Sayfa 305/1002 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,433 - 2,440 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by SNOOPY Yazıyı Oku
    Tpz ve kıs fonlarından kesilen stopaj dolar üzerinden değil tl üzerinden elde edilen kar üzerinden kesildiği için bütün kar heba oluyor. Serbest fonlarda döviz olarak yapılan kar üzerinden stopaj kesintisi yapılıyor. Doğrusu da bu. Maalesef Serbest fonları da herkes alamıyor. Sırf devletin cebine bu kesinti girmesin diye rbk alıyorum.
    Tpz ve Kıs gibi fonların stopaj kesintisi konularında haklısınız. Aynı durum eurobond fonları, yabancı hisse senedi fonları ve değişken fonlarda da var. Birde üstüne yönetim gideri kesintisi olunca kârın çok çok ciddi miktarı vergiye gidiyor.

Sırf bu yüzden bu fonlara yatırım yapmak yerine kıymetli madenler fonlarına yatırım yapıyorum. Tabi onlardada stopaj indirimi daha devam edecek mi bilmiyorum.

2. Bi yanlislik olmasin bu defiginiz oranlar yoktu bende saat.16 da blomdan takip ediyorum
     Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Cuma günü 5 yıllık tahvil faizi % 5.71 ,10 yıllık %5.43 artı kapatmış
    Acemi şansı diye buna deniliyor galiba
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Dzt icinde 10 yillik dt ler var
    10 yillik dt faizleri duserse dzt ertesi gun orana gore iyi getirir yukselirse goturur.
    Yalniz bu dzt ve htt cok pis fonlardir
    Zamaninda cok alip sattim.dt orani yuksek oldugundan getiri ve goturusu yuksektir.
    Gecmis verisi ileriye ornek olmaz.
    Osd dzt ye gore daha orta karardir
    Son 8 aydir benim portfoyde vardi 10 gun once sattim. Pff ye gectim.
    Ben iki arti bi eksi getiren fonlardan pek hazetmiyorum.benim getirim hergun arti olucak.
    YBS bu ara iyi gidiyorGTF var oda pff ustu GA1 var yine bu ara iyi gidiyor.
    Pff lerdede ZBJ ve NRG var
     Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    üstat , bir miktar OSD ve DZT aldım ,tuhafıma giden DZT portföyünün %88 i devlet tahvilinden % 11 i mevduattan oluşuyor
    yıllık ,6 aylık 3 aylık hep zarar ama son 1 ay %5 artı yapmış ,pek bir anlam veremedim ama aldım ,

son 1 aydır nasıl %5 yapmış ,bu konuda düşünceniz varsa paylaşırsanız sevinirim

4.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Bi yanlislik olmasin bu defiginiz oranlar yoktu bende saat.16 da blomdan takip ediyorum

üstat sanırım yanlış yerlerde gezinmişim baktığım yer şu linkti
    https://tr.investing.com/rates-bonds...aturity_to=180

Ayrıca cevap için teşekkür ederim .fon konusunda yeni sayılırım , DZT portföyü basit incelenebilir ama OSD portföyünün içeriğini incelemek pek akıl karı gelmedi bana adamlar ne bulduysa doldurmuş ,hisse senedi bile var
    DZT bir kaç hafta dursun bakalım hoşuma gitmezse satarım

5.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    RBK Albaraka katılım fonuda % 72 döviz kira sertifikası içeriyor.

Karşılaştırma ölçütü %75 eurobond endeksi.

İsminde döviz geçmediği için stopaj sıfır diye biliyorum.

KUT kıymetli madenler katılım fonu da, isminde döviz gecmeyen katılım fonu ama stopaj sıfır mı, emin değilim.
    RBK'daki sorun da şu.
    KIS, TPZ, IPV, FPE gibi fonların ciddi biçimde gerisinde kalmış.
    Yani %10 stopajlı diğer fonlar daha iyi durumda.

RBK'nın adında döviz geçmesin diye portföye katmak zorunda kaldığı enstrümanlar getiriyi törpülemiş.

6. Gümüş fonlarını hepsinde %10 stopaj niye var?
    GMSTR hissesi muafiyet kapsamında.

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    RBK Albaraka katılım fonuda % 72 döviz kira sertifikası içeriyor.

Karşılaştırma ölçütü %75 eurobond endeksi.

İsminde döviz geçmediği için stopaj sıfır diye biliyorum.

KUT kıymetli madenler katılım fonu da, isminde döviz gecmeyen katılım fonu ama stopaj sıfır mı, emin değilim.
    Sn Tradestop KUT'un stopajı yok muafiyet kapsamında alıp sattım.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    RBK'daki sorun da şu.
    KIS, TPZ, IPV, FPE gibi fonların ciddi biçimde gerisinde kalmış.
    Yani %10 stopajlı diğer fonlar daha iyi durumda.

RBK'nın adında döviz geçmesin diye portföye katmak zorunda kaldığı enstrümanlar getiriyi törpülemiş.
    Evet, %75 döviz sukuk, %25 tl sukuk şeklinde yönetildiği için, döviz getirisi son yıllarda tl getirisini sürekli geçtiği için dediğiniz durum oluşuyor.

Eurobond ve döviz sukuk fonlarından, stopaj ve fon yönetim gideri nedeniyle döviz bazında kazanç elde etmek oldukça zor.

Üstelik para piyasası/ kısa vade borçlanma araçları fonlarındaki yaşanılan durum gibi; Abd Tüfe % 7.5 seviylerinde olması nedeniyle önümüzdeki süreçte bu fonlardan dolar bazında reel getiri elde etmekte oldukça zor hale geliyor.

Sayfa 305/1002 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •