Sayfa 122/679 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 969 - 976 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Net Dönem Karı veya Zararı
    67.149.241

2. Emirhan Bey bilanço hakkındaki düşünceleriniz neler acaba?

Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Eski yorumlarına bakabilirsin

4. Aşağıdaki gibi bir yorumu vardı Emirhan Hocam’ın.

60 milyon civarında gelecek bir yıllık kar en azından bu seviyelerde kalmamızı sağlar. Sonra da 2022 fiyatlaması başlar

5. Belki de ben yanlis yorumluyorum ama Paynet cirosu hic sevimli degil bu ceyrekte... :(
    Kurumsal kanal satislarindaki inanilmaz guzel sonuc disinda acikcasi pek moral verici bir resim goremedim. 4. ceyrek Kurumsal satislar genelde kuvvetli olur ama bu seferki rakamlar inanilmaz guclu. Acaba brightstar'i oraya mi konsolide ettiler Mobil segment yerine bilemedim..
    Dipnotlari detayli incelemek gerekecek.

6.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku

Bu gelecek olan bilançoda , 6.2 milyar lira ciro , 300 milyona yakın bir brüt kar , 190 milyon lira civarı bir EFK ve 50-60 milyon lira arası bir net kar beklentisi ile 1,5 milyar lira piyasa değerinde olması normal.

Yukarıdaki tahmini 15 gün önce yapmışım.

Gerçekleşen rakamlar , 6,07 milyar Ciro , 299,9 milyon brüt kar , 207 milyon EFK , 67,1 milyon net kar.

Yani tahminime göre ciro olarak 130 milyon daha az ciro gerçekleşmesine rağmen , EFK ve net kar umduğumdan iyi geldi.

Bu da demek oluyor ki Paynet katkısı ve son Aralık 2021'deki Brightstar alımı , karlılıklara olumlu etki yapmış.

Uzun zamandır , son çeyrek bilançosu bizi korkutuyordu. Her rakamın güzel geleceğini ama net kar konusunda şüphelerim olduğunu çok söyledim burada ama net kar da umduğumdan iyi geldi.

Faaliyet raporunda Paynetin cirosunun 137 milyondan 219 milyona çıktığını görüyoruz. Yani Paynet tarafında geçen sene ciroda %60 büyüme var. Net kar artışı bundan daha fazladır ama onu göremiyoruz. Paynet bu sene eğer %60 daha büyüyecekse , o zaman ciro 350 milyon liralara çıkar ki bu durumda net karı 30-40 milyon arası olacaktır.

Brightstar konsolidasyonu ve kur artışı nedeniyle bilançomuzun çok büyüyeceğini ve 9 aylık bilançoya göre neredeyse 2 katına çıkacağını ( Aktif ve pasif ) söylemiştim.

Nitekim , 9 aylıkta 2,08 milyar olan toplam varlık , 12 aylıkta 3,97 milyara , 9 aylıkta 1,42 milyar olan toplam yükümlülük , 12 aylıkta 3,15 milyara çıkmış durumda.

Öz sermayemiz de 583 milyondan , 814 milyona çıkmış durumda. Öz sermayeyi daha fazla bekliyordum ama orada sanırım birleşmeden kaynaklanan bir durum var o biraz düşük geldi ama sonuçta TL olarak en az 230 milyon artış var orada da.

2021 12 aylık bilançoyu merakla ve biraz da endişe ile bekliyorduk net kar rakamının ne olacağını kestiremediğimiz için. Ancak beklediğimden çok daha iyi geldi.

Şimdi artık gönül rahatlığı ile muhteşem geleceğini düşündüğümüz 2022 bilançolarını bekleyebiliriz. Artık yol çok daha aydınlık.

Brightstar finansmanı için yaklaşık 11-12 milyon USD uzun vade kredi alındığı görülüyor. Kısa vadeli banka kredilerinde de 470 milyon artış var. Bunun bir kısmı Brightstar konsolidasyonundan gelirken , bir kısmı yükselen kur nedeniyle artan işletme sermayesi açığı nedeniyle alınan krediler , mevcut kısa vadeli USD kredilerinin kur artışı nedeniyle yükselmesi ve bir kısmı da yine Brightstar finansmanında kullanılan TL krediler olabilir.

31.12 bilançosunda banka kredilerimizin 800 milyonun üstüne çıkacağını söylemiştim. Kısa ve uzun vadeli yaklaşık 1 milyar TL banka kredimiz var. Büyük kısmı USD bir kısmı da TL.

Bu yükü kaldırırız ama bu bizim karlılık seviyelerimizi düşürür. Paynet satışının önemi de buradan geliyor. Payneti 700-900 milyon lira arasında bir paraya satmamız , ağır finansal giderimizi ortadan kaldırmaya yardımcı olacak.

2021 gelir tablosunda , net 97 milyon finansal giderimiz var. Eğer Paynet satışı olmaz ve 2022 senesini 1 milyar banka kredisi ile geçirirsek , bu finansal gider muhtemelen 200 milyon liraları bulur bu kredi maliyetiyle.

İşte bu yüzden Paynet satışı , ve oradan gelecek olan taze paranın banka kredisi kapamada kullanılması önemli. Bu borcu 100-200 milyon seviyesine çekebilirsek , 2022 yılını çok rahat 300 milyon liranın üstünde bir net karla kapatırız.

Bu rakamı Paynet satışından gelecek olan iştirak satış karından bağımsız söylüyorum. Eğer Paynet 800 milyon lira gibi bir paraya satılırsa , buradan en az 750 milyon iştirak satış karı gelir. Ama bu 1 defaya mahsus bir kar olur . Sadece 2022 senesi için geçerli olur. 300 milyon lira diye bahsettiğim ise , 2022 için ayrıca faaliyetten gelecek olan kar ve sürekliliği olacak olan da bu kar rakamıdır.

Ama 2022 senesinde Paynet satışı ile beraber 1 milyar liraya yakın bir net kar elde edebiliriz. Bu da hisse fiyatının 40-50 liralar arasına gitmesini sağlar.

Bu saatden sonra satanlar düşünsün arkadaşlar. Elimizde altın yumurtlayan bir tavuk par. Önümüzdeki 1-2 sene bekleyip altınlarınızı alın. Böyle bir tavuk 3 kuruşa kesilmez bugünden.

Bu saatden sonra ızdırap değil keyif ayları başlıyor Arena için.2022 muhteşem olacak İnşaallah. Sonrası da aynen devam edecek.

7. Kritik göstergeler olumsuz tarafa girmek üzere dikkat! yalnız dönecekse sert yukarı yapmalı.

Yine de benim 13.06-12.74 alım aralığım.

Sayfa 122/679 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •