Originally Posted by
Emirhan06
eyvallah hocam. Tam da bunu diyordum. Bizim türk yatırımcısı ,bunun gibi yatırım şirketlerinin ağzının içine baktığı için alıcı yok.
Bu adamlar direk rakam karşılaştırır. Geçen sene böyleydi bu sene böyle o zaman sınırlı negatif.
Manyak zaten bu rakamlar fiyata yansıdığı için 1 senede %35 düştük. Sen biraz da geleceğe baksana. Brighstar alımının etkisinden bahsetsene , Paynet satılırsa şirketin kasasına yüzlerce milyon TL nakit para girecek , bu da öz sermayeyi uçuracak , kredi borcunu kapatırsa finansal gideri düşürecek , bu da net karı çok yükseltecek desene.
Bu hisse fiyatı bu gelen bilamçoya göre normal ama 2022 bilançoları içib çok ucuz o yüzden 12 ay içinde hedef fiyat 25-30 arası , bu yüzden de al tavsiyesi veriyoruz desene.
Bunu dersen ben sana yatırım danışmanı derim. Yoksa koy geçen seneki rakamı , koy bu seneki rakamı , bu bukadar düşmüş bu bukadar yükselmiş bunu hesap makinası yapıyor zaten , sen bana benim yapamadığımı verirsen ben sana üstad derim , yatırım danışmanı derim.
Sadece rakam karşılaştırısan hesap makinasından farkın yok.
Ama bunu anlayacak yatırımcı yok bizde. Biz de gördüğüme inanırım diyen yatırımcı tipi var. Sorsan bugüne kadar borsada ne kazandın diye hiç der. Sen sadece gördüğünle hareket edersen , gördüğün zaman pahalı olduğu öğrenmediysen , senin şimdi gördüğünü başkaları aylar öncesinden görüp 10 liradan aldıklarında , sen gördüğünde 20 lirayken almaya çalıştığında başından aşağı malı boşalttıklarında ağlamayacaksın o zaman. Hisseye güzel dediler aldık , şimdi çıkmıyor dersin.
Çıkmaz tabi , senin şimdi gördüğünü aylar öncesinden görenler 10 liradan aldı , %100 kardalar ondan çıkmaz. Çünkü beklenti alınır , gerçek satılır ondan çıkmaz. Sen gerçekleşme olunca almaya kalkarsan kazanamazsın.
Bizim yatırımcı bunu anladığı gün para kazanır. Yoksa Allah yardımcısı olsun.
Yer İmleri