Sayfa 14/676 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon
Arama sonucu : 5406 madde; 105 - 112 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Sn. Ortaklar aklıma bişey takılıyor.

Şimdi Aselsan'ın bekleyen bakiye siparişleri yaklaşık 9-9,5 milyar usd 3.çeyrek yatırımcı sunumuna baktığımızda.
    Hatta 2018-2022 arası 9-9,5 arası diyebiliriz.
    Şimdi bu bakiye siparişler miktarı artmazsa gelecek yıllarda da hep bu aralıkta kalırsa hisse çarpanları ve hisse fiyatı da bu şekilde mi kalır? Biraz kafam karıştı.

Aslında hep bu aralıkta kalsa bile oluşan kar marjından dolayı en azından özsermaye artar hisse fiyatına da yansır diyebilir miyiz?

Yani merak ettiğim elbette bu bakiye siparişler artsın ancak artmazsa bu aralıkta kalırsa hisse fiyatına yansıması nasıl olur?

Ek Açıklama 2022-02-24 144336.jpg
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Hocam, "backlog bilgisi" ne demek?
    teslim edilecek sipariş demek istedim

3.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Sn. Ortaklar aklıma bişey takılıyor.

Şimdi Aselsan'ın bekleyen bakiye siparişleri yaklaşık 9-9,5 milyar usd 3.çeyrek yatırımcı sunumuna baktığımızda.
    Hatta 2018-2022 arası 9-9,5 arası diyebiliriz.
    Şimdi bu bakiye siparişler miktarı artmazsa gelecek yıllarda da hep bu aralıkta kalırsa hisse çarpanları ve hisse fiyatı da bu şekilde mi kalır? Biraz kafam karıştı.

Aslında hep bu aralıkta kalsa bile oluşan kar marjından dolayı en azından özsermaye artar hisse fiyatına da yansır diyebilir miyiz?

Yani merak ettiğim elbette bu bakiye siparişler artsın ancak artmazsa bu aralıkta kalırsa hisse fiyatına yansıması nasıl olur?

Ek Açıklama 2022-02-24 144336.jpg
    Bu konuda twiterda temelanalizci isimli murat bey bakiye siparişlerin 10 milyar doların üzerine çıkması halinde F/K nın 20 seviyesine yükselebileceğini söylemişti

4. Bu hissenin ederi. Bana göre 10 civarı olmalı f/K 5 ve pd/ dd 1 olacak şekilde . İçi kara delik gibidir , çok bir piyasa cazibesi kalmadı çöp oldu , cin Ali icatları gibi de icatlar yaptıklarını sanıyorum , şahsi fikirlerim tabii

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by Sanberk Yazıyı Oku
    Bu hissenin ederi. Bana göre 10 civarı olmalı f/K 5 ve pd/ dd 1 olacak şekilde . İçi kara delik gibidir , çok bir piyasa cazibesi kalmadı çöp oldu , cin Ali icatları gibi de icatlar yaptıklarını sanıyorum , şahsi fikirlerim tabii

Bunları yazdığına göre elinde hisse yok demektir, bu forumu okuyanların moralini bozmaktan çok mu sevinç duyuyorsun?

6.  Alıntı Originally Posted by avci087 Yazıyı Oku
    Bunları yazdığına göre elinde hisse yok demektir, bu forumu okuyanların moralini bozmaktan çok mu sevinç duyuyorsun?
    Yok ya dolduruşa gelip bende aldım , son gelen bilançoyu görmediniz mi , İMKB 30 da beklenti altında getirisi olan tek şirket nerede ise [emoji4]

Alıntı Originally Posted by Sanberk Yazıyı Oku
    Bu hissenin ederi. Bana göre 10 civarı olmalı f/K 5 ve pd/ dd 1 olacak şekilde . İçi kara delik gibidir , çok bir piyasa cazibesi kalmadı çöp oldu , cin Ali icatları gibi de icatlar yaptıklarını sanıyorum , şahsi fikirlerim tabii

senin lQ kaç çok merak ettim..

8.  Alıntı Originally Posted by Sanberk Yazıyı Oku
    Yok ya dolduruşa gelip bende aldım , son gelen bilançoyu görmediniz mi , İMKB 30 da beklenti altında getirisi olan tek şirket nerede ise [emoji4]

Dalga mı geçiyorsun anlamadım ama son bilanço açıklanmadı daha.

Kastınız 3.çeyrek ise evet gerçekten beklentinin çok çok altında gelmişti.

Aselsan'nın en iyi çeyreği genelde son çeyrek oluyor. O sebeple yıl sonu finansal tablolarını merakla bekliyorum.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 14/676 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •