Sayfa 446/1312 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546946 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,561 - 3,568 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    kiranız bugün 800tl, evden çıkartılsanız belki 2bin tl olacak. devam etseniz dahi sürekli yukarı doğru güncellenecek.
    fakat 5500tl 5 sene, 10 sene sonra dahi yine 5500tl kalacak.

5 sene sonra "rayiç kiranız" 5500tlyi geçecektir.

YTD
    Belki hükümet değişikliği olacak enflasyon kontrol altına alınacak fiyatların artışı duracak. Bilemeyiz.
    Mevcut siyasi irade devam edecekse yillarca zaten hapı yuttuk demektir. Evinin a.koyayim o zaman.
    İsdemir de 100 TL olur 15 lira temettü verir.

Çünkü fiyatlar hep yukarı gidiyor sizin senaryoda.

Sıkıntı şu mevcut siyasi irade ile maaşlar enflasyonun çok çok altında kaliyor artık.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

2. Aklıma takılan bir soru var. Konu hakkında bilgili forumdaşlar yanıtlarsa sevirim.

Kamu bankasından enflasyonun altında kredi çekmek caiz mi?

3. Hocam 1-2 yıl ile değerlendirmemek lazım. Sadece temettü ile kirayı karşılaştırmakta hata olur. Evin değer artışı da var. Dönem dönem birbirine göre öne çıkabiliyorlar.

Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Benim gibi az çok peşinatı olup kredi ile ev almak istemeyenler daha doğrusu alamayanlar elde nakit ile Erdemir ya da İsdemir alabilir.

10 bin lot Ereğli 297000. Temettüsü 40000

10 bin lot İsdemir 222400. Temettüsü 27000.

4.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hocam 1-2 yıl ile değerlendirmemek lazım. Sadece temettü ile kirayı karşılaştırmakta hata olur. Evin değer artışı da var. Dönem dönem birbirine göre öne çıkabiliyorlar.
    Tasarrufcu kardeş aylık ödeme gücüm olsa ev alırım ya da direk nakitle alacak gücüm olsa yarısını peşinat geri kalan nakiti farklı enstrümanlar ile değerlendirerek ev alırım.

Sadece şuan tüm birikimi peşinat yaparak ev alamam ki zaten alamıyorum.

Benim gibi alamayanlar için mevcut birikimi temettü hisselerinde tutmalarini tavsiye ediyorum.

Misal 600 bin liram olsa bizim buralarda 600 bine iyi bir ev alirsin.

Öyle bir durumda 300 bin peşinat yaparım. 300 bin ile de 10 bin Ereğli alırdım.

300 binlik kredinin yıllık ödemesi 57 bin. Ereğli bu yılki temettü 40 bin.

Aradaki 17 bini cepten öderim. Aya bolunce 1417 liraya denk geliyor.

Hem ev hem 10 bin lot Ereğli'n oluyor hem 1 yıl zaman kazanıyorsun. Temettü artar ise kredi taksidini karşılayacak belki cepten para bile çıkmayacak ilerleyen yıllarda.

Sıkıntı benim tüm birikim sağlam bir nakit değil hâlâ ve mevcut nakit ile ucuz ev kredisi olayına giremiyorum.
    Fırsatı olan girsin derim.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Tasarrufcu kardeş aylık ödeme gücüm olsa ev alırım ya da direk nakitle alacak gücüm olsa yarısını peşinat geri kalan nakiti farklı enstrümanlar ile değerlendirerek ev alırım.

Benim gibi alamayanlar için mevcut birikimi temettü hisselerinde tutmalarini tavsiye ediyorum.

Hem ev hem 10 bin lot Ereğli'n oluyor hem 1 yıl zaman kazanıyorsun. Temettü artar ise kredi taksidini karşılayacak belki cepten para bile çıkmayacak ilerleyen yıllarda.

Sıkıntı benim tüm birikim sağlam bir nakit değil hâlâ ve mevcut nakit ile ucuz ev kredisi olayına giremiyorum.
    bu dediğiniz yatırımı abd borsalarına yatırırsanız bence daha iyi kazanırsınz :D abd borsasında hem 3 ayda bir dolar bazında temettü ödeniyor.

6. %20 peşinatla konut kredisi alınabiliyor. Peşinat çok bağlamaya gerek yok aslında.

7.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    %20 peşinatla konut kredisi alınabiliyor. Peşinat çok bağlamaya gerek yok aslında.
    O şekilde almaya, aylık ödeme yapmaya gücüm yok.
    600 binlik evin yüzde 20 si 120 bin. Geriye kalan 480 bin.

Tek maaş olunca zaten o krediyi alma şansım yok. Aldım diyelim ödeme şansım yok.

Suanki düzen alım gücü olana ucuzdan alma şansını veriyor.

8.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Aklıma takılan bir soru var. Konu hakkında bilgili forumdaşlar yanıtlarsa sevirim.

Kamu bankasından enflasyonun altında kredi çekmek caiz mi?
    ben kamu katılım bankasından kar payı ile aldım kredi, enflasyon altı oran ile.

bu konu inanç meselesi, buradan alınan cevap her türlü havada kalacak isteyen istediğine inanacaktır.

Sayfa 446/1312 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546946 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •