Originally Posted by
sorpressa
Emirhan Bey Üstadým tebrik ederim.
Yýllar önce paynetin halka arzý veya satýþý için þartlarýn olgunlaþacaðý tarihleri verirken bu yýllarý iþaret ediyordunuz.
Yýllardýr beklenen fintek unicornu olurmuyuz bilemiyorum ama gelelim benim hayallerime :)
Burdan gelecek olasý(olasý diyorum çünkü gerçekleþmedi daha) bir kaynakla Arena Enerjiye yatýrýmlarýn büyümesi söz konusu olabilir mi diye düþünmeden edemiyorum.
Ges ile ilgili kanuni düzenlemeler ve teþviklerin kapsamý daha da artarsa veya mevcut koþullarda.
Örnek veriyorum,bundan sonra bina yönetmeliklerine belirli kw sýnýrda ges kurulmasý zorunluluðu gelse sektör bambaþka bir boyuta geçer.Her evin çatýsýnda bir güneþ paneli neden olmasýn.
Peki biz bu iþin neresinde oluruz ?
Türkiye pazarýna girmek isteyen markalarýn distribütörlüðü konusunda avantajlý oluruz.Türkiye pazarýna girmek isteyen ges için gerekli donanýmlarýn üretimini Türkiye de yapmak isteyen þirketlere belkide yön veririz.
Bu þirket misal inverter konusunda neden Huawei olmasýn.
Yerli üreticilerin üretimi,pazarýn büyüklüðü ve bunun gibi konularda araþtýrma yapmadan yazdým.O yüzden yazdýklarým bir yatýrým tavsiyesi içermez tabi ki de.Kiþisel bakýþ açýmdýr sadece.Hayaller hayaller hayaller.
Seninkide iþ mi daha þirket satýlmadý,sen parayý aldýn birde üstüne parayý kullandýn.Nereye kullandýðýnda belli deðil diyen arkadaþlara cevabým:"Haklýsýnýz" olurdu.
Büyük patronlar yani Redington grubuda solar enerjide birçok markayla çalýþýyor.(Ja Solar,Longi Solar,Rec Solar,RenewSys,Trina Solar gibi)
Valla ben karýn aðrýsý ile bilanço beklerken iyi bir haber gelmiþ,bilanço beklenmeyen birþey çýksa bile en azýndan tutunmaya çalýþýr belki diye seviniyorum bu habere.
Tavan tavan gitse zaten bu durum Omar Musa'nýn dikkatini çeker.Adam belkide bilerek salýyor tahtayý çocuklar oynaþsýn kendi aralarýnda diye :)
Satan satsýn, alan alsýn sonuçta herkesin kendi kararý.
Hayýrlýsý olsun.
Yer Ýmleri