yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
ALINTI
isviçreden foto
Tr de 6-7 yere sormuþtum 1000 lik canlý göremedim
![]()
Alaattin Aktaþ :
Savaþýn Ekonomiye Faturasý Marttan itibaren çýkacak.
Zamlar Mart Enflasyonunu Zýplatacak
Ýlginç bi tespiti daha var yüklü faiz artýþý bekliyormuþ.
Bugünkü yazýsý :
https://www.dunya.com/kose-yazisi/sa...cikacak/650005
yüklü derken kaç bekliyor 200 mü 300 mü 500 mü 1000 den aþaðýsý yüklü olmaz hatta o bile yüklü olmaz bu enflasyonla
bir halt olacaðý yok.
Yazýdan.....
Ben de dün TÜÝK veri tabanýndan geçen yýlki hububat ithalatýmýza iliþkin verilere baktým. Biz hububat ithalatýnda neredeyse tümüyle Rusya ve Ukrayna’ya baðýmlý hale gelmiþiz. Türkiye geçen yýl toplam 3.8 milyar dolarlýk hububat ithal etmiþ. Bu ithalatýn yüzde 58’i Rusya’dan, yüzde 22’si Ukrayna’dan yapýlmýþ. Ýki ülkenin payý tam yüzde 80.
Þimdi iki olumsuz gerçekle karþý karþýyayýz.
Birincisi; baþta hububat olmak üzere tüm gýda maddelerinin fiyatý daha da artacak.
Ýkincisi; bu iki ülkeden geçen yýllardaki kadar ithalat yapamama ve ithalatý daha uzak ülkelerden gerçekleþtirme durumumuz ortaya çýkabilir.
Dolayýsýyla bir yandan ithalatý pahalý hale getiren döviz kuru artýþý, diðer yandan alacaðýmýz gýda maddelerinin fiyatýndaki artýþ, doðal olarak iç piyasa fiyatlarýna yansýyacak.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Buna göre enflasyonun daha uzun bir süre beklentilerden yüksek seyredeceði görülüyor...
Kanal Ýstanbul-beton aþkýna tarým alanlarýný betona gömerken paramýz var ki alýyoruz söylemi çöp oldu...
Türkiye bu hali ile kendi nüfusunu bile doyuramaz hale gelmiþ....
Bir de ümmetçiliðe soyunuyoruz...
Yüzde 7.5 Euro faizle borç bul, un al, kömür al Suriyeye bedava ver....
Bu tuhaf denklem daha ne kadar sürecek?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
kkm kur farký ödemesi çok yüksek boyutlara ulaþýrsa mecburen faiz artýþý yaparlar diye düþünüyor heralde ama seçim öncesi bu kadar övülen kkm sistemini bitirecek bir faiz artýþý tüm oyunu bu sisteme göre kuran iktidar açýsýndan saçmalýk olur ayrýca politika faizi çöp olmuþ durumda onu tekrar iþlevsel hale getirmek için çok büyük bir faiz artýþý gerekicek biraz zor gibi
Yer Ýmleri