Sayfa 303/1002 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Cuma günü 5 yıllık tahvil faizi % 5.71 ,10 yıllık %5.43 artı kapatmış
    Acemi şansı diye buna deniliyor galiba
    Artışları değil azalışları takip etmek lazım. azalışlar pozitif etki yapıyor.

Tahvil faizlerinde dusus bitti , ucuz kalan yesil kaldi gibi duruyor.ytd

3.  Alıntı Originally Posted by SNOOPY Yazıyı Oku
    İstanbul portföy ile ilgili bir durum gibi görünüyor. Teb üzerinden aldığım hiç bir katılım fonu için ppf da parayı tutmadılar. Ama ilk defa ivf alınca tkm fonunda parayı beklettiklerini gördüm.
    Evet, Ziraat Bankasından sonra Teb üzerinden alımlarda da bu durum varsa, dediğiniz gibi İstanbul Portföy ile ilgili bir duruma benziyor.

Ya faizi dert ettiyseniz getirisini bir fakire verin. Mesela benim gibi.

5. Faiz hassasiyeti olanlar için, faiz geliri elde edildiyse ihtiyaç sahiplerine veya hayır kurumlarına bağışlanarak uzaklaştırılması islam alimlerince tavsiye edilen bir yol. Tabi faiz-riba tartışmasına girmek istemiyorum.

Burdaki durum faizsiz enstrümanlarda nemalanması gerekirken, faizli enstrümanlarda nemalanması durumu.

Kişisel yorumum, katılım esaslı fonlarda alım esnasında faizli/faizsiz nemalanma seçeneği sunulmalı, teknik olarak mümküm değilse faizli/faizsiz ayrımı olmadan nemalanma yapılması, böyle bir durum da katılım fonu izahnamesinde bilgi verilmeli. Neticede Faizli nemalanmadan dolayı geliri kullanmak istemeyen yukarıdaki yollarla uzaklaştırabilir.

Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    myfinans bunlar ihracat yaptığına göre kurun da yükselmesi gerekmez mi? Kur yükselmezse bence iyi performe etmez.
    Kur zaten yüksek o yüzden çok eksi etkisi olmaz bence.

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    bu myfinans kara çocuğu kaçırdığımdan beri beni sevmiyor. Webo bunları büyülemiş.
    Yok yahu, alakası yok.
    Gelişiminiz göz kamaştırıyor.
    Tahvil faizi düşüşü ile DZT ilişkilendirmesi güzeldi.

Bol kazançlar dilerim.

7. Hazine, yılın ilk yurtdışı ihracında 5 yıllık dolar cinsi sukuk ile 3 milyar dolar borçlandı.
    Getiri düzeyi gelen yüksek talep ile birlikte yüzde 7,25 seviyesinde gerçekleşti.
    https://www.bloomberght.com/hazine-5...clandi-2299028

Getiri gayet iyiyimiş.
    Keşke bize de satsalardı da fonlarla uğraşacağımıza alır koyardık kenara 3-5 dolarlık.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Kur zaten yüksek o yüzden çok eksi etkisi olmaz bence.

Yok yahu, alakası yok.
    Gelişiminiz göz kamaştırıyor.
    Tahvil faizi düşüşü ile DZT ilişkilendirmesi güzeldi.

Bol kazançlar dilerim.
    Onu sorduydum birine.

Sayfa 303/1002 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •