. YK istediğine istediği fiyata satar. Tabii ki halka açık bir şirket olduğundan bunun biraz da piyasa şartlarına uygun olması gerekir. Ama nasıl Brightstarı ikli görüşme ile aldıysak , Redinghton da belki Paynet için aylar öncesinden nabız yokladı , piyasaya haber saldı , birileri ciddi ilgilendi , takibi fiyatta anlaşıldı , şimdi ise detaylı analize girildiği için KAP'a haber verildi.

Yani bu işi devlet ihalesi gibi düşünmeyin , böyle bir ihale etik olmaz gibi sözler söylemeyin. Bunlar özel şirketler , bunların mal alması satması yada şirket alıp satmaları devlet ihalesi gibi olmaz. Birisi gelir size , bu şirketi satar mısın bana der , YK değerlendirir , fiyat cazip ise , oturalım konuşalım denir. Tabi ki arada bir piyasa araştırması , değerleme yapılır , ona göre gelen teklif cazip ise detaylara geçilir.

Yoksa vay bir adam bizim şirkete 60 milyon USD verdi , hadi bakalım ihaleye çıkalım herkes yarışsın denmez. Devlet özelliştirmelerinde olur o iş.

Kaldı ki Hintliler yada şirket yönetimi bilmiyorlar mı şirketin ne kadar edebileceğini. Sonuçta bu adamlar senelerdir bu işlerin içinde. Son 2-3 senede dünya kadar bu sektörde satın alma ve birleşme oldu. Üç aşağı beş yukarı ne kadar edeceği akıllarında var.

Ve bence aslında birileri ile anlaşıldı ama detay işlemler için bu kurumla anlaşıldı. Hatta belki de bu kurumu alıcı tuttu , bak bakalım bu para eder mi bu şirket diye. Benim de dediğim bu. Belki bu yatırım şirketinin bağlı olduğu grubun başka bir şirketi , yada bankası yada bunlarla ilintili bir fon alıcı oldu diyorum.

Ama tekrar da edeyim , böyle olmayadabilir. Beninki sadece tahmin. Belki de hakikaten piyasaya yeni çıkılıyor. Potansiyel alıcılar ile görüşülecek ve ciddi ilgilenenlerle masaya oturulacak.

Ama alıcı ile satıcı hiçbir zaman aynı olmayacak. Satıcı her daim Arena ve son karar verici Arena'dır. RIB'e istediğin fiyata satma yetkisi verilmedi , satış işlemlerini yürütme ve bitirme yetkisi verildi. Satma yetkisi her daim Arena'dadır. Belki de süreç sonunda , istediğim fiyat oluşmadı , vazgeçtim diyecek.

Bu arada vergi dairesine gelir tablosu beyanname verme süresi 17 şubattan 23 şubata ertelenmiş. Yani normalde bugün herkesin bunu vermesi lazımdı. Yani bilanço gelmese bile Arenanın vergi dairesine verdiği beyannameyi bugün görebilecektik ama süre uzatılmış.

Dolayısıyla en fazla 1 hafta içinde ya SPK bilançosunu yada vergi dairesine verilen gelir tablosunu görebileceğiz. Beim tahminim gelecek hafta içi direk SPK bilançosunu gönderir şirket.

5. Sektörde Despec , DGATE , Teknosa bilançoları iyi geldi , Armada'nın da vergi dairesine sunduğu gelir tablosu çok iyi ( dünkü çekincelrime rağmen sonuçta resmi evraka güvenmek durumundayız ) .

Yani sektör bilançoları bu kadar iyi gelirken bizimkinin de iyi gelme ihtimali arttı bence. Bu duurmda bu satış baskısı ve talepsizlik nedir bilmiyorum ama hakikaten iyi net kar açıklarsak , 2022 güzel bilanço beklentileri ve PAYNET satışı beklentisi ile yükseliş başlayacaktır.

2021 bilançosunda ise tek çekincem net karın istediğimiz gibi olmaması ihtimali. Yoksa genel anlamda 2021 bilançosu da çok iyi gelecek ciro , brüt kar , EFK ve öz sermaye artışı anlamında.

Yani bu kadar iyi beklenti ışığında hala daha talep eksikliği şaşırtıcı ama Türk'ün aklı sonradan gelirmiş derler. Herşey açıklanınca milletin aklı başına gelecek ama çok geç olacak.

6. iyi bilanço açıklaması en büyük temennimiz hocam ama benim çekincelerim var.. Bu şirket ne zaman iyi bir haber açıklasa nedendir bilmiyorum ama birileri bunu devamlı satış fırsat deyip gün sonunda mutlaka eksi kapatıyor..

7.  Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    iyi bilanço açıklaması en büyük temennimiz hocam ama benim çekincelerim var.. Bu şirket ne zaman iyi bir haber açıklasa nedendir bilmiyorum ama birileri bunu devamlı satış fırsat deyip gün sonunda mutlaka eksi kapatıyor..

hocam akan suyun önüne set çekmek beyhude bir hareket olur.

Biz 2021 12 aylık bilançoda iyi bir net kar açıklayalım , 2022 bilançoları iyi gelsin , PAYNET ile ilgili güzel bir rakamdan satış haberi gelsin , ondan sonra kim satarsa da satsın bu hissenin 30 liranın üstüne çıkmasını engeleyyemezler.

Allah'ın izni ile bunlar olacak ama bizim KY 3-5 günlük hareketlere bakıp , hisse yükselmeyince canı sıkılan bir topluluk. Biraz daha geniş zamana bakalım.

Borsa yatırımı uzun vadeli yatırımlardır. Sağlam şirkette isen , ucuz şirkette isen , beklentisi olan şirkette isen mutlaka kazanırsın ama sabır etmek lazım.

8. Şimdi gördüm,bende 1 kademe derinlik var.
    Yanlış görmediysem oyak yüklü satış yazmış 14300 e.
    Birkaç tanık olmuştum ne zaman oyak yüklü satış yazsa hisse yukarı yönlü sert yukarı yaptı.Tabi genelleme yapmak yanlış olur Bakalım bu sefer ne yapacak.

Sayfa 114/618 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •